8 igralcev hollywoodske A-lige, ki so še brez oskarja!

07. maj 2019

8 igralcev hollywoodske A-lige, ki so še brez oskarja!

07. maj 2019

Ti izjemni igralci so nam že desetletja na očeh, ustvarili so nepozabne vloge in filmskim studiem prinesejo ogromno denarja, a kipca še niso prejeli!

Ne le, da jih najraje najemajo holivudski mogotci, saj vedo, da bo vsak film z njimi postal mega uspešnica, tudi sami so svetovno znani in priljubljeni, za vsako vlogo zaračunajo najmanj 15 milijonov dolarjev, raje še kakih 10, 15 več.

Imajo vse, kar si lahko h’woodski A-lister zaželi: neverjetno karizmo, tone oboževalcev, ogromno denarja, odličen videz, zaradi katerega jih najemajo tudi velike blagovne znamke za svoje oglasne kampanje, neprekosljiv in nesporen igralski talent, dana jim je bila priložnost zaigrati v vrhunskih filmih, v zahtevnih vlogah, kjer so se lahko izkazali kot karakterni igralci.

A kako to, da zlati kipec Oskar še kar manjka na njihovi domači polici?! Strinjamo se, to je nezaslišana krivica! Mnogi so bili večkrat nominirani za najbolj prestižno filmsko nagrado, a se jim je izmuznila. Zakaj? Ne vemo, saj ne poznamo ozadja oskarjevske ‘kuhinje’ in razlogov članov Akademije, ki podeljuje kipce. Gary Oldman je denimo šele lani prejel Oskarja za Najtemnejšo uro (Darkest Hour), čeprav bi si zaslužil ta kipec že dosti prej, denimo najmanj za vlogo v Kotlar, Krojač, Vojak, Vohun.

So torej dovolj dobri, da v blagajne studiev prinesejo na stotine milijonov že od prodaje kino vstopnic, še enkrat toliko dobijo h’woodski mogotci od prodaje licenčnin, zraven je še velika trgovina s suvenirji, memorabilijami in še kaj. Seveda ti igralci niso reveži: Keanu Reeves je denimo samo s franšizo Matrica zaslužil 262 milijonov ameriških dolarjev, ker se je pametno dogovoril s producenti še za odstotke.

Tom Cruise pa je npr. samo s franšizo Misija Nemogoče v žep pospravil 290 milijonov USD! In to je le vrh gore njegovih zaslužkov. Pred vami je skratka 8 lepih, karizmatičnih in izjemnih moških igralcev iz filmske meke, ki so nas očarali v veliko vlogah in bi si poleg vseh stotin milijonov več kot upravičeno končno zaslužili še Oskarja.

1. Brad Pitt

Ogromno vlog in filmov, Oskarja pa od nikoder. Očaral nas je kot ljubimec v Thelmi & Louise, kot najlepši vampir, kot blaznež v filmu Kalifornija, kot detektiv v filmu Sedem, spomnimo se ga iz Kluba golih pesti, Jesenske pripovedi, Oceanovih 12, iz Troje in tako naprej.

Za oskarja je bil Pitt nominiran trikrat, prvič za vlogo v 12 opic, a vsakič mu je kipec ušel. Menimo, da bi si oskarja zaslužil tako za film Babilon, kot za Zmagovalec (Moneyball), Ubij jih nežno, Bes, Neslavne barabe in Sedem. Se strinjate?

2. Johnny Depp

Edward Škarjeroki si tudi ob vstopu v 50. leta še ni prislužil Oskarja, čeprav je nastopil v najbolj donosnih blockbusterjih v hollywoodski filmski industriji, pa tudi parfumska hiša Dior ga je angažirala za nepozabne oglase za dišave Sauvage.

Le kaj manjka Piratu s Karibov, da zlatega kipca ne dobi? Trikrat nominiran, nikoli nagrajen. Mi pa smo prepričani, da bi si Oskarja zaslužil za naslednje filme: Kaj žre Gilberta Grapa, Strah in groza v Las Vegasu, Transcedenca, Donnie Brasco, Snif (verjetno Deppova najboljša vloga doslej!), Državni Sovražniki in Mesto laži (City of Lies).

