7 usodnih napak pri ličenju: To je videti poceni!

12. februar 2020

7 usodnih napak pri ličenju: To je videti poceni!

12. februar 2020

Ličenje je vsakodnevna rutina za večino žensk, včasih orožje za zapeljevanje, včasih pa način, kako dvigniti našo samozavest.

Če verjamemo študijam, povprečna ženska porabi 335 ur na leto za nego svojega videza. Glede na to, koliko časa (in denarja) porabimo za ličenje, ne smemo dovoliti, da rezultat ne bi bil popoln.

Zato vam predstavljamo 7 najpogostejših napak pri ličenju, zaradi katerih nismo videti lepe, ampak poceni!

Podlaga

Če ne izberete dobrega tekočega pudra ali primerja oziroma če ne odgovarja vašemu tenu in tipu kože, potem bo poudaril vse gubice na obrazu, tudi tiste, ki so komaj vidne in boste videti 10 let starejši. Prav tako se barva podlage ne sme razlikovati od vašega tena za več kot en odtenek – opazili boste grdo barvno razliko med obrazom in vratom, obrazom in roko ter obrazom in ušesi. Iščite, dokler ne najdete popolne podlage.

Rdečilo

Malo barve na vašem obrazu bo dalo svežino in vas takoj pomladila ter polepšala. A le, če boste izbrali pravega. Ne pozabite, da bledi obrazi nimajo radi zlatih odtenkov rdečila, ampak le rožnate. Na temnejšo pa pristajajo zlati odtenki.

Sijaj in bleščice

Ta lep, a tvegan detajl si zasluži posebno pozornost. Preveč sijaja in bleščic na napačnem mestu vas lahko postara. Če se temu ne morete upreti, naj bodo to nevsiljive bleščice na nevtralnih senčkah ali na nevtralnih odtenkih na ustnicah.  

Obrvi

Že dlje časa so v trendu goste obrvi, neverjetno pa je, kako lahko se »uničijo«, če napačno narišete linijo ali izberete napačno barvo za oblikovanje, kar žal pogosto vidimo. Vse obrvi niso v istem kalupu, debelino in barvo prilagodite svojemu obrazu, tenu, očem in barvi las.

Maskara in eyeliner

Eyeliner ne sme biti »mehak«, ker boste videti, kot bi se vam ličila razlila. Tudi preveč potez z maskaro bo uničilo trepalnice, zato boste videti take, kot bi se zjutraj zbudile z ličili od prejšnjega dne. Če imate bolj bledo polt, nikakor ne smete pretiravati z maskaro, saj boste videti čisto nenaravno.

Svinčnik za ustnice

Enako pravilo, kot za eyeliner – svinčnik mora biti obstojen, kakovosten, ne smete se razmazati, saj boste imeli popolno obliko ustnic le kratek čas. Po prvem požirku ali grižljaju, oziroma če ste v toplem prostoru, se bo slab svinčnik začel razlivati in izgubljati obliko.

Zadnji trendi

Kadar so v modi vpadljivi in tvegani trendi ličil, kot na primer trenutni turkizni odtenki, morate paziti, če ne želite videti poceni. V tem primeru se držite pregovora: manj je več.

Foto: Shutterstock, Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close