8 ‘high-street’ kopij vročih ‘it’ dizajnerskih torb za pomlad!

18. februar 2019

8 ‘high-street’ kopij vročih ‘it’ dizajnerskih torb za pomlad!

18. februar 2019

Zakaj bi kupovale dražje, ko pa lahko ceneje? Nimamo vse proračuna Olivie Palermo ali peščice slovenskih dam, zato smo vesele kopij nizkocenovnikov, ki celo prekašajo originale!

Na splošno je znano dejstvo, da se nizkocenovniki in high street znamke navdihujejo pri vodilnih oblikovalskih hišah, kadar oblikujejo za masovne porabnike (ali porabnice) in na ta pojav so se navadili že tako eni, kot drugi. Tudi mi, potrošniki, ki nimamo najglobjih žepov, a obožujemo trende, čeprav prekopirane, smo navdušeni nad dobrimi posnetki ter oblikovalskimi nadgradnjami še sveže videnih smernic z modnih pist.

Na večno vprašanje, kje se konča navdih in kje začne (spolzko) področje kopiranja, ima odgovor samo zakonodaja, ki ščiti pravice blagovnih znamk. Vsekakor mora biti kopiranje dovolj premeteno, da nizkocenovnikom pravne službe, ki zastopajo zveneča modna imena, ne morejo stopiti na prste. Tu se začne zabava, predvsem za nas, potrošnike, ki lahko beremo Vogue in si želimo nove Dior torbe, v resnici pa kupujemo pri Zari.

Originalna in (bistveno) predraga Guccijeva torbica, model Marmont

V pomladnih kolekcijah nizkocenovnikov boste našle torbe, ki se od znamenitega ‘it’ modela (kateregakoli že) razlikuje samo po majhni razliki v zaponki, ki je obenem logotip znane znamke. Pravzaprav je težko narediti nekaj, česar potrošnice še nismo videle, zato se moda tudi vrača v preteklost in k uspešnicam iz 90. let ter s preloma tisočletja.

levo Cult Gaia, desno Mango

High street znamke so se za pomlad 2019 navdihnile tudi pri novi generaciji nišnih in mladih oblikovalskih imen, kot je denimo Staud, ki je med trendseterkami zelo iskan zaradi minimalističnega dizajna ter relativno dostopne cene. Nizkocenovnika Reserved in Mango sta denimo predstavila vsak svoj model, ki se odlično približa estetiki znamke Staud.

Levo Cult Gaia, desno Zara
Levo Balenciaga, desno Zara

Zara je za prihajajoče pomladne dni na police poslala svoje videnje Balenciaginega modela torbe City, več kot le modnega dodatka, saj je torba nadvse prostorna in zato zelo praktična za sodobno poslovno žensko.

Levo Gucci, desno Mango

Levo Gucci, desno Reserved

Guccijeva prešita torbica modela Marmont je našla cenovno dostopnejšo rešitev v kolekciji znamke Mango. Najnovejšo Gucci torbico, model Tifosa, ki je videti kot miniaturna košarkarska žogica, pa je znamka Reserved malce predelano ponudila v črnem usnju. Mar ni prelepa (in tudi cenovno privlačna)?

Levo Staud, desno Mango
Levo Staud, desno Reserved

Reserved, ki je očitno odličen modni ‘posnemovalec’, je izdelal še svojo različico torbe, kakršno je med odjemalke poslala znamka BOYY, slednja sicer – odvisno od velikosti ter materiala in izdelave – stane od več kot 900 pa tja do preko 1300 evrov (pri Reserved boste plačale manj kot desetino te cene).


Levo BOYY, desno Reserved

Na policah boste našle torbo Reserved (ki je kopija BOYY-a) v črnem usnju in pa v color-block kombinciji rjavega ter črnega usnja, vse druge modele si oglejte na njihovi spletni strani.

Foto: Purseblog, Instagram, blagovne znamke

Style. Več novic

New Report

Close