8 modnih kombinacij, s katerimi boste blestele na decembrskih zabavah!

01. december 2017

Bliža se čas zabav in ni treba vedno igrati ‘varno’.

Konec leta je za mnoge ženske dodaten stres, saj se bližajo številne sproščene zabave v prijateljskem krogu, službene prednovoletne zabave s sodelavci in nadrejenimi, marsikatero bodo poslovne stranke povabile še na svoja gala praznična druženja pred koncem leta.

Vse to že samo po sebi predstavlja muko, saj je konec leta tisti, ko oddajamo poročila in nas šef vzame v precep, kako nam je šlo pri delu. In čeprav jemo nezdravo hrano (zaradi naglice, kajpak) in spijemo preveč alkohola na vseh teh zabavah, ki jim ni videti konca, nas v resnici prav vsak tak večer tare znana dilema:

“Kaj za vraga naj oblečem, saj nimam niti ene ‘cunje’ v omari, takorekoč sem gola in bosa!”

Ne verjamemo, da je tako, saj vaša omaka prej poka po šivih, kot da bi sirota res samevala brez oblačil. Gre pa za tipično žensko pripombo, ki ponavadi vodi k enemu, že znanemu izidu: varni modni igri. Tako kot prejšnje leto in še kakšno poprej bomo iz omare potegnile ‘zanesljivo’ staro malo črno oblekico.

Sem in tja le naredimo ‘spremembo’, tiste črne male obleke ne moremo več nositi, vsi so jo že prevečkrat videli, zato si oblečemo ozke hlače, svileno bluzo in čez vržemo zimski plašč.

Eh, še vedno zamahnemo z roko: dolgočasno in preveč predvidljivo! Zakaj ne bi ta december stvari naredile drugače, tudi ko gre za nekaj tako trivialnega, kot so zabave, Kaj veste, koga boste tam srečale, nanj/o pustile dober vtis in z oblačili privabile pozitivno pozornost!

Naredite torej končno preobrat in se od ‘varne igre’ usmerite k stilskemu izzivu. Pustite klasične salonarje z visoko peto doma, namesto tega obujte škorenjčke v rdeči barvi! Tu pa je še 8 drugih predlogov, preberite jih in predvsem – upajte si.

1. Čipka

Svečani, prozorni in seksi material je vedno ‘in’, ko gre za praznične outfite. Čipkasta obleka nas vrne v bleščečo dobo starega Hollywooda, eleganca zagotovljena!

2. Rdeča barva + asimetrija

Za gala dogodek je dolga rdeča obleka super rešitev, vseeno pa je preveč klasična in zato dolgočasna. Izberite raje malo krajšo rdečo obleko (vseeno naj sega vsaj do kolen ali se konča celo malo pod njimi), toda odločite se za asimetričen kroj  ali t.i. obleko na preklop za ultra ženstven in moden videz.

3. Cvetlični potiski/vzorci

Klasično krojena obleka in dizajn sta zastarela. V tej ‘party’ sezoni izberite obleko s cvetličnim vzorcem, ki bo udobna in obenem šik. Sicer pa sta zelena barva in obleka z V izrezom v tej sezoni zabav naša favorita!

4. Svetlikajoči se materiali

To res ni jedrska znanost. Svetleče je vedno pripravno za zabave vseh vrst, tudi novoletne. Če se material sveti, svetlika, odseva, je kovinske barve ali ima našite bleščice, naj bo kroj obleke čim bolj minimalistično preprost. Minimalen naj bo tudi nakit (če sploh) in modni dodatek (en sam!).

5. Plišaste hlače

Žamet in pliš ustvarita kraljevski vtis! Tudi na zabavi. Svetujemo pa, da izberete samo en kos garderobe v tem materialu. Dozirano in šik.

6. Zlati detajli

Zlata barva v veeeliiiikih količinah je nadvse trendovska. Zgledujte se po mini zlati obleki Amal Clooney.

Amal Clooney

7. Kostim obleka

Izšla je iz suknjiča, to je opazno, in je absolutno trendy za službeno zabavo ali poslovno kosilo v decembru. Dodajte visoke pete za profesionalno ostrino in damski videz.

8. Bela obleka

Bodite snežna kraljica in poiščite vsa bela oblačila v omari ter obutev in modne dodatke. Videti boste kot ruska princesa, sploh če izberete belo obleko in čez oblečete krznen bel plašč (seveda iz umetnega krzna, kajti radi imamo živali).

 

Foto: Hot Dress Hot Mess, You Tube, Instagram, NotJessFashion, Fashionista, LiveInStyle, Annasislandstyle, Celebrity Insider, Posh Classy Mom

New Report

Close