7 šmink v nude barvi, ki so odporne na visoke temperature!

06. junij 2019

7 šmink v nude barvi, ki so odporne na visoke temperature!

06. junij 2019

Kožne barve šmink obožujemo tudi poleti, saj omogočajo naraven make up videz. Tu so nasveti, kako nositi kožno barvo črtala za ustnice tudi, ko se Celzijeve stopinje dvignejo nad 25

Končno so med nami dolgo pričakovani topli in sončni dnevi. Nekatere ženske prihod poletja pogumno slavijo z nošenjem živih in opaznih barv na ustnicah, druge kljub obetu poletja (ali morda prav zato) še naprej ostajamo zveste naravnemu ličenju in zračnemu, lahkotnemu make upu.

Zakaj? Razlog je najbrž ta, da diskretno in naravno ličenje obraza celo v vročini ne ustvari občutka dodatne ‘teže’. To imamo mnoge rade, sploh v času od ponedeljka do petka, ko so na programu službene obveznosti, takrat je zaželeno, da ne izstopamo preveč, a smo vseeno videti urejeno.

Zato celo ljubiteljice živahnih odtenkov šmink poleti še naprej rade uporabljajo kožne odtenke ličil tako pri sencah za veke, kot pri črtalih za ustnice. Najbrž je prvo, na kar pomislimo ob ‘nude šminki’, bež barva. Ta je kar se da podobna siceršnjemu naravnemu odtenku naše kože. A prave ljubiteljice make upa so že dolgo tega ugotovile, da je bež barva na voljo v številnih niansah, ne zgolj v eni sami.

Dior Addict Lacquer Plump 425 Lovely D, Chanel Rouge Allure 168 Rouge Ingenue, M.A.C Lipstick Kinda Sexy

Enako, kot pri rdeči, tudi za ‘nude’ šminko velja, da jo pravilno izberemo samo glede na barvni podton svoje kože. Le tako smo lahko prepričane, da bo ‘nude’ črtalo za ustnice na našem obrazu videti – popolno. Pri nakupu pazimo še na teksturo ličila. Če se denimo odločimo za mat šminko, bodo ustnice po šminkanju na videz morda videti manjše, kot pa so v resnici.

Maybelline Color Sensational Stripped Nudes Honey Baige, NARS Cosmetics Audacious Lipstick Raquel

Nasprotno pa bodo šminke s sijočim zaključkom vizualno povečale ustnice, kar je dobrodošlo, če nas narava ali estetski kirurg nista obdarila z razkošno napeto ‘šobico’. Vse omenjeno imejmo v mislih, ko se v drogeriji odločamo za novo šminko ‘nude’ barve.

Prednost kožnih odtenkov je še ta, da jih lahko brezskrbno nosimo tako čez dan, kot za večerne priložnosti. Za čez dan na obraz nanesimo čim bolj lahkotno in naravno podlago (puder) in le še nežno poudarimo trepalnice z maskaro. Šminka kožne barve bo prikupno zaokrožila dnevno lepotno zgodbo in poudarek bomo dale naravnemu videzu ličenja.

Za večerne priložnosti se naličimo malo drugače: ‘nude’ oziroma kožni odtenki namreč niso dominantni, zato pa si lahko privoščimo toliko bogatejši in razkošen make up na očeh. Veke recimo poudarimo z ekstravagantno barvo črtala (eyelinerja) ali se odločimo za ‘zadimljen’ make up videz oči (tehnika ‘smokey eye’).

To je zmagovalna ‘večerna’ kombinacija, ki pa bi bila recimo videti čisto preveč napadalna ter kičasta, če bi k videzu zadimljenih oči kombinirale šminko žive barve. Zato je ‘nude’ šminka najbolj primerna tudi za zvečer, ko ženske rade poudarimo lepoto svojih oči.

Tom Ford Beauty Ultra Rich Lip Color Revolve Around Me, @vikyandthekid, NYX Professional Makeup Soft Matte Lip Cream London

Čeprav najbrž že imate svojo šminko kožne barve, si lahko na zgornjih fotografijah ogledate še 7 šmink po uredniškem izboru znanih modnih revij, ki so preverjeno dolgo obstojne, na ustnicah se njihova tekstura pri nošenju prijetno občuti, a tudi barve so lepe, da mamljivo privlačne embalaže teh izbrank sploh ne omenjamo!

D. S.

Foto: Instagram, Dior, Chanel, M.A.C., Maybelline, NARS, Tom Ford, NYX, Career Girl Daily, Elin Likes, Colorbar, Slurp Social

Style. Več novic

New Report

Close