7 odličnih trikov za daljše in gostejše trepalnice brez podaljškov

02. marec 2020

7 odličnih trikov za daljše in gostejše trepalnice brez podaljškov

02. marec 2020

Vse ženske na tem planetu si želijo dolgih in gostih trepalnic ter so pripravljene na zelo ekstremne podvige, da bi to dosegle. Včasih so sicer podaljški videti lepo, vendar so lahko zelo hitro videti nenaravno.

Vse, kar potrebujete za daljše in gostejše trepalnice, je verjetno že v vaši kopalnici. Spodaj si oglejte, s katerimi triki boste to dosegli.

Za volumen uporabite senčke

Verjetno ste že slišali za trik z otroškim pudrom ter ga poskušali nanesti na trepalnice med plasti maskare, da bi dodali volumen. Težava pri uporabi pudra je, da je beli prah viden pod katero koli črno maskaro. Namesto tega uporabite mat senčke v prahu, ki je iste oziroma podobne barve kot maskara.

Mešanje barv

Ne glede na barvo las in polt trepalnice niso enake barve od korena do konic. Njihova barva se spreminja iz temnejše v korenu v svetlejši na konicah. Če ciljate na naravni videz, debel plašč črne maskare po celotni dolžini ni najboljša izbira. Črno maskaro nanesite samo na podlago trepalnic, tako da se s pomočjo ozke krtačke čim bolj približate liniji trepalnic, nato pa na konice nanesite sloj rjave maskare. To bo ustvarilo barvni prehod, ki je videti naraven.

Pogrejte klešče za trepalnice

Namesto, da cele klešče za vihanje trepalnic grejete s sušilcem za lase, postavite samo del, ki ga uporabljate za kodranje, za 5 sekund v toplo vodo. Nato ga posušite in nakodrajte trepalnice. Zahvaljujoč vodi se bo kovina segrevala bolj enakomerno.

Primer pred vihanjem trepalnic

Eno najpomembnejših lepotnih pravil, ki se pogosto pozablja, je, da si po nanosu maskare nikakor ne smete kodrati trepalnic, saj si jih tako zlomite. Nanašanje primerja na trepalnice pred nanosom maskare pa je povsem druga zgodba. Primer se ne bo prilepil na blazinice kodralnika in tako raztrgal trepalnic. Še en plus je, da podaljša vzdržljivost maskare in vaše trepalnice bodo ostale skodrane cel dan. Opozorilo: Če nanesete primer pred kodranjem, potem kodralnika ne segrevajte. Tako boste lažje privihali trepalnice, ki bi lahko ostale privihane pod kotom 90 stopinj, kar pa bo težko popraviti.

Slojevita uporaba maskare za dolge in gostejše trepalnice

Vodoodporna maskara ima veliko oboževalcev, kljub dejstvu, da jo je včasih zelo težko odstraniti. Da jo boste naslednjič lažje odstranili, nanesite sloj vodoodporne maskare na predhodni sloj navadne maskare.

Maskari dodajte sredstvo za odstranjevanje ličil za oči

Če se je vaša maskara prehitro posušila in veste, da je v njej še dovolj izdelka, jo oživite tako, da ji dodate dve do tri kapljice odstranjevalca ličil za oči na osnovi alkohola. Tako bo vaša najljubša maskara ponovno pripravljena za uporabo. Ne uporabljajte odstranjevalca na oljni osnovi, saj bo to uničilo maskaro in trepalnice.

Očistite ščetkico za maskaro s pomočjo tekočine za kontaktne leče

Če so se na trepalnicah začele pojavljati grudice, je za to kriva posušena maskara na ščetki. Namesto, da kupite novo, lahko obstoječo krtačko očistite s papirnato brisačko, namočeno v raztopini za kontaktne leče. S tem se ne boste znebili le stare maskare na ščetki, ampak jo boste tudi negovali. Tako boste zagotovili nemoten nanos maskare, dokler je ne porabite.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close