8 načinov, kako izbran življenjski slog vpliva na vašo kožo

29. marec 2019

8 načinov, kako izbran življenjski slog vpliva na vašo kožo

29. marec 2019

Kako ravnamo s svojim telesom, se opazi najprej na obrazu. Za prioriteto si zadajte, da spremenite 8 navad ali vsakdanjih okoliščin, ki vplivajo na videz kože obraza.

Na naše zdravje in videz vpliva več dejavnikov. Utrujen in izpit obraz, bledikasta ali sivkasta koža sta prvi znak, da je harmonija v telesu porušena. Tudi puder tega dejstva ne more prikriti.

Kako ravnamo s svojim telesom, se opazi tudi na našem obrazu, pravzaprav najprej na njem. Za prednostno nalogo si torej zadajte, da spremenite 8 navad ali vsakdanjih okoliščin, ki vplivajo na videz kože obraza. Izboljšanje boste sčasoma začutile na vseh ravneh, tudi energije bo več.

Portrait of beautiful young woman eating a bowl of healthy organic salad and smiling

# Prehrana

Obstajajo dobre maščobe, ki jih vsebujejo avokado, mastnejše ribe, oreščki in določeno rastlinsko seme, npr. sončnično. Poleg tega je za kožo koristna temno zelena zelenjava, ki vsebuje vitamina C in E ter pomaga pri obnovi kolagena.

# Nega kože

Antioksidanti ter vitamina E in C se lahko uporabljata tudi v izdelkih za nego obraza. Kožo vlažite s preparati, ki vsebujejo hialuronsko kislino in ji dvakrat tedensko privoščite reden piling.

# Make up

Ličila načeloma ne škodujejo, razen, če niso primerna za vaš tip kože. Najbolje bi bilo pod make up po nanosu vlažilne kreme nanesti primer, ki bo podaljšal obstojnost ličil in naredil pregrado med kožo ter šminko.

# Spanje

Ne imenujemo ga ‘lepotni spanec’ kar tako. Ko spimo, se koža obnavlja. Če ne spimo dovolj, to poveča izločanje stresnega hormona kortizola. Vsak večer poskusite iti spat ob isti uri, telefon pa zaradi sevanja umaknite čim bolj stran od glave. Že 7 sekund izpostavljenosti svetlobi iz telefona zmoti melatonin, ki uravnava ritem spanja.

# Zrak v stanovanju

Toliko govorimo o onesnaženem zraku, na kakovost tistega, ki smo mu najbolj izpostavljeni, pa prevečkrat pozabljamo. To je zrak v naših delovnih prostorih ter v stanovanju. Če je zrak pretopel in presuh, koža izgublja svežino, vlago in vitalnost.

# Izpostavljenost UV sevanju

Sončni žarki božajo našo dušo, toda če preveč božajo obraz, ni dobro. UV žarki so namreč glavni vzrok staranja kože. Sevanju smo izpostavljeni tudi, ko je sonce skrito za oblaki. Zato je pametno uporabljati kreme z zaščitnim UV faktorjem.

# Ženski večer

V mislih imamo seveda cigarete in alkohol, ne zabavo. Alkohol izsušuje organizem, o cigaretah pa sploh ne izgubljajmo besed. Te so dobra popotnica v nezdrav, postaran videz… S prijateljicami raje začnite hoditi skupaj v naravo, kot pa na ‘clubbing’ večere.

# Telovadba

Redna telesna vadba ima mnoge pozitivne učinke, pospešuje tudi pretok krvi in pomaga na ta način hitreje izločati strupe iz telesa. Le s pomočjo telesne vadbe boste dosegle zdrav žar na obrazu.

D. S.

Foto: Spell, Times of India, Vital Proteins, Morocco Method

Style. Več novic

New Report

Close