7 razlogov, zakaj bi moški morali sami v šoping

01. julij 2021

7 razlogov, zakaj bi moški morali sami v šoping

01. julij 2021

Znanstveno dokazano lahko nakupovanje popravi naše razpoloženje in nas spravi v dobro voljo. Med nakupovanjem se namreč prav tako sprošča hormon sreče. Ta stereotip velja za ženske, kaj pa za moške?

Moški zelo stereotipno svoje nakupe načrtujejo, ne kupujejo impulzivno, njihovo nakupovanje pa je hitro in učinkovito. Toda kako pogosto se zgodi, da si vaš partner sploh sam kupi oblačila? Mar ni res, da moški običajno svoja oblačila kupujejo v družbi partnerke. 

Zakaj bi bilo torej dobro, da moški sami nakupujejo oblačila?

  1. Vaš mož ali partner ni otrok

Prepričevanje in vsiljevanje lastnega okusa za oblačila nima smisla, vaš partner ni otrok, ki bi ga morali oblačiti. Za svoj stil naj torej poskrbi sam, navsezadnje se je tudi sam odločil za zvezo z vami. In to je bila verjetno težja odločitev kot pa izbira barve majice.

Profimedia
  1. “Je to res tako drago?”

Moški, ki ne nakupujejo sami, se pogosto ne zavedajo, koliko oblačila stanejo. Predvsem se ne zavedajo, kako visoko ceno imajo lahko lepa oblačila. Le človek, ki gre sam po nakupih in se sprehodi med policami in vrstami oblačil, se bo začel zavedati, da pretirano nakupovanje modnih oblačil ni najboljše za stanje na računu.

  1. Nikoli ne boste presenečeni

Moški, ki mu vedno stojite za petami in pomagate pri izbiri oblačil, vas nikoli ne bo mogel presenetiti z novo majico, suknjičem ali čevlji. Pustite mu, da sam nakupuje in morda vas tudi kdaj preseneti z novim izgledom.

Profimedia
  1. Obleka naredi človeka

Oblačila, ki jih nosimo, vedno nekaj izražajo. Morda se tega zavedamo ali ne, toda oblačila, ki jih izberemo, dajejo ljudem okoli nas določeno sporočilo. Ali res želite biti odgovorni za sporočilo, ki ga družbi predaja vaš partner? Saj niste njegov odvetnik al predstavnik za stike z javnostjo!

  1. Vsak je edinstven

On je on, vi ste vi. Pogosto si želimo spremeniti kakšno partnerjevo lastnost, morda celo njihov stil oblačenja. To ni vedno tako preprosto, toda moramo se zavedati, da če bi kdo želel spremeniti naš stil in nas silil, da se oblečemo v nekaj, kar nam ni všeč, ni zelo prijetno. 

Profimedia
  1. Samozavest je privlačna

Vaš partner naj se samostojno odloča in naj ne bo odvisen od vas in vašega mnenja. Najbolj privlačna lastnost je zagotovo samozavest, tako da sploh ni zares pomembno, kakšne hlače nosi, pomembno je le, da se v njih dobro počuti. 

  1. “Nekaj sem ti prinesel!” 

Zakaj ne bi zamenjali vlog? Namesto da vi ob prihodu domov presenetite partnerja z novo trenirko, puloverji ali spodnjicami, pustite, da vas tudi on kdaj preseneti in vam prinese kaj novega in lepega. 

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7.

Style. Več novic

New Report

Close