7 stvari, zaradi katerih se ženski v 21. stoletju ni treba opravičevati

29. junij 2020

7 stvari, zaradi katerih se ženski v 21. stoletju ni treba opravičevati

29. junij 2020

Današnji svet se preveč brezsramno vtika v vse, obsoja in ima na to svoje poglede.

Zaradi česa morate vedno imeti občutek, da se morate opravičevati okolici? Zaradi izbire kariere, kako preživljate prosti čas, kako se oblačite in ličite ali celo zaradi izbire partnerja ter razlogov, zakaj se še niste poročili in imeli otrok?

Krivica je zelo strupeno čustvo in je veliko hujša od občutkov kesanja. Čeprav gre za občutek, ki ga lahko obvladujete, če le k stvari pristopite na prav način.

Toliko smo se že naposlušali o tem 21. stoletju in o tem, kako je čas, da se družba enkrat za vselej spremeni, zlasti ko gre za vprašanje žensk in njihovega položaja v družbi.

To je le nekaj vprašanj, s katerimi se ženske srečujejo vsak dan in zaradi katerih se morajo nenehno opravičevati pred svetom, čeprav za to ni nobene potrebe.

Preberite še: Odrasli boste šele, ko boste sprejeli teh 10 bolečih resnic!

Odhajate na zasluženi spa konec tedna? Ste si končno privoščili nekaj denarja in časa za profesionalne masaže in tretmaje v kozmetičnih salonih? Mogoče bi radi preživeli konec tedna brez oglašanja na telefon, si lakirali nohte in gledali najljubše serije? In kako se družba odzove na takšne načrte? Z draženjem: »Ooooo, poglej si jo, njej pa je lepo!«

Ni nam jasno, zakaj bi se morali počutiti krive glede časa, ki ga želimo posvetiti sebi, na način, ki je NAM všeč. Še manj pa, zakaj bi se morali za to opravičevati.

Vendar se počutimo krive in se opravičujemo. Se sliši znano?

Spodaj je spisek stvari, zaradi katerih se nas večina opravičuje skoraj celo življenje.

Kariera

Zagotovo ima vsak svojo predstavo o tem, kater poklic je najboljši, ki prinaša dovolj denarja in hkrati izpolnjuje merila, da ni preveč zahteven, da je zanesljiv in če se le da, zanimiv. Nekateri menijo, da je nemogoče združiti vse te stvari na enem mestu, drugi pa imajo čisto drugačen pogled na te stvari. Vendar pa imajo vsi mnenje o tem, kaj VI počnete in največkrat to mnenje ni bleščeče. Vsi si zaslužijo spoštovanje do izbire lastnega poklica, kajne? Predvsem zaradi truda, ki so ga vanj vložili.

Ne odgovarjate na sporočila v pričakovanem času

Nihče, razen vas, ne ve, kako ste zaposleni, kako ste razpoloženi in kako zasedeni ste v določenem dnevu in trenutku. In zato nihče, pravzaprav nihče, nima pravice, da bi vas žalil, obrekoval ali negodoval, ker se niste na njegov klic, sporočilo ali e-mail, odzvali takrat, ko je pričakoval.

Ne ohranjajte hiše čiste ves čas

Predstavljajte si, da stanovanja ali hiše niste počistili že dva tedna zapored? Vendar je bilo ta konec tedna lepo vreme, prejšnji pa ste bili preveč utrujeni. Do kdaj se mislite počutiti krive, ker niste posesali ene preproge, nekaj prahu in drobtin? Lahko ste boljši kot to!

Način, kako se sprostite in uživate v prostem času

Brezsmiselne romantične komedije? Spletne strani s zvezdniškimi trači? Modne revije, ki jih imate že na tone? To, da ste izobraženi in da cenite kakovostno literaturo in umetnost, še ne pomeni, da nimate svojih načinov zabave, v katerih uživate, česar mnogi ne razumejo, saj pričakujejo, da se bosta za vogalom pojavili z Dostojevskim in na televiziji gledate izključno dokumentarne serije o reševanju planeta. Ali ni čudovito, da lahko uživate v vseh Netflixovih serijah in da se film Love Actually gledali že vsaj 25-krat. Cenite svoj okus!

Način, kako izražate čustva

Oh, ne, spet ste bili pretirano čustveni glede zgodbe, ki sploh ni bila tako grozljiva. »Kaj vam je?« se sprašujejo vsi okoli vas. In kar je še najslabše, to se sprašujete tudi vi. Ne, niste pretirano čustveni. Taki pač ste! Današnji svet se preveč brezsramno vtika v vse, obsoja in ima na to svoje poglede. Madonna je že vedela, ko je dejala: »Express yourself, don’t repress yourself!«

Koliko časa, kako in s kom ste v zvezi

5 let in še vedno ne živita skupaj? Šest let in še vedno se ne mislita poročiti? Zelo čudno. Ste samski? Koliko časa? Tako dolgo?! Samo vprašajte se, kakšni ljudje so pravzaprav tisti, ki se drznejo obsojati vaše zasebno življenje. Kako dobro pa vas pravzaprav poznajo? Ali je to, kar rečejo, sploh pomembno? Res?

Kolikokrat ste se do zdaj zmotili

Izkazalo se je, da vam trenutno delo ne odgovarja. Zdi se, da trenutna zveza nima perspektive, kot se je zdelo na začetku. Ponovno vam na sestanku poslovna ideja ni uspela. Prav! Zato še ni konec sveta!

Ne zdi se nam, da bi vam morali povedati, saj smo prepričani, da se tega že zavedate, ampak vseeno: življenje nas preizkuša na različnih področjih.

Poskuša nas naučiti lekcije in določiti, iz česa smo narejeni. Kolikokrat ste padli, ne pomeni nič, pomeni samo, kolikokrat ste vstali, se otresli prahu in poskusili znova. To je edini pravilen način gledanja na poraze, saj so sestavni del življenja. Predvidevamo, da to že veste. Zato jih štejte!

Mi vas spodbujamo!

Foto: HowToBeParisian, Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close