8 načinov, da porabite 500 kalorij na dan brez naprezanja

06. februar 2024

8 načinov, da porabite 500 kalorij na dan brez naprezanja

06. februar 2024
Foto: Instagram @gentlesleague

8 načinov, da porabite 500 kalorij na dan brez naprezanja

06. februar 2024
Foto: Instagram @gentlesleague

Poleg telovadbe in tega, da iz jedilnika vržete kalorično bogato hrano, obstaja še nekaj trikov za hitro hujšanje.

Vam sladoled že diši, nočete pa se znojiti v telovadnici, kjer bi z lahkoto izgubili omenjenih 500 kalorij, omenjenih v uvodu? Kako prevarati mater naravo, ki skladišči maščobne zaloge za hude čase in to tako trmasto, da je občudovanja vredno? Obstaja nekaj trikov, kako na hitro porabiti 500 kalorij dnevno, kar se bo sčasoma poznalo tudi okoli pasu in na stegnih.

Da bi izgubil pol kilograma telesne teže, bi morali ‘porabiti’ 3500 kalorij. Koliko kilogramov želite izgubiti še pred poletjem? Ta vprašanja so vsako leto ob tem času aktualna, tipična pa samo za nas, razvajene zahodnjake, ki se redimo, medtem ko milijoni ljudi na svetu stradajo in nimajo prav nobenega razloga za dodatno hujšanje, pač pa si prizadevajo še dokopati se do dodatnih kalorij.

Foto: Instagram @emilisindlev

Poleg tega, da z jedilnika črtate kalorično bogato hrano in kajpak telovadbe obstaja še nekaj preizkušenih receptov za hitro hujšanje, kot je denimo hud stres (pomaga, verjemite) ali nesrečna, neuslišana ljubezen.

Ob zadnjih dve boste hujšali kot za stavo, ker vam hrana preprosto ne bo teknila. Ker pa stres ni dober za telo, neuslišana ljubezen pa je slaba za srce in dušo, poglejmo k drugim trikom, kako na dan ‘prihraniti’ 500 kalorij in tako lepo postopoma priti do vitkejše postave za poletje.

Foto: Instagram @lise_frt

Črna kava

Ena sama uboga kava z mlekom ima 220 kalorij, ste to vedeli? Če ste torej že opustili sladkor, odmislite še mleko in pijte črno kavo brez vseh dodatkov.

Medtem ko kuhate, žvečite

To bo preprečilo, da bi se sladkali ali kaj prigrizovali med kuhanjem. Poleg tega priprava kosila ali večerje že sama po sebi ‘terja’ okoli 200 kalorij.

Več spanja

Raziskava je pokazala, da tisti, ki spijo od 7 do 8 ur, porabijo 300 kalorij več, kot tisti, ki spijo vsega skupaj nekaj ur. Kdor je bolj spočit, pa tudi lažje telovadi.

Meso na jedilniku

Meso ima dragocene beljakovine, ki jih naše telo potrebuje. Pazite pa pri izbiri mesa, pečena rebrca imajo lahko celo 1700 kalorij, medtem  ko jih ima biftek 700.

Foto: Instagram @nikakar

Mini sprehodi

Če ves dan sedite za računalnikom, je gibanje nujno. Slovita Mayo klinika je naredila raziskavo, po kateri tisti, ki si vzamejo trikrat dnevno čas za kratek sprehod, porabijo 350 kalorij več na dan, kot tisti, ki se zasedijo.

Gazirano je dovoljeno

Namesto kokakole ali drugih sladkih pijač v kozarec naravne mineralne vode stisnite limono, tako boste izgubili 200 kalorij dnevno in hkrati telo oskrbeli z vitaminom C.

Gobe namesto mesa

Kar 440 kalorij izgubite (izračunano na posamezen obrok), ko meso zamenjate z gobami.

Žvečite počasneje

Počasno žvečenje hrane pomaga pospešiti presnovo oziroma metabolizem. Obenem se boste hitreje počutili site.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close