7 super nasvetov za seks po 40. letu!

26. junij 2020

7 super nasvetov za seks po 40. letu!

26. junij 2020

Kdor verjame, da je vroč in vznemirljiv seks možen samo pri 25. letih, se moti – na srečo!

Strokovnjaki trdijo, da obstajajo precej preproste rešitve, če želite v postelji »zažigati« tudi po 40. letu.

Seksi zmenek

S partnerjem se dogovorita za zmenek. Spontani seks v filmu je videti nekako takole: par pride domov, ona v rdeči oprijeti obleki, on v poslovni obleki. Vhodna vrata se še ne zaprejo v celoti, ko sta že na hodniku oba v akciji. Vendar pa tak hollywoodski spontani seks ni nujno boljši od načrtovanega. Mogoče je res načrtovana akcija na trenutke dolgočasna – in dolgčas je ubijalec odnosov številka ena, zato strokovnjaki svetujejo, da preprosto spremenite asociacijo. Namesto, da razmišljate: »OK, samo še seks na eks, nato pa takoj spanje, saj morava jutri vstati zelo zgodaj,« rajši razmišljajte o seks zmenku – sliši se veliko bolj vznemirljivo.

Pustite, naj drsi

Obema zelo pomaga, če ženska v spolnosti uživa in lubrikanti lahko delajo čudeže. Vse bo veliko bolj intenzivno – nekatere ženske brez lubrikanta sploh ne morejo uživati.

Kaj želiš od mene?

Moški si spolnosti vedno želijo, ženske pa imajo glavobol – to je čisto neutemeljen predsodek. Kako pa je sploh prišlo do tega? Pomaga, če se s partnerjem pogovarjate o svojih potrebah, tudi tistih, ki niso povezane s spolnostjo. Ženske si želijo predvsem več intimnosti, podpore in pozornosti – in ne samo v spolnosti. Če ste zadovoljni sami s sabo, bolj boste zadovoljni z zvezo in to je pomembno za posteljne užitke.

S pozornostjo do vrhunca

Ugotovljeno je, da ženske preveč razmišljajo in vse, kar se je čez dan dogajalo, odnesejo v posteljo, zato je toliko težje priti do orgazma. Umazano perilo, sestanki, gospodinjstvo … ko boste naslednjič spet začele razmišljati o seznamu stvari, ki jih morate opraviti, rajši globoko vdihnite ter se osredotočite na vajini telesi in orgazem bo prišel hitreje, kot si mislite.

Šepetanje na blazini

Pogovarjajte se o spolnosti. Če ne boste povedali, kaj vam je všeč (in kaj ne), se nič ne bo izboljšalo. Za mnoge je pogovor po seksu veliko lažji, saj je tema še vedno vroča. Pomembno je, da začnete z nečem pozitivnim – kaj vam je všeč in v čem je res dober. Tako ne boste imeli občutka, da se o seksu pogovarjate samo takrat, ko nastopijo težave.

Veliko masturbirajte

Iskreno – če znate zadovoljiti same sebe, bo to pomagalo tudi partnerju. O tem se morate pogovoriti (glejte točko 5). In če še niste vedeli: samozadovoljevanje povečuje željo po seksu.

Izziv: 7 dni seksa

»Seksperiment« lahko naredi čudeže: vsak dan, cel teden. To seveda lahko podaljšate, saj velja predpostavka: več seksa – bolj si ga želimo. Po raziskavah popoln seks traja med 7 in 13 minutami, torej pomanjkanje časa ni noben izgovor.

Foto: Profimedia, Giphy

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close