7 znakov, da si je vaša boljša polovica preblizu s starši

12. marec 2022

7 znakov, da si je vaša boljša polovica preblizu s starši

12. marec 2022
Foto: Pexels

Vsekakor je dober odnos med starši in otroci nekaj pozitivnega. A tudi ta lahko v odraslosti prestopi meje normalnega.

Vsi vemo, da so dobri družinski odnosi nekaj lepega in pozitivnega. Ob spoznavanju novega partnerja, je to nekaj, kar radi slišimo. Vendar pa lahko pretesen odnos med starši in njihovimi otroci kasneje v razmerju povzroči frustracije.

Tudi vas kdaj zmoti, ko vaša partnerica pove mami o vajinem prepiru? Se vaš partner vsak dan pokliče z očetom? Vama dajejo nasvete za vzgojo, po katerih nista povprašala? Predstavljamo vam sedem znakov, da si je vaša boljša polovica s starši preblizu in kako to preprečiti.

Nanje se obrnejo preden se obrnejo na vas

Se počutite v vašem razmerju nepomembne in ignorirane? Se počutite, kot da vaše mnenje o težavi ali odločitvi ni pomembno?

Avtonomija in neodvisnost v partnerstvu sta ključni za zdrav in delujoč odnos. Partnerja se morata o svojih odločitvah pogovoriti in jih tudi skupaj sprejemati. Če se vaš partner na svoje starše obrne za nasvet, preden se obrne na vas, si je z njimi morda preblizu.

Foto: Pexels

Vaše otroke želijo vzgojiti, kot so bili vzgojeni sami

Če imata s partnerjem otroke, je eden izmed vaju zagotovo že izrekel stavek: “Jaz sem bil tako vzgojen.” Vendar pa strokovnjaki na Positive Parenting opozarjajo, da ta stavek povzroča velike težave v razmerju. Četudi gre za tradicije in preproste stvari, kot je praznovanje praznikov, je pomembno, da s partnerjem zgradita svoje osnove vzgoje. Če vam partner ne dovoli, da od njegovih navad in tradicij ne odstopate, je to znak, da se svoje vzgoje preveč oklepa.

Staršem povejo vse o vajinem odnosu

To se zdi mnogim logično, a v trenutku vznesenosti morda sploh ne opazite, da se vaš partner vedno najprej obrne na starše.

Sta se skregala in vaš partner že kliče mamo, da ji pove vse svoje frustracije? V tem zagotovo niste sami, saj mnoge ženske poročajo o svojih partnerjih, ki povedo vse svojim staršem. A to ne naredi problema nič manj frustrirajočega. Med partnerjema je po prepiru ključno, da se najprej pogovorita med seboj.

Foto: Pexels

Vse morate storiti tako, kot njegovi starši

S svojim partnerjem ste se vselili v novo stanovanje, ta pa od vas sedaj zahteva, da zlagate majice tako kot njegova mama. Na začetku se to morda zdi kot majhen kompromis, a skozi čas se ti kompromisi nakopičijo in kmalu boste morali početi vse kot njegovi starši.

To lahko privede do napetosti in frustracij, saj boste imeli občutek, da nikoli ne boste toliko dobri, kot so njegovi starši.

Želijo živeti blizu staršev

Živeti v bližini staršev ponuja veliko mero udobja in varnosti, a nekateri celo v odraslosti veliko raje živijo s svojimi starši (ali pa strašljivo blizu). Če starši partnerja živijo preblizu, lahko to privede do težav z mejami in zasebnostjo.

Če ste se odločili, da boste živeli blizu staršev, je pomembno, da se o zasebnosti in pričakovanjih pogovorite že prej, in se jih tudi držite.

Foto: Pexels

Stalno prosijo za finančno pomoč

Konstantno sprejemanje denarne pomoči od staršev je lahko zelo frustrirajoče, saj povzroči, da je vaš partner še vedno finančno odvisen od svojih staršev.

Če nujno potrebujeta pomoč, je to popolnoma sprejemljivo, a če imate občutek, da vam vaš partner ne dovoli, da mu pomagate vi in se stalno obrača na starše, je čas, da se pogovorite.

Stalno so na obisku

Če vam je udobno s tastom in taščo, je to običajno dober znak. Zagotovo je tudi njim všeč, da so dobrodošli kadarkoli. A če starši nimajo nobene omejitve, kdaj lahko pridejo in kdaj ne, lahko stvari hitro uidejo izpod nadzora. S partnerjem ne boste imeli nobene zasebnosti ali časa zase, če vam lahko tašča pozvoni na vratih vsak trenutek.

Na srečo pa je to težava, ki se preprosto reši s pogovorom. Tako kot pri ostalih težavah, je pomembno, da se postavi meje in doseže dogovor, kdaj je družina dobrodošla in kdaj imata čas le zase.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close