7 vrhunskih modnih blogov, ki jih pišejo starejše ženske

Blogerke v zrelih letih nam dokazujejo, da modna ozaveščenost in pripravljenost na eksperimentiranje ne poznata starostnih meja.

Gospe in dame v zrelih letih dokazujejo, da še zdaleč niso za odpad, ne modni, ne kako drugače. Zlahka tekmujejo z več kot pol mlajšimi dekleti, ki obvladujejo trende in modno sceno s svojimi zapisi na blogu. Da, le kaj v resnici pomeni kronološka starost, če je um živahen, bister, srce pa večno mlado in radovedno ter nenehno opreza za novostmi? Modna kombinatorika in stil pač nista rezervirana samo za ženske do 35. leta, potem pa gre vse skupaj samo še navzdol.

Tu je sedem sijajnih dam v najlepših letih in njihovih blogov, ki jih ustvarjajo! Njihovi zapisi premorejo zrelost, globino, humor in kritično distanco, ki mladim piskam blogov včasih še manjkajo. Vse te zrele dame so požele mnogo pohval, da so prostor mode razširile tudi na bralke srednjih let in tiste v zlati jeseni življenja. Ljubezen do mode pač ne pozna starostne omejitve.

Pika Zrim

Te pogumne ženske nam dokazujejo, da modna ozaveščenost in pripravljenost na eksperimentiranje ne poznata starostnih meja. Med slovenskimi blogerkami bi gotovo lahko izpostavili Piko Zrim in njen blog The 50th Avenue, s katerim avtorica nadvse uspešno ruši stereotipe. Med tujimi blogi pa smo za vas našli naslednje modne pionirke v najlepših letih.

Accidental Icon

Zanjo pravijo, da ima vse: leta, pamet in stil. Lyn Slater je 63-letnica, ki je s svojim blogom začela pred tremi leti, medtem ko je istočasno predavala na Univerzi Fordham v New Yorku kot profesorica prava. Kako se je vse skupaj začelo? Lyn je začela blogati in objavljati fotografije svojih dnevnih outfitov, ko so jo paparaci in številni turisti mrzlično fotografirali na newyorškem tednu mode, nato pa so jo tudi prijatelji opogumili, da začne dokumentirati svoje dnevne stylinge.

Lyn Slater

Zase pravi, da je pametna, ustvarjalna in prizadevna, najpomembnejše pa je, da se dobro počuti v svoji koži. Svoj stil opiše kot minimalističen, avantgarden, nonšalanten in monokromen.

Bag and a Beret

Spoznajte Melanie Kobayashi, 54-letno Kanadčanko, ki na svojem blogu vsakodnevno predstavlja svoj osebni modni slog s pomočjo fotografij in besedil, ki premorejo veliko humorja.

Melanie Kobayashi

Ta nadvse zanimiva dama poudarja, da obožuje svojo umetnost, ki jo izraža skozi oblačila, njena garderoba pa zvesto odraža njeno osebnost. Njeni najljubši kosi oblačil so dolgi plašči iz umetnega krzna, bleščeč nakit in dolge tunike, izdelane iz vpadljivih tkanin. Očala pripomorejo, da se počuti kot prava rock zvezda, prepoznamo pa jo lahko tudi po umetnih trepalnicah, ki dodajo ščepec glamuroznosti. Urbani ulični stil Melanie zagotovo ni tuj.

La Lettre d’Ines

Francoska manekenka, aristokratinja s plemiškim nazivom in modna ikona Ines de la Fressange, ki jih šteje 59, je že pred leti lansirala svoj lifestyle blog, ki ga spremljajo njeni oboževalci z vsega sveta.

Ines de la Fressange

Na njenem blogu najdemo veliko mode, saj je Ines nekdanja muza Karla Lagerfelda. De la Fressange je že dolgo utelešenje pariškega šika in modnega sloga, tega pa je le še okronala modna biblija La Parisienne, ki jo je avtorica izdala leta 2010. Blog pokriva vse modne teme, od idej, kako se od glave do peta v slogu oblečemo za samo 70 evrov, do zmagovalnih modnih formul in številnih stilističnih nasvetov ter trikov.

Not Dead Yet Style

Patti Gibbons šteje več kot 60 pomladi (natančna številka ni znana), sebe pa predstavi kot ženo, intelektualko, tetko in damo, ki je obsedena z mačkami. Tako kot njene starejše kolegice je svoj blog Not dead yet style začela pisati v zrelih letih, z enako strastjo in navdihom, kot vsi drugi modni guruji.

Patti Gibbons

Na svojem duhovitem blogu nam Patti daje vpogled v veselje in zabavo, ki jo lahko ženske nad 50. letom izkusijo v svetu mode. Pattijini priljubljeni modni oblikovalki sta Eileen Fisher in Diane von Furstenberg, zelo pa so ji všeč tudi ženstvene kreacije Trine Turk.

Not Dressed As Lamb

Catherine Summers je svoj blog začela pisati na svoj 39. rojstni dan. Z njim je za začetek želela prepričati kar samo sebe, da lahko svoj slog oblačenja v letu dni, ko bi dosegla 40-ico, precej izboljša. Tako se je začelo dokumentiranje outfitov.

Catherine Summers

Sedaj ima 44 let, medtem pa si je pridobila široko in predano občinstvo, ki so ji nadeli naziv ‘Queen of Clash’, ker vešče kombinira vpadljive tkanine in močne barve.

Style Crone

Judith Boyd (71 let) nikoli ne odide od doma brez klobuka na glavi. Zaprisežena zbirateljica vintidž mode iz 70. let prejšnjega stoletja pogumno nosi elegantne kose oblačil kot so dolge obleke z vezenino, napihnjenih in zabavno krojenih kril ter kajpak kapri hlač, ki jih obožuje.

Judith Boyd

Svojo naklonjenost do klobukov je Judith zelo na kratko opisala takole: “Vsak klobuk ima svojo osebnost.”

Une Femme D’Un Certain Age

59-letna Susan (svojega priimka namenoma ne omenja) živi v Los Angelesu, svojo službo, ki jo je opravljala kot administratorka, pa je pred kratkim pustila, da bi se posvetila novi strasti: bloganju. Obožuje kavo, Pariz, potovanja, svojo družino, psa, črna oblačila, leopardji potisk na oblačilih, ples, zdravo prehrano, karmin rdečo barvo, jazz, šampanjec in zgodovinske knjige.

Susan, Une Femme D’Un Certain Age

Ta blogerka, ki navdihuje starejše ženske po svetu, je prepričana, da je osebni slog bistvena vsebina lastnega izražanja, svoj blog pa je začela pisati leta 2007, tako da takrat še ni bil namenjen ženskam v jeseni življenja.

“Z veseljem povem, da se je od tedaj kar precej spremenilo, tako da je Unefemme.net vmes postal še eden od prekrasnih modnih blogov in spletnih strani, ki so namenjene ženskam v petem in šestem desetletju življenja,” pravi Susan, ki si je v desetih letih bloganja nabrala tako lepo kilometrino, kot številne spremljevalce in oboževalce.

Foto: Instagram, Today, Style.over.net, French Essence, Flickr

New Report

Close