8 dragocenih nasvetov, ki vam bodo izboljšali življenje

20. februar 2019

8 dragocenih nasvetov, ki vam bodo izboljšali življenje

20. februar 2019

Mnogi smo v otroštvu za popotnico dobili negativen ‘program’ in sodbe staršev, da iz nas nikoli nič ne bo. A če svoj um reprogramirate in začnete zares verjeti, da je nebo meja, potem tako tudi bo.

Za nekatere ljudi se zdi, kot da jim je padla sekira v med in da živijo svoje čudovito življenje brez prevelikega truda. Toda, ali je usoda res nekaj, kar je trdno zapisano že ob rojstvu, ali pa smo v resnici sami svoje sreče kovač?

Veliko je zapisanega in povedanega o osebni rasti, načinih, kako si izboljšamo življenje s primerno prehrano in telesno dejavnostjo, natisnjenih je bilo na tone priročnikov za samopomoč. Toda vse modrosti lahko zajamemo v naslednjih 8 spoznanj.

1. Ste to, kar mislite, da ste

Če menite, da niste nič prida, boste počeli stvari, ki vas bodo v tem prepričanju le še utrjevale. Mnogi smo v otroštvu za popotnico dobili tak ‘program’, žalitve in sodbe staršev, da iz nas nikoli nič ne bo. Če pa svoj um reprogramirate in začnete zares verjeti, da je nebo meja, potem tako tudi bo. Vsaka resnična sprememba se začne z zamenjavo miselnega okvirja in stanja uma.

2. Vse, kar počnete, delajte zase

Manifestacija vaših misli v delovanje je ključna, če želite spremeniti svoje življenje. Vsako potezo bi morali narediti v skladu z lastnimi željami in nameni, že najmanjše odstopanje od tega vas lahko spravi z začrtane poti. Na prvo žogo se sliši egoistično, a v resnici ni.

3. Ste to, kar vsrkavate iz okolja

Če dan preživljate ob brezciljnem gledanju nanizank in filmov, boste postali oseba, nad katero ste se včasih zgražali. Enako velja za prenajedanje s ‘hitro’ hrano. Vaše telo in um sta vaša osnovna pripomočka, rekvizita, orodje in orožje. Začnite se zdravo prehranjevati, berite knjige, ki imajo globji pomen in vas nekaj naučijo. Tudi pri gledanju televizije in filmov bodite izbirčni.

4. Bližnjice so v večini primerov najdaljše poti

Želite instantno obogateti? Povsod iščete bližnjice do uspeha? Zanj se je treba v resnici truditi in delati na sebi vsak dan. Sadovi truda se bodo pokazali, a ne takoj.

5. Ugled je nadvse pomemben

Zares je pomembno, kako vas drugi dojemajo, zato odvrzite masko najstniškega upornika. Naj vas ne skrbijo neresnične govorice, toda vaš ugled in sloves sta izjemno pomembna in potrudite se, da ostaneta neomadeževana.

6. Nihče ni nezamenljiv

Naj zveni še tako kruto, to drži, še posebej v poslovnem svetu. To naj vam bo motivacija, da se potrudite postati še boljši in močnejši, tako da bo res težko najti zamenjavo za vas.

7. Najprej poskrbite zase

Tudi v letalu dobite navodilo, da kisikovo masko najprej nadenite sebi, potem šele pomagajte drugim. Altruizem je čudovita lastnost, toda če boste zanemarili sebe, tudi drugim ne boste mogli pomagati.

8. Še nihče ni postal uspešen v ‘coni udobja’

Spremembe so strašljive. Radi se držimo znanega, tudi če so razmere za nas slabe in se tega celo zavedamo. Vendar je včasih treba tvegati in skočiti v neznano ali prevzeti nove, večje odgovornosti. Samo v spremembi se namreč srkivata rast ter nove priložnosti.

D. S.

Foto: Odyssey, Popsugar, The Daily Femme, The Women’s Blog, Coveteur, Fox News

Style. Več novic

New Report

Close