7 “problemov”, ki jih imajo vsi pari med skupnim gledanjem televizije 

01. februar 2023

7 “problemov”, ki jih imajo vsi pari med skupnim gledanjem televizije 

01. februar 2023
Foto: Pexels

Ko se začnemo pogovarjati o navadah svojih partnerjev, kadar skupaj gledamo televizijo, se seznam stvari, ki nas motijo, kar ne konča. 

Gleda film brez mene, vedno zaspi med filmom, iz nekega razloga vedno zahteva podnapise … seznama kar ni konec, toda navsezadnje filme gledamo skupaj zato, da preživimo nekaj časa skupaj.

Toda nekatere stvari so res nadležne –  v nadaljevanju zato preberite sedem najpogostejših problemov, ki jih imajo pari, pa tudi rešitve, ki vam bodo pomagale, da bo skupno gledanje televizije bolj prijetno.

1. Nezvestoba

Ne mislimo tiste resne nezvestobe, temveč tisto drugo, ko odidete v posteljo in se odpravite spat, vaš partner pa še malo posedi pred televizijo in se loti novih epizod serije, ki jo sicer gledata skupaj. 

Rešitev: Takoj, ko začnete skupaj gledati serijo, določite pravila. Katere serije boste gledali skupaj in katere lahko gleda vsak sam? V primeru, da se odločite za slednje, ne pozabite tudi poudariti, da ne želite videti ali slišati nikakršnih spoilejev!

Foto: Unsplash

2. Binge watching – ja ali ne?

Nekateri uživajo v tem, da preživijo celo noč pred televizijo in poskušajo pogledati čim več sezon ali čim več filmov, medtem ko drugi uživajo v počasnem gledanju, radi gledajo različne serije naenkrat ali pa jim je ena epizoda na večer povsem dovolj.

Rešitev: Če vas na koncu epizode neznansko zanima, kaj se zgodi v nadaljevanju in preprosto morate nadaljevati z gledanjem, se o tem pogovorite s partnerjem. Pomembno je, da si zapomnite, da morate skleniti kompromis, ki bo zadovoljil partnerjeve potrebe po gledanju, pa tudi vaše.

3. Že spet spiš?!

Ste tudi vi ali vaš partner eni izmed tistih, ki takoj, ko se uležejo na kavč, dvakrat pomežiknejo in že zaspijo? Ne glede na to, kako zelo ste pripravljeni na večurno gledanje priljubljene serije ali filma, vas takoj odnese spanec, vaš partner postane sitne volje, vi pa se predramite in prosite, da se filmski večer prestavi na naslednji dan. 

Foto: Pexels

Rešitev: Bodite iskreni s sabo in s partnerjem. Povejte, kako zelo ste utrujeni in vnaprej ocenite, koliko energije zares še imate. Vaš partner se nato lahko odloči, ali si bo sam ogledal film ali ne. 

4. Dretje 

“A imaš slučajno zaprte oči? Vidim, da se ti zapirajo!” “No, povej, kaj je nazadnje rekla tale v filmu ali pa ugasnem TV!” in podobne izjave so pogoste, kadar se nekomu začnejo zapirati oči ob gledanju televizije. Seveda si želimo, da bi bili budni, toda …

Kaj je rešitev? Čeprav nas spravlja v slabo voljo, saj si želimo, da skupaj gledamo film, je rešitev podobna tisti pri prejšnjem primeru. Če partner kinka ali pa če smo mi tisti, ki nas zvoki v ozadju zazibljejo v spanje, moramo biti glede tega iskreni in sočutni. Partner je očitno zelo utrujen in si ne more pomagati, zato ga le pustite spati, vi pa glejte naprej. 

5. Neprestano ustavljanje filma

Ustavljanje filma, ker želimo komentirati dogajanje, ne da bi zamudili kaj pomembnega, ker želimo vprašati, kaj smo preslišali, ker moramo na stranišče … razlogov za pritisk na gumb za pavzo je lahko veliko in pogosto so celo povsem utemeljeni, toda če se film neprestano ustavlja, je lahko zelo nadležno.

Foto: Pexels

Rešitev: Podnapisi zelo enostavno rešijo zadrego glede nerazumevanja, kar se pa tiče drugih tem pogovorov … zadržite jih za kasneje. Fokusirajte se na film in vse druge stvari pustite na strani, vključno s telefonom. 

6. Drugačne časovne in žanrske preference 

Vaš partner si želi ogledati dokumentarec o mehiških kartelih, ki je dolg uro pa pol, vi pa imate dovolj energije le za dvajsetminutno komično serijo. Kaj storiti?

Rešitev: Sestavite skupni dokument z vsemi serijami in filmi, ki jih želite pogledati ter zraven zapišite tudi njihovo dolžino. Tako se lahko tudi na podlagi dolžine filmov in serij odločite, kaj boste gledali tisti večer.

Foto: Pexels

7. Glasno žvečenje

Najbolj problematična težava za na konec. Ali je res še kaj bolj nadležnega, kot to, da se morate med gledanjem filma osredotočati na to, da ignorirate glasno žvečenje hrane in poslušate zgolj televizijo? Morda gre za napet trenutek, za romantični prizor, za prizor, ki vas spravlja v jok … vaš partner pa zavzeto odpira vrečko čipsa in ga začne glasno žvečiti.

Rešitev: Ne vemo. Nič ni bolj nadležnega, zaderite se nanj ali pa ga lepo prosite, naj utihne.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close