7 slavnih žensk iz Hollywooda, ki so ustvarile svoj poslovni imperij

25. april 2018

Ni jim bilo dovolj, da so postale uspešne filmske igralke ali pevke, vsaka od njih ima danes še lastno podjetje oziroma znamko.

Poslovne ženske, dame, delavke – kakor vam je ljubše. Vsekakor pa gre za uspešne ženske, ki jih poznamo z rdečih preprog in niso samo lepe, ampak tudi pametne ter ambiciozne. Vsekakor so dokaz, da uspeh ni naključje in da je treba zanj tudi trdo garati, ne zgolj imeti nadarjenost.

Na seznamu boste našli nekatere od najbolj znanih in slavnih žensk iz meke filmskih sanj, a skupno jim je več kot le kariera ter domači naslov v Hollywoodu oziroma njegovi bližini. Niso samo igralke, pevke ali promotorke svojih glasbenih albumov, temveč trdo delajo, da so ustvarile nekaj več – vsaka od njih se danes lahko pohvali s svojo lastno blagovno znamko!

1. Jessica Alba

Pred 6 leti je Alba osnovala podjetje The Honest Company. Gre za podjetje, ki prodaja naravne izdelke za gospodinjstvo ter osebno nego, ki ne vsebujejo nobenih strupenih snovi in se lahko pohvalijo z oznako ‘etično’. Med izdelki lahko na spletni strani najdete tudi izdelke za nego kože ter naravno kozmetiko. Da je Alba uspešna, govori že sam poslovni rezultat: vrednost njenega podjetja je ocenjena na 1,7 milijarde dolarjev.

2. Drew Barrymore

Znana je po filmski karieri, ki traja že več kot tri desetletja. Vendar pa je Drew rada tudi za snemalno kamero, ne le pred njenim objektivom! Zato je ustanovila lastno produkcijsko hišo Flower Films. Leta 2013 je zasnovala še podjetje za ličila – Drewina blagovna znamka se imenuje Flower Beauty. Tako se je igralka odmaknila od blišča Hollywooda in se nadvse uspešno podala na pot poslovne ženske!

3. Jessica Simpson

Svojo kariero je začela kot pevka in igralka, vendar je dandanes bolj znana po tem, da je uspela zgraditi pravo poslovno cesarstvo. Že pred 11 leti je lansirala svojo modno kolekcijo oblačil, obutve, torbic, nakita, sončnih očal in drugih modnih dodatkov z lastnim imenom. Poslovni iztržek njenega podjetja in znamke The Jessica Simpson Collection znaša dobro milijardo dolarjev.

4. Sarah Jessica Parker

Tako kot njen lik, ki ga je upodobila – Carrie Bradshaw – je slavna igralka Sarah Jessica Parker zares velika oboževalka čevljev, zato je naredila lastno linijo ženske obutve SJP Collection. Obutev ročno izdelujejo v Italiji, igralka ima tudi svojo linijo torbic, ki jih delajo v ZDA. Povpraševanje po obojem je izjemno!

5. Reese Witherspoon

Tudi za Reese igranje ni edini poklic. Je namreč uspešna producentka in lastnica produkcijske hiše Pacific Standard, čeprav to ni tako zelo znano dejstvo. A to še ni vse – igralka je pred dvema letoma na trg poslala blagovno znamko Draper James. Navdih za modno kolekcijo, ki jo najdete na omenjeni spletni strani, je Reese poiskala na jugu ZDA in v tamkajšnjem načinu življenja.

6. Gwyneth Paltrow

Slavna Gwyneth je v lifestyle vodah od leta 2008, ko je naredila znamko Goop. Na tej spletni strani priporoča razne izdelke, od modnih oblačil do pripomočkov ter izdelkov za urejanje doma, obenem ponuja še svoje nasvete in domače recepte za kuho. V sklopu znamke pa ima tudi lastno linijo lepotnih izdelkov.

7. Kate Hudson

Še ena igralka, katere poslovni uspeh je po novem povezan z ustanovitvijo modne blagovne znamke. Leta 2013 je bila Kate Hudson ena od soustanoviteljev podjetja Fabletics. Gre za oblačila za šport in prosti čas, ki so namenjena ženskam, ki so rade telesno aktivne. Kate je tudi sama obraz in telo te znamke oziroma podjetja Fabletics. Z znamko je pred kratkim sodelovala Demi Lovato, ki je za Fabletics izdelala kapsulno kolekcijo s svojim imenom.

 

Foto: Instagram, Pinterest, Fabletics, Draper James, YouTube, Shedoesthecity, Popsugar, Racked

New Report

Close