7 razlogov, zakaj nekatere ženske nenehno privlačijo napačne moške

15. januar 2024

7 razlogov, zakaj nekatere ženske nenehno privlačijo napačne moške

15. januar 2024
Foto: Instagram @pernilleteisbaek

7 razlogov, zakaj nekatere ženske nenehno privlačijo napačne moške

15. januar 2024
Foto: Instagram @mao.ge

V glavi imate romantične slike, kako ljubezen premika gore. Verjamete, da potrebuje samo vašo ljubezen in se bo spremenil. Toda to se ne bo nikdar zgodilo!

Nekatere ženske imajo po mnenju okolice večno smolo v ljubezni, saj nanje kar naprej lepijo napačni moški, toksični, sociopati, strupeni moški. Toda, zakaj je tako? Krivo je namreč dejstvo, da so preveč dobre in skušajo rešiti pohabljence, čemur bi lahko rekli sindrom Florence Nightingale. V svoje življenje dobesedno vabimo moške, ki potrebujejo tako ali drugačno ‘reševanje’.

Foto: Instagram @damonbeckford

Zakaj? Toksični moški se bo vedno vrnil nazaj k slabim navadam, ne glede na to, ali ga ženske začasno rešijo, saj so ti moški čustveno poškodovani. Predstavljamo vam 7 razlogov za to, da se nekatere dobre ženske vedno znova opečejo z napačnimi moškimi.

1. Nizka samozavest

Slab moški ima odličen radar in bo takoj ugotovil, da se čisto zares nimate rade in zato se čuti odrešen dolžnosti, da bi vas imel on rad. Če se ne cenite dovolj in ste na točki, ko imate nizko samozavest, boste z lahkoto postale plen oziroma žrtev strupenega moškega. Toksični moški se navadno ne skušajo niti približati ženski, ki je zelo samozavestna. Vedo, da imajo te visoke standarde in zato jih privlačijo negotove ženske.

2. Predobre ste

Toksični moški to hitro ugotovijo. Vašo dobroto in pripravljenost pomagati bodo maksimalno izkoristili in vas izželi. Vedo, da niste oseba, ki se bo pritožila ali jih celo brcnila v rit, če se bodo grdo obnašali. Preveč ste dobri, ljubeznivi in vse preveč razumevajoči. S tem moškemu sporočate, da se lahko obnaša kot kreten in verjemite, točno tako se bo tudi obnašal.

Foto: Instagram @tianakristi

3. Preveč sočustvujete

Ljudje pravijo, da se nasprotja privlačijo. Zveni romantično, toda v tem primeru ne velja. Če imate preveč empatije, bo strupeni moški v vas našel idealno žrtev, ki bo poslušala vse njegove težave. Empatija je lepa lastnost, a v tem primeru vam nadvse škodi. Do pokvarjenega moškega boste čutile usmiljenje in mu želele pomagati. Večina sociopatov zgolj igra vlogo žrtve, da se vam zasmilijo in obrnejo položaj v svoj prid. Ve pa ste tiste, ki boste na koncu plačale ceno te strupene zveze.

4. Slovite kot oseba, ki ‘popravlja’ druge

V glavi imate romantične slike, kako ljubezen premika gore in vse spremeni. Verjamete, da potrebuje samo vašo ljubezen in se bo spremenil. Toda to se ne bo nikdar zgodilo! Zato nikoli več brezplačno ne pomagajte čustveno poškodovanim moškim, to vlogo naj opravi psihoterapevt. Vaše nagnjenje k popravljanju drugih vas v čustvenem razmerju lahko drago stane. Znano je tudi, da osebe, ki so bile same zlomljene, čutijo potrebo, da pomagajo drugim, ker menijo da na ta način ‘rešujejo’ tudi sebe.

5. Razočarane ste v ljubezni

V preteklosti ste že doživele najmanj eno razočaranje. Vaše srce je polno brazgotin ali celo še vedno zlomljeno. Strupeni moški zavohajo svoj ‘plen’ oziroma vašo čustveno rano na daleč. K vam jih privleče zavedanje, da bodo z lahkoto izkoristili osebo, katere pogled na ljubezenski odnos je trenutno izkrivljen. Ve pa padete na njih, ker so pretkani, odlični lažnivci, manipulatorji in vrhunski ‘igralci’, ter vedo, da vas bodo z lahkoto prevarali, ker ste v ranljivem stanju.

Foto: Instagram @mimiarr

6. Ne postavljate mej

Ko ste šibke, je tipično, da že od samih začetkov ne postavite mej drugim in to velja še posebej za osebne odnose. Nočete prizadeti njihovih občutkov ali pa ste človek, ki se izogiba vsakemu konfliktu. Ta vaša negotovost vas dela ranljive. Ne znate povedati, kdaj vam je dovolj in se ne izborite zase, ko imate opravka s strupenim moškim.

7. V vas vidijo priložnost, da se spremenijo

Toksični moški se včasih ‘nalepijo’ na žensko, v kateri vidijo možnost za izboljšavo. Nekateri se namreč zavedajo, da morajo spremeniti svoje slabe navade in zato izberejo ženske z zdravimi navadami in življenjskim slogom, ki so samozavestne in močne. Toda največkrat se slab moški vrne k slabim navadam in s seboj v brezno potegne tudi vas.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic

New Report

Close