7 stvari, ki jih o španski kraljici Letizii mogoče še niste vedeli

13. januar 2020

7 stvari, ki jih o španski kraljici Letizii mogoče še niste vedeli

13. januar 2020

Njenih outfitov, ki jih nosi med uradnimi dogodki ne moremo zgrešiti, saj je kljub uspešni vlogi, ki jo je dobila s poroko s takratnim španskim prestolonaslednikom Felipejem, Letiza znana po zavidljivem videzu, vendar je nekdanja novinarka zagotovo veliko več, kot klasična lepotica.

Kdo je kraljica Letizia?

Letizia je žena španskega kralja Felipeja VI, s katerim sta poročena 15 let.

Kakšno je bilo njeno življenje pred vstopom v kraljevo družino?

Letizia je študirala novinarstvo na madridski univerzi Complutense in obiskovala avdiovizualni študi novinarstva. Preden je postala voditeljica novic na španskem CNN je bila novinarka.

Kako sta se znana novinarka in prestolonaslednik spoznala?

Spoznala sta se, ko je bila Letizia že znana voditeljica. Zdi se, da jo je prvi opazil Felipe, saj je prosil skupnega prijatelja, naj ju spozna. Kar nekaj mesecev je trajalo, da se je to srečanje zgodilo, na srečo pa je že takrat preskočila iskra.

Ali jo je kraljeva družina sprejela z dobrodošlico?

V resnici ne. Pred Felipejem je bila Letizia poročena s profesorjem in pisateljem Alonsom Guerrero Perezom. Zakon je trajal le eno leto, zato lepi novinarki ni šlo v prid, da je ločena. Zaradi tega je zaljubljeni par nekaj časa svoje razmerje celo skrival.

Letizia in prvi mož Alonso Guerrera Perez

Kdaj sta se Letizia in Felipe poročila?

Par se je poročil v madridski katedrali de la Almudena, maja leta 2004. Nevestino poročno obleko je oblikoval španski oblikovalec Manuel Pertegaz, krasila pa jo je ročno izdelana čipka ter visok ovratnik.

Po čem je znana španska kraljica Letizia?

Poleg tega, da je kraljica, je znana po brezhibnem modnem okusu in zelo drznem slogu, kar ji včasih očitajo tudi mediji, predvsem zaradi kršitve strogega bontona oblačenja kraljeve družine.

Ali ima otroke?

Da, Felipe in Letizia imata dve hčerki, princeso Lenor (14) in Sofio (12). Princesa Lenor je prestolonaslednica.

Foto: Getty

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close