3. Ralph Fiennes

‘Najbolj romantičen zlobnež’ pravijo očarljivemu Ralphu Fiennesu, ki slovi po briljantni igri in nepozabnih vlogah. Vsak film, pri katerem se je odločil za sodelovanje in glavno vlogo, se je vpisal med kultne mojstrovine! Fiennes je sicer dobil številne druge filmske nagrade, a Oskarja ne. Schindlerjev seznam, Angleški pacient, Bralec, Kviz, Viharni vrh, Dežela zaslepljenih in Zvesti vrtnar so nekateri od filmov, v katerih je igral, za te vloge bi upravičeno pobral Oskarja!

4. Jim Carrey

Brez pretiravanja lahko rečemo, da gre za enega največjih komikov sodobnega časa. Je mojster posnemanja oz. impersonacije, znan po grimasah. Ali nastopi v komedijah, ki so prinesli filmskim studiem milijarde, odvračajo Akademijo od tega, da bi mu kipec podelila vsaj za odlične, karakterne in ‘resne’ vloge, ki jih je odigral? Celo nominiran še nikoli ni bil! Kot pribito lahko zatrdimo, da si je oskarja zaslužil najmanj za glavne vloge v naslednjih nepozabnih filmih: Večno sonce brezmadežnega uma, Trumanov Show, Maska in Reci da.

5. Keanu Reeves

Brez Keanu Reevesa ne bi bilo Matrice. Težko si predstavljamo boljšega ali primernejšega igralca za to franšizo. Igralec, ki ga je v zadnjih tednih angažirala modna hiša Saint Laurent za izvrstno oglasno kampanjo za kolekcijo moških oblačil jesen-zima 2019, je poleg Matrice ustvaril nepozabne vloge (vredne Oskarja!) še v filmih Constantine, Sprehod v oblakih, Zalezovalec in Johnny Mnemonic.

6. Tom Cruise

Top Gun, Magnolija, Jerry Maguire, Misija Nemogoče, Jack Reacher,Vojna svetov, Koktejl, Intervju z vampirjem, Široko zaprte oči, Deževni človek, Firma, Poslednji samuraj, Barva denarja… Za večino naštetih bi si Tom zaslužil najvišjo filmsko nagrado! V resnici pa je bil nominiran za Oskarja za naslednje filme: Rojen 4. julija, Jerry Maguire in Magnolija, toda nikoli ni kipca prejel. Ne vemo, kako je to sploh mogoče. Tom Cruise je namreč tisti znameniti A-igralec, ki v vseh pogledih uteleša Hollywood, a ta mu še vedno vztrajno izmika najvišjo trofejo!

7. Bill Murray

Komik Bill Murray je na hollywoodski Olimp stopil z vlogo v Izganjalcih duhov, fantastičen je bil v Svižčevem dnevu in preprosto briljanten v Izgubljeno s prevodom. Da ni vsaj za zadnjega prejel kipec od Akademije, je naravnost bizarno, saj je bila to Murrayeva najboljša vloga vseh časov. Za ta film je sicer prejel Zlati globus, Oskarja pa ne.

8. Edward Norton

Izjemnega Edwarda Nortona so kritiki navdušeno pozdravili kot nov veliki up h’woodske filmske industrije. Ustvaril je mojstrovine z upodobitvijo junakov v filmih Izvirni strah, Klub golih pesti, Generacija X (za tega bi si nedvomno zaslužil oskarja in to ne samo enega), Birdman, Iluzionist, Poslednja noč, Obračun, Ljudstvo proti Larryju Flintu in Italijanska misija.

Norton je bil nominiran za Oskarja za vlogi v Izvirnem strahu in v Generaciji X, a je v tistih letih kipec za najboljšo moško vlogo odromal v druge roke.

D. S.

Foto: IMDB, Brightside, Cinematographe, AARP, The National, Entertainment Tonight

Style. Več novic

New Report

Close