7 stvari, ki morajo ven iz garderobne omare, da boste videti v trendu

Čemu bi morali pomahati v slovo, da bo naša modna podoba videti bolj sveža?

Včasih se od nekaterih kosov oblačil ali obutve zlepa ne moremo posloviti. Ker sebe vidimo drugače, kot nas dojema okolica, je ponavadi tudi težko kar čez noč spremeniti slog oblačenja. Ne da bi se zavedali, naša podoba odraža starinskost in minule čase, ki niso niti slučajno več moderni, pa čeprav se moda rada zgleduje po preteklosti.

Vse, kar potrebujemo, je dober modni nasvet, ki si ga vzamemo k srcu. Najbrž si želite tudi ve izgledati sodobno in v trendu, skladno z letom 2017. Ponavadi razmišljamo o must-have kosih garderobe, a prav tako je pomembno, od česa bi se morali slednjič le posloviti in recimo podariti tistim, ki so pomoči potrebni in bodo veseli še vedno uporabnih oblek ali obutve ne glede na njihovo ‘aktualnost’.

Alexa Chung obvlada

Modni svet tako zelo rad poudarja, da je najbolj pomembno to, da se v izbranem outfitu dobro počutimo. Vseeno je od časa do časa koristno narediti tudi test resničnosti, reality-check bo namreč pripomogel, da bo naša podoba v sedanjem trenutku videti bolj sveža, zanimiva in časovno usklajena. Tu je 7 stvari, ki bi jim morali počasi že pomahati v slovo.

Reese Witherspoon v tej podobi rešujejo samo salonarji

Ozke kavbojke cenenega videza

Psssst… Modni prijatelji iz Teksasa so nam prišepnili, da ozke kavbojke poceni videza (tudi tiste, ki želijo s svojo podobo dajati videz, da so drage) preprosto ni-so-več-v-mo-di! In pika. Vem, da imam vsaj dva taka para. Obljubim, da se bom poboljšala.

Čisto črno črna

Črna je res najvarnejša izbira. Tako zelo radi se zatečemo k njej, ko ne vemo, kaj bi drugega. Zelo radi jo nosimo, še posebej Slovenci, na vse gala prireditve, nobel koncerte in državne proslave, tako da je vse skupaj že od daleč podobno pogrebu.

Pevka in igralka Zendaya je lahko za vzor tudi nam

Toda če želite vsaj nekoliko izstopati iz množice, pozabite na vedno črn plašč ali bundo (ali jakno). Poskusite biti bolj domiselni in modno razigrani. Zima se na srečo počasi poslavlja, a še bodo prišli dnevi, ko bo treba nadeti plašč. Poskusite naslednjič izbrati barvno bolj zanimivega.

Stara trenirka

Želimo se počutiti udobno, ne le doma, ampak tudi, ko skočimo v trgovino oziroma po opravkih. Trenirke z luknjo na zadnjici ali na stegnih niso primerna popotnica – celo v domačem okolju. S toliko izbire, kot jo nudijo trgovine, tudi cenejših oblačil, ni izgovora, da ne bi našli trenirke, ki ima sodoben prizvok. Sploh pa je športni slog spet v modi.

Obutev, ki je že zdavnaj passé

O, kriva sem tega greha. Za vsak primer sem spravila skoraj vse čevlje, ki so jih včasih prodajali v Borovu (in še danes jih z nostalgijo gledam in razmišljam, ali vseeno ne bi… hm). Pa tisti parček plastičnih natikačev iz Konzuma, ki sem jih leta 1996 kupila v Novigradu? Še vedno jih imam (in nosim). A ne samo to, pred leti sem jih pozabila na izletu na grški otok Scorpios.

Da ali ne? Absolutno – ne!

Ker sem naredila dovolj galame in pokazala za povrh dobršno mero pristne otožnosti, mi jih je naslednje jutro hotelsko osebje prineslo k zajtrku (brez heca, šli so jih iskat nazaj z barko) in niso se mogli dovolj načuditi, zakaj ti natikači z napisom Nautica niso že zdavnaj odromali v kanto za smeti. Če ste vsaj malo podobne meni, veste, kako težko se je upreti nagonu hrčka in nostalgiji. Vseeno… dajmo si priložnost. Sodobne obutve je na tem svetu toliko, da res nima smisla hoditi v 20 let starih čevljih.

Modni kosi, ki jih imajo prav vsi

Res se je težko upreti ‘in’ kosom oblačil, ki jih nosijo znane trendsetterke ali pa smo jih videli v reklamah nizkocenovnika. Ker ima slika veliko simbolno moč, nam roka kar nehote poseže točno po tem puloverju, majici ali obleki, kot smo jo videli na oglasnem vizualu.

Potem pa se čudimo, ko na sprehodu skozi mesto vidimo še vsaj 30 punc, ki imajo na sebi točno isto. Pomagajte si z nakupi v spletnih trgovinah, tudi takih, ki niso najbolj znane. Meni že nakupi na Asosu pomagajo, da zelo redko koga vidim v točno istih oblačilih, kot jih nosim sama. Medtem ko je pulover Kenzo x H&M s tigrom seveda čisto druga zgodba. Tu sem tudi sama padla na izpitu iz individualnosti.

Prekratko, preozko? Nikakor!

Se še spomnite sveta na prelomu tisočletja? Govorim o obdobju 1999-2005, ko smo skoraj vsi hodili naokoli v preozkih majčkah, ki so odkrivale trebuh, popek, itd. Teh oblačil tudi danes, ko imam nazaj svojo nekdanjo srednješolsko telesno težo, ne morem več spraviti nase in se čudim ter čudim – sama sebi, kako za vraga sem to sploh spravila nase in tudi modi tistega obdobja. Vse sem zložila v čeden kup in odnesla v zabojnik Humana.

Vsa ‘it’ dekleta in modne ikone so že pred leti ugotovile, da je preozko in prekratko sinonim za ceneno in nemodno. V trendu je že kar nekaj časa ‘over-size’ oblačenje. S plastenjem oblačil ustvarimo zanimivo modno igro. In povsem jasno je: seksi je tisto, kar je skrito, ne pa tisto, kar vsiljivo štrli iz preozkih, prekratkih oblačil. Lahkotno, padajoče, udobno in zanimivo krojeno je tisto, kar vas naredi sodobne.

Nakit agresivnega videza

Včasih srečam kakšno damo (precej redkeje mlado punco), ki s svojim nakitom daje videz ponorelega ježa. Ali novoletne smrečice sredi junija. Ogromen, masiven nakit, še najbolj podoben tistemu, ki ga nosijo bojevniki tradicionalnega plemena, ko gredo v napad nad nasprotnika, v meni vzbudi željo po begu in občutek takojšnje ogroženosti.

Tradicija je eno, moda povsem drugo

Masivni nakit – lahko. Ko je priložnost, ko se tako počutimo in če to odraža našo osebnost. Vseeno pa je tudi ‘oversized’ nakit pretiranih dimenzij lahko sodobnega videza. A koristno je vedeti, da se je pred dvema letoma, tremi, v modo zopet vrnil droben, nežen nakit, ki ne sili v ospredje, ampak čisto potihem izraža to, kar smo, na diskreten in osebno izpoveden način. Dovolj je poblisk tanke zapestnice in verižice ali prstana oziroma uhanov: manj je ponovno več.

 

Foto: Hippidreamer, Elle, USSeek, Pinterest

New Report

Close