8 stvari, ki jih kot gost na poroki ne smete narediti

23. maj 2022

8 stvari, ki jih kot gost na poroki ne smete narediti

23. maj 2022
Foto: Pexels

Če ste v bližnjih mesecih povabljeni na poroko, potem nujno preberite teh osem stvari, ki jih kot gost nikakor ne smete narediti. Z njimi lahko uničite najpomembnejši dan mladoporočencev.

Sesti v prvo vrsto

Prva vrsta na poročni slovesnosti je običajno rezervirana za družino neveste in ženina. Če vam v prvi vrsti ni strogo dodeljen sedež, se nanj nikakor ne usedite.

Nenapovedano pripeljati nekoga na poroko

Stvari, kot so proračun za hrano in pijačo ter sedežni red, so načrtovane vnaprej, zato je za mladoporočenca pomembno, da gostje take stvari spoštujejo.

Če nekoga nenapovedano pripeljete na poroko, lahko to povzroči kaos pri načrtovanju ter napetost med ženinom in nevesto. Če želite koga pripeljati s seboj, je najbolje, da to pravočasno sporočite paru.

Foto: Pexels

Nositi bele obleke

Na ta dan je bela rezervirana za nevesto, razen če mladoporočenca zahtevata drugače. Zato oblecite oblačila, ki niso v odtenkih bele barve.

Nositi vpadljivih dodatkov za lase

Enako kot pri obleki, tudi lasni dodatki ne smejo biti preveč vpadljivi, zato se je dobro izogibati nošenju venčkov iz rož in drugega razkošnega naglavnega nakita. Saj veste, ta dan mora izstopati samo nevesta.

Priti prepozno

Vedno je nesramno zamujati, še posebej pa je nesramno zamujati na poročni obred. Vzemite si dovolj časa, da pred začetkom obreda še malo poklepetate z znanci in prijatelji in nato poiščete svoje mesto. Poročni obred je za ženina in nevesto zares pomemben in nikakor ne želita, da ga zmotijo pozni gostje.

Foto: Pexels

Objavljati slik na internetu

Na poroki se naredi veliko fotografij, zato ni nič narobe, če naredite nekaj posnetkov za svoj zasebni album. Preden jih objavite na družbenih omrežjih, pa za dovoljenje obvezno povprašajte ženina in nevesto. Predvsem nevesto.

Prezgodaj iti domov

Če se zgodi, da se na poroki dolgočasite, nikakor ne odidite domov takoj po obredu, saj boste izpadli zelo nevljudni. Mladoporočenca sta v poročno slavje vložila veliko truda in denarja, zato se spodobi, da ostanete vsaj do konca večerje. Če imate za predčasen odhod res dober razlog, pa o tem pravočasno obvestite mladoporočenca.

Presenetiti z improviziranim govorom

Poročni obred in praznovanje po njem sta običajno natančno načrtovana in časovno določena. Zato ni dobro presenetiti s spontanim govorom ali kakršnimkoli drugim javnim nastopom. Čeprav je to lahko dobro presenečenje za mladoporočenca, bi lahko zmotilo potek celotne slovesnosti.

Najbolje se je predhodno dogovoriti z nekom, ki pozna potek poroke in skupaj poiskati primeren trenutek za govor.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close