7 razlogov, zakaj so vezani moški drugim ženskam privlačni!

22. marec 2019

7 razlogov, zakaj so vezani moški drugim ženskam privlačni!

22. marec 2019

Obstaja več razlogov, zakaj se ženske ali moški zapletejo z že poročeno, vezano oziroma ‘oddano’ osebo. Zakaj je prepovedan sadež najslajši, čeprav je izid afere ponavadi katastrofalen?

Prevelik ego je eden od razlogov in za njim stoji tekmovalnost. “Če ga/jo jaz lahko speljem njegovi partnerki/ju, sem očitno res nekaj posebnega!” Drugi razlog izhaja iz težav z intimnostjo: če je on/a zasedena/a, potem tudi jaz nimam obveznosti do nje/ga.

A pustimo sociopate in narcisoidneže ob strani, celo psihološko zdravi in normalni ljudje priznavajo, da je sosedova trava bolj zelena. In zakaj je tako, ko pa vemo, da, prvič, ni lepo želeti si tujega moža ali žene, in drugič, izid prešuštva je ponavadi resna katastrofa za vse vpletene (tudi nič krive)?

1. Ker je tudi v naravi to normalno

Takoj se spomnimo pesmi, ki vsebuje Discovery Channel in se izgovarja, da smo vsi sesalci, zato se lahko gremo ‘hopacupa’. Biologi temu fenomenu pravijo ‘kopiranje izbire partnerja’ ali krivolov. Samice nekaterih vrst, med njimi so nekateri sesalci, ribe in ptice, imajo raje samce, ki so jih že videle v družbi drugih samic, ali bile celo priča njunemu parjenju.

2. Oba spola sta kriva, a iz različnih razlogov

V raziskavi je kar 60 odstotkov moških in 38 odstotkov žensk priznalo, da so že skušali spraviti v posteljo nekoga, ki je ‘zaseden’. Moški so skoraj dvakrat bolj svobodmiselni pri ‘parjenju’ s samico, ki jo je ‘označil’ že drugi samec. Ženske bodo iskali in jih skušali poseksati ne glede na njihov status. Na tej točki bi lahko z gnusom in prezirom pogledali na moške, a kaj, ko bi nas bilo manj na tem planetu, če moški ne bi bili tako presneto neselektivni!

3. Oženjeni so že dokazali, da so se sposobni zavezati drugemu

Le katera med nami, sploh mlajša generacija, ni do grla sita maminih sinčkov, ki nočejo definirati zveze, ki so najraje sami (a ves čas iščejo zunaj sebe), ki nekaj bi, potem ne bi, tretjič pa mogoče… Če je moški poročen, je to ultimativen dokaz, da se ne boji obvez oziroma zavezanosti drugi osebi. Zvesti in poročeni moški (ki so prej veljali za dolgočasne), so nadvse privlačni predvsem ženskam, ki so se opekle z bad boy-i oziroma slabimi fanti. Poročen moški dokazuje stabilnost, zanesljivost in sposobnost izpolnjevanja obveznosti, ob strani svoje ženske bo tudi v slabih časih. To hitro privede do idealiziranja: oh, ko bi ga le klonirali! Ko bi ta ‘svetnik’ le imel še samskega brata!

4. Če ga dobro poznajo, iz prve roke vedo, kako je predan

Ženske, ki si želijo tujega moža, imajo ves čas to podobo pred sabo: kako dober zakonec je, pomaga pri kuhanju in pranju, skrbi za otroke, pozorno skrbi za ženo, ko zboli… Te kakovosti so ženskam zelo privlačne. Moški pa se verjetno samo lepše obnašajo v družbi prijateljice, saj jim laska, ko jih ta občuduje. Pa imate vraga!

5. Oddan moški je postal njihov zaupnik

Trikotniki so nevarni geometrijski liki! On je mož, ona je njegova žena, imata še ‘tretje kolo’ v obliki njene ali njegove ženske prijateljice, ki je samska. Uboga reva išče v oceanu moškega življa, a vsakič znova naleti na morske pse, električne skate ali nekaj sluzasto srhljivega. Gospod soprog daje obupani samki nasvete in ji tolmači nedoumljive skrivnosti ter podle trike iz sveta moških lovcev. Zbližata se… samska punca pa ugotovi, da je njen oženjeni prijatelj čisti biser… sploh v primerjavi z barabami, na katere naleti.

6. On ponavadi nima skritih motivov

Zasedeni moški so privlačni tudi zato, ker ne leporečijo z namenom, da žensko speljejo v posteljo. Vse smo že imele opravka z gostobesednimi ‘cvetličarji’, ki so lagali kot pes teče. Zato moški, ki je oddan in podari kompliment, deluje precej bolj iskreno ter pristno. To pa ga dela še bolj privlačnega…

7. Oženjeni so bolj zreli

Skoraj vsa statistika govori v prid poročenim moškim. Oženjeni so bolj zdravi, večja verjetnost je, da imajo zaposlitev, pa tudi bolj odgovorni so. Normalni in uravnovešeni ženski je to veliko privlačnejše kot kvazi ‘fantki’ pri 35. letih, ki še živijo pri mamici ter ‘se iščejo’. Zato je poročen, oddan moški tudi tako zelo privlačen. A meja med sosedovo in vašo zelenico je tam – z razlogom.

D. S.

Foto: Institute for Family Studies, Gaiam, Couples Counselling, Business Insider, The List, Verywell Mind

Style. Več novic

New Report

Close