7 preprostih trikov za zmanjšanje podočnjakov

09. julij 2019

7 preprostih trikov za zmanjšanje podočnjakov

09. julij 2019

Bodite vztrajni in rezultat ne bo izostal.

Ali ste vedeli, da je koža okoli oči desetkrat tanjša, kot ostala koža ter se 40-krat hitreje stara, glede na ostale dele. Tudi brez teh statističnih podatkov ste že sami ugotovili, da koža okrog oči zahteva posebno nego.

Verjetno ni osebe, ki ne more reči, da nima nikakršnih težav s podočnjaki; tempo življenja je vedno hitrejši, česar pa naš obraz ne pozablja. Prav zaradi tega razloga obstajajo kreme za obraz ter kreme, namenjene izključno področju okoli oči. Take kreme so namenjene različnim učinkom, mi pa smo se odločili, da se bomo osredotočili na tiste, ki pomagajo v boju proti podočnjakom, kot tudi na metode boja proti temnim kolobarjem, ki so se že izkazale kot učinkovite.

Razmišljajte o tem, kaj jeste

Ne obstaja dieta, s pomočjo katere se boste podočnjakov znebili čez noč, kljub temu pa razmislite o prehodu na protivnetno alkalno dieto, ki zmanjšuje vnetne procese v telesu in temelji na svežem sadju in zelenjavi, žitaricah, nemastnemu mesu in zdravih maščobah. To je najboljši način, da bo vaša koža zdrava, vključno s predelom okoli oči. Alkalna dieta na žalost pomeni tudi ukinitev ali zmanjšanje vnosa živil, kot sta kava in rdeče vino.

Boljši spanec

Podočnjakov ne boste dobili zaradi dovolj spanca, vendar jih pomanjkanje okrepi. Na svojem mobilnem telefonu obvezno vklopite night mode, da ne boste izpostavljeni modri svetlobi.

Nikoli ne preskočite uporabe SPF faktorja

Ta korak je mogoče še bolj pomemben kot osemurni spanec. SPF preprečuje, da bi koža postala temna. Poiščite tudi korektor z zaščitnim faktorjem.

Korektor

Pomembno je, da področja okoli oči ne »zacementirate« z nanosom prevelike količine korektorja, saj to nikakor ne bo videti dobro. Pri izbiri barve pazljivo preverite, katere barve in toni so področje, ki ga želite prekriti – če so podočnjaki modrikaste ali sivkaste barve, jih nevtralizirajte s toplejšimi odtenki breskve, če pa so podočnjaki rjavi, pa vzemite korektor z rumenim podtonom.

Maska za oči

Če nič od zgoraj napisanega ne pomaga, je čas za naslednji korak. Žlice, ohlajene v hladilniku so še vedno zlati standard za zmanjšanje otečenosti okoli oči (na očeh jih ne držite dlje kot 10 minut), vendar tudi malo hranljivih sestavin nikoli ne škodi. Stari triki, kot so kumare in čajne vrečke delujejo, vendar imajo namenske maske za oči močnejši učinek. Nežno in učinkovito sredstvo bo naredilo področju okoli oči pravi čudež.

Rolerji

Veliko se govori o formulah in sestavinah, vendar je način nanašanja prav tako pomemben. Kadar nimate časa za masko, bodo podoben učinek imeli tudi serumi s kovinskimi rolerji. Odlični so iz več razlogom in še bolj preprosti za uporabo, da si nikoli več ne boste želeli kreme nanašati s prsti. Najboljši način za uporabo je, da jih premikate iz notranjosti na zunanje dele očesa. Za še boljši učinek, serume hranite v hladilniku.

Kreme za oči

Bolj, kot je vlažilna, boljša je. Potrebujete formulo, ki se hitro vpije v kožo in deluje na gubice, sproščanje kože, otekanje in hiperpigmentacijo. Kreme v obliki gela lahko na koži pustimo 10 minut in jih nato nadomestimo z navadno kremo za obraz. Pomembno je, da jim damo malo več časa, da se vpijejo, preden nanesemo naslednji izdelek, ter nanesete z blagim tapkanjem, namesto z mazanjem.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close