7 zvezdnikov, ki so zaradi telesne teže izgubili posel

Od modelov, ki so jih na snemanju nagnali domov, do igralcev, ki so izgubili vlogo zaradi ‘preširokega pasu’ kar na castingu, mnogi slavni so že doživeli diskriminacijo zaradi postave.

Že desetletja Hollywood diktira, kako naj bo videti sprejemljivo oziroma zaželeno telo. To se na srečo spreminja, saj vseh vlog v filmih in nadaljevankah prav res ne bi mogli odigrati samo robotsko ‘fit’ posamezniki, vloge namreč zahtevajo tudi anoreksično suhe in pretirano vitke posameznike, pa tudi take s prekomerno telesno težo, mlade in stare.

Le kako bi bilo videti, če bi na ekranih videvali en in isti tip postave? Živ dolgčas, kajne? Neverjetno je, ampak tudi naslednji zvezdniki, ki jih dobro poznate iz številnih uspešnic, filmov in nadaljevank, so imeli težave zaradi svoje teže, pa naj si je bila ta ‘previsoka’ ali ‘prenizka’. Med njimi so tudi moški, ne le ženske!

Chrissy Teigen je zaradi teže že doživela hladen tuš

Od manekenov, ki so jih s seta poslali naravnost domov, češ da so neprimerni (včasih so slišali še bolj žaljive besede) do uveljavljenih filmskih zvezdnikov, ki so jih na avdiciji zavrnili zaradi ‘preširokega pasu’, še preden so odprli usta. Naslednji, ki jih bomo našteli, so izvrstni in talentirani igralci, ki pa so že doživeli diskriminacijo in žalitve šefov hollywoodskih studiev ali vodilnih pri manekenskih agencijah zgolj zaradi svoje postave… Na srečo je karma pravična in vsi našteti so na koncu zgradili bleščečo kariero kljub zasramovanju na račun svojega videza.

1. Mindy Kaling

Poznate serijo Mindy se dogaja (The Mindy Project)? Še prej je Mindy igrala v seriji Pisarna (The Office), no še pred tem pa je bila na avdiciji, kjer so jo zavrnili, ker se jim je zdela ‘predebela in premalo smešna’. TV mreža, ki je Mindy Kaling takrat zavrnila, sploh ne obstaja več, Mindy pa je danes super uspešna, vsi jo obožujemo prav zaradi zabavnosti in njene obline se nam zdijo očarljive!

2. Kate Upton

Kate Upton je ena od tistih žensk, ki jim telesna teža v različnih obdobjih življenja lahko precej niha – podobno, kot Chrissy Teigen. V intervjuju za The New York Times je Sophia Neophitou Apostolou, casting direktorica znamke Victoria’s Secret, izjavila, da nikoli ne bi najeli Uptonove za letno revijo, ker ima preveč oblin, čeprav so jo najeli za nekaj posameznih oglasnih kampanj. Direktorica jo je v tem intervjuju tudi žalila, češ da je ‘Kate čisto preveč običajnega videza, kot dekle s 3. strani tabloidov, ki jo lahko kupi vsak, ki ima nekaj denarja’. Uptonova se je (namesto, da bi tožila predstavnico VS zaradi nesramnosti) v kontra intervjuju obranila, da ne more spremeniti velikosti svojega nedrčka, saj ima naravne prsi.

“Preprosto živim svoje življenje in ljubim svoje telo. Tega mi je dal Bog! Počutim se samozavestno in upam, da moj odnos do svojega telesa navdihuje tudi druge ženske,”

je povedala Kate Upton.

3. David Harbour

Preden so ga angažirali za TV serijo Stranger Things, je Harbour odšel na avdicijo za vlogo Bloba, super X-Men človeka z izjemno močjo. Nagnali so ga z odra, ker je na castingu dvignil majico in se pošalil: “Tukaj imam vašega Boba.” Očitno je naredil napako, saj ga je producent po avdiciji poklical in mu dejal, da so zaskrbljeni za njegovo zdravje zaradi prevelikega obsega trebuha. Tako se je David vrnil v New York in uspel z že omenjeno nadaljevanko.

4. Chrissy Teigen

John Legend naravnost obožuje Chrissyjine obline

Ko je bila še model, je Teigenovo agencija odpustila s snemanja oglasne kampanje za znamko ličil Forever 21 zaradi njenih telesnih mer. Odpustili so jo kar sredi nanašanja ličil, medtem ko je sedela na stolu pri vizažistu, potem, ko so poskusne fotografije poslali naročniku in je ta podal mnenje, da je Chrissy predebela.

5. Chris Pratt

Pred njegovo preobrazbo za film Varuhi galaksije (Guardians of the Galaxy), so mu dejali ‘da je predebel za vlogo’. V enem od intervjujev je povedal, da je leta 2011 zaradi prekomerne teže izgubil tudi vlogo v kultnem filmu Zmagovalec (Moneyball). Zato se je odločil, da shujša, začel je teči, nehal piti alkohol in uravnotežil prehrano.

6. Ryan Gosling

Težko je verjeti, a ljubljenec ženskih src je leta 2010 v nekem intervjuju povedal, da je izgubil vlogo v filmu The Lovely Bones, ker se je zredil. Moral bi igrati očeta najstnice, vendar je od dne, ko so ga za vlogo najeli, pa do začetka snemanja, pridobil skoraj 30 kilogramov.

“Tehtal sem 70 kilogramov, ko so me najeli in sem se na setu pojavil s 95-imi. Dejali so mi, da so imeli drugačno predstavo, kako naj bi bil videti junak filma, jaz pa sem čisto zares menil, da bi moral biti glavni lik zajetnejši in sem se še nalašč zredil. Samo, da sem potem slišal, kako sem videti grozno in so me odpustili,”

je povedal karizmatični zvezdnik, ki mu ta izgubljena vloga na karierni poti ni niti najmanj škodovala.

7. Samantha Morton

Leta 2005 bi morala nominiranka za Oskarja igrati v filmu o bratih Grimm. Čeprav so jo želeli tako soigralci kot režiser Terry Gilliam, jo je hollywoodski studio Miramax zavrnil zaradi prekomerne teže. Studio se je potem želel oprati krivde tako, da se je izgovarjal na ‘komplikacije s honorarjem’, Mortonova pa je dejala, da ima povsem ‘zdravo telesno težo in da že on nekdaj nosi konfekcijsko številko 38’.

D. S.

Foto: YouTube, Instagram, KPCC, The Iris, NY Post, Pinterest, The Observer, Vanity Fair

New Report

Close