6 stvari, ki jih morate takoj vreči iz svoje omare

29. september 2023

6 stvari, ki jih morate takoj vreči iz svoje omare

29. september 2023
Foto: Instagram @martinson_onfashion

6 stvari, ki jih morate takoj vreči iz svoje omare

29. september 2023
Foto: Instagram @martinson_onfashion

Čemu moramo pomahati v slovo, da bo naša modna podoba videti bolj sveža?

Včasih se od nekaterih kosov oblačil ali obutve zlepa ne moremo posloviti. Ker sebe vidimo drugače, kot nas dojema okolica, je po navadi tudi težko kar čez noč spremeniti slog oblačenja. Ne da bi se zavedali, naša podoba odraža starinskost in minule čase, ki niso niti slučajno več moderni, pa čeprav se moda rada zgleduje po preteklosti.

Vse, kar potrebujemo, je dober modni nasvet, ki si ga vzamemo k srcu. Najbrž si želite tudi ve izgledati sodobno in v trendu, skladno z letom 2023. Po navadi razmišljamo o večnih kosih garderobe, a prav tako je pomembno, od česa bi se morali slednjič le posloviti in recimo podariti tistim, ki so pomoči potrebni in bodo veseli še vedno uporabnih oblek ali obutve ne glede na njihovo ‘aktualnost’.

Tukaj je 6 stvari, ki bi jim morali počasi že pomahati v slovo.

Foto: Pexels

Ozke kavbojke cenenega videza

Ozke kavbojke poceni videza že dolgo niso več v modi, pa kljub temu na ulici še vedno vidimo veliko deklet, ki jih nosijo. Raje jih zamenjajte za trendovske kargo ali širše črne hlače.

Stara trenirka

Normalno je, da se želimo počutiti udobno, ne le doma, ampak tudi, ko skočimo v trgovino oziroma po opravkih. Takrat najraje oblečemo trenirko, včasih tudi takšno z luknjo na zadnjici ali na stegnih – ta vsekakor ni primerna niti za v javnost, niti za v domače okolje. Zato hitro pobrskajte po omari in iz nje izločite vse strgane in poškodovane trenirke ter jih nadomestite z novimi.

Foto: Pexels

Modni kosi, ki jih imajo prav vsi

Res se je težko upreti zadnjim trendom, ki jih vidimo na znanih vplivnicah ali oglasnih panojih. Ker ima slika veliko simbolno moč, nam roka kar nehote poseže točno po tem puloverju, majici ali obleki, kot smo jo videli v oglasu ali na Instagramu.

Potem pa se čudimo, ko na sprehodu skozi mesto vidimo še vsaj 10 punc, ki imajo na sebi točno isti kos. Pomagajte si z nakupi v spletnih trgovinah, ki niso najbolj znane ali pa obiščite second-hand trgovine, ki znajo biti prave zakladnice unikatnih kosov.

Prekratko, preozko? Nikakor!

Se še spomnite sveta na prelomu tisočletja? Govorim o obdobju 1999-2005, ko smo skoraj vsi hodili naokoli v preozkih majčkah, ki so odkrivale trebuh, popek, itd.

Vsa ‘it’ dekleta in modne ikone so že pred leti ugotovile, da je preozko in prekratko sinonim za ceneno in nemodno. V trendu je že kar nekaj časa ‘over-size’ oblačenje, ki nam omogoča, da s plastenjem oblačil ustvarimo zanimivo modno igro. In povsem jasno je: seksi je tisto, kar je skrito, ne pa tisto, kar vsiljivo štrli iz preozkih, prekratkih oblačil. Lahkotno, padajoče, udobno in zanimivo krojeno je tisto, kar vas naredi sodobne.

Foto: Pexels

Reklamne majice

Bodite iskreni – koliko reklamnih majic imate v omari? Najverjetneje preveč. Morda v njih spite, opravljate gospodinjska opravila ali greste v njih v trgovino. No, če želite biti v koraku z modnimi smernicami in dajati vtis elegantne dame, se jih morate čim prej znebiti. To pač ni kos, ki bi ga v svoji omari imele modne navdušenke.

Preluknjane nogavice

Stavimo, da imate v omari vsaj ene nogavice, ki jim je že potekel rok uporabe. Bodisi so preperele na petah, strgane pri prstih ali pa nimajo več svojega para. To so stvari, ki nikakor ne sodijo v omaro urejene ženske, zato jih hitro presortirajte in neuporabne nogavice odvrzite v zabojnik Humana.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close