7 preprostih pričesk za mokre lase

13. avgust 2019

7 preprostih pričesk za mokre lase

13. avgust 2019

Dejstvo je, da kopanje, skakanje v vodo in potapljanje uniči pričesko. Če tudi na plaži želite izgledati urejeno, je kar nekaj pričesk, ki jih lahko oblikujete z mokrimi lasmi.

Brez kit in pridiha stare Grčija seveda ne gre. Pričeske lahko oblikujete tudi že pred kopanjem. Priporočamo, da lase prej popršite z balzamom, ki se ne izpira, saj bodo lasje tako ostali mehkejši.

Tri fige

Lase razdelite na tri dele od temena proti vratu in naredite čope. Lahko se tudi poigrate in jih naredite v obliki trikotnika. Vsakega nato zvijte v figo, pomagajte si z lasnicami. Pričeska je zares unikatna.  

Zvita pletenica

Iz mokrih las je težko narediti kito, zato vam predlagamo, da jih spnete v nizek čop, ki ga razdelite na dva enaka dela, ki ju prepletete in spnete s še eno elastiko. Ko se bodo lasje posušili in jih boste razpustili, boste imeli čudovite kodre.

Dve visoki figi

Ljubka pričeska ni primerna le za majhne punčke, zato kar pogumno. Lase ločite na dva dela in naredite dva visoka čopa, ki ju nato zvijete v fige in pritrdite z lasnicami. Uporabite lahko tudi elastike iz blaga ali pa iz trakov naredite pentlje.

Kite okoli glave

Verjemite, da je to pričesko lažje narediti, kot je videti. Lase popršite z balzamom in pustite delovati kratek čas. Iz sprednjih las spletite kito in spnite z mini elastiko, enako naredite še na drugi strani. Nato vsako kito ovijte v nasprotni smeri, postavljeni naj bosta ena pod drugo in spnite z lasnicami.

Nizke fige

Nazaj k figam. Ta preprosta, a elegantna pričeska je primerna tudi za after beach zabave. Naredite prečo po sredini glave, vsak del spnite v čop in zvijte v nizko figo ter pritrdite z elastikami ali lasnicami. Lase lahko utrdite tudi z lakom.

Mehurčkast čop

Verjetno bo to kar pravo ime za to pričesko. Če jo želite imeti, prej preverite, ali imate zadostno zalogo malih elastik. Naredite nizek čop, na katerega nato v razmiku nekaj centimetrov nizate male elastike. Koliko jih boste potrebovali, je odvisno od dolžine las. Ta pričeska je bolj primerna za tiste z dolgimi, močnimi lasmi.

Gladko počesani lasje

Gladki, nazaj počesani lasje so stalnica na modnih revijah in rdečih preprogah. Ravno tako pa je ta pričeska dobro videti na plaži, primerna pa je za vse dolžine las. Pa še nobenega frizerskega znanja ne potrebujete. Na vsaki strani glave lase pritrdite z lasnicami,če je potrebno. Nanesite gel za učinek mokrih las in voilà.

Foto: Pinterest, Instagram

Avtor
Piše

U. L.

Style. Več novic

New Report

Close