7 zlatih lepotnih pravil: Kako po 40. letu izgledate 10 let mlajše?

30. september 2020

7 zlatih lepotnih pravil: Kako po 40. letu izgledate 10 let mlajše?

30. september 2020

Z izbiro pravega izdelka, nanašanjem ličil ter pravilno nego, boste videti bolj sveže in mlajše, kot ste v resnici.

Ko ženska stopi v štirideseta, se videz kože spremeni, kar zahteva drugačno nego kot pri tridesetih. Koža postane suha, v ospredje pridejo gube, tonus oslabi. Vse te spremembe so povezane z izgubo kolagena in elastičnosti.

Toda z nekaj preprostimi triki je lahko obraz videti mlajši in spočit.

Dober primer

Vlažilni primer je idealen, saj zrela koža potrebuje dodatno vlago. Nanos ličil brez predhodne hidratacije je zgodovina. Pred ličenjem vedno nanesite primer ali kremo, ki vlaži, jo nahrani in pomiri.

Puder

Če izberete pravi puder, lahko skrijete leta. Izogibajte se težkim in gostim pudrom, ki se nabirajo v porah in gubah, zato izbirajte med bolj tekočimi. Puder mora biti primeren za bolj suho kožo, torej mora imeti sposobnost vlaženja. Nanesite ga enakomerno, saj tako ne boste poudarjali nepravilnosti. Nikakor ne nosite debelih plasti pudra, saj vas bo naredila starejše. Vodi naj vas slogan: manj je več.

Z leti koža tudi bledi. Barvo tena lahko obnovite, če izberete toplejši odtenek pudra ali mešate svoj odtenek z enim temnejšim odtenkom.

Korektor

Dober korektor je ključnega pomena za prikrivanje podočnjakov in madežev. Koža okoli oči postane po 40. letu izjemno suha, zato je najbolj primeren tekoči korektor.

Korektorja ne nanašajte neposredno pod zunanje kotičke očesa

Ne nanašajte ga na gube, temveč na predel pod notranjim delom očesa, torej na polovici podočnjakov. Tako ne boste pritegnili pozornosti na gube.

Rdečilo

Rdečilo daje sijoč videz in zdravo polt. Izogibajte se hladnim odtenkom. Barva breskve in nežno rožnata sta odlični barvi za vse tone kože, rdečilo pa uporabljate lahko tudi čez dan in zvečer. Idealno je, da ga nanesete na lične kosti in ga nato razširite čez lica. Na konico nosu dodajte malce rdečila, da bo obraz lepo definiran.

Svinčnik za obrvi

Če želite poudariti oči, morate biti pozorni tudi na obrvi. S staranjem obrvi izgubljajo gostoto in obliko, pojavijo pa se tudi sive dlačice. Polnejše obrvi dajejo mladostni videz, svinčnik pa je ključen za zapolnitev oblike.

Eyeliner, senčke in maskara

Pravilna tehnika ličenja lahko vašemu obrazu da mlajši videz. Če ste vedno videti utrujeni, ne glede na to, koliko ur spite, uporabite dvojni odmerek korektorja z rumenim podtonom. Nato izberite tople in mat odtenke, ki bodo dali sproščen videz. Dober eyeliner, ki ga nanesete kar se da blizu trepalnic pomaga ustvarjati iluzijo gostejše in temnejše linije trepalnic. Prava maskara bo ustvarila definicijo in dodala globino vašim očem.

Hladni toni in bleščice? Ne! Izogibajte se bleščečim senčkam in hladnim odtenkom rjave in sive, ker bodo vaše oči videti še bolj utrujene.

Šminka

Šminka je najboljši način, da zaokrožite svoj make-up. Ustnicam privoščite piling, da odstranite odmrlo kožo. Nanesite balzam in pustite, da se vpije. Za risanje linij ustnic uporabite rožnati svinčnik za ustnice in nanesite šminko v enem sloju. Ne uporabljajte nevtralnih odtenkov. Ne bojte se močnejših barv. Tudi če ste stari čez 40, še ne pomeni, da se morate držati le nude odtenkov.

Foto. Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close