8 stvari, ki jih uspešna ženska naredi pred 9. uro zjutraj

Da bi bile ali postale uspešne, morate znati predvsem organizirati samo sebe.

Za uspeh ne potrebujete vojske asistentov, niti posebne delegacije dela timu ljudi. Dovolj je, da znate organizirati sebe. Kot vemo, ključ leži v vsakdanji rutini, ki jo je treba izpopolniti za vsako ceno.

Katere so skrivnosti, ki ločujejo uspešne ženske od neuspešnih? V nadaljevanju vam razrkivamo 8 lastnosti tistih žensk, ki jim uspeva vse, česar se lotijo in to počno ob pravem času. Mimogrede, enako velja tudi za moške!

# Brez naglice

Ste opazili, da uspešni ljudje ničesar ne marajo delati v naglici in pod stresom? Prav tako ne odlagajo vsega dela za zadnji trenutek in si tako uničijo dan. Tudi zato uspešne ženske raje vstajajo malo prej, da se izognejo hitenju in delanju nepotrebnih napak, do katerih bi sicer prišlo zaradi naglice.

# Vstanejo takoj, ko se zbudijo

Ne pritiskajo tipke za dremež na budilki oziroma se zbudijo celo pred naravnanim alarmom. “You snooze, you lose”, se pravilno glasi angleški pregovor. Kdor zaspi, ta izgubi.

# Pijejo dovolj vode

Zjutraj spijejo dovolj vode, da ostanejo hidrirane, prav tako imajo vodo vedno s seboj na delovnem mestu.

# Meditirajo, počivajo

Tudi Oprah prisega na meditacijo, ki je pravi anti-age tretma za možgane. Tudi med delovnikom se znajo umaknti na samo, v mir in za 5 minut izklopiti možgane ter se umiriti. Poskusite še vi z aplikacijami Headspace ali Stop Breathe Think.

# Raztezanje

Podobno kot meditacija tudi raztezanje sprošča – v tem primeru vaše telo, kar je še posebej pomembno pri delu z elektronskimi napravami oziroma računalnikom.

# Zajtrkujejo

Redni zajtrki pozitivno vplivajo celo na kratkoročni spomin in koncentracijo, obenem pa vam dajo energijo za ves dan. Ne preskakujte jih.

# Načrtujejo z notesnikom

Če se želite držati svojega urnika in načrtov ter dan preživeti čim bolj produktivno, boste osvojile navado zapisovanja načrtov in delanja prioritet, tako kot uspešne ženske.

# Pozitiven odnos

Zagotovo ni lahko ostati nasmejan in dobre volje 24 ur na dan (minus osem, ko spimo), toda pozitivno gledanje na izzive nam bo pomagalo, da se z vsako težavo ali oviro uspešneje spopademo, pa tudi odnosi z drugimi ljudmi bodo zato boljši.

 

Foto: Pinterest, Life Path, The Huffington Post, Forbes

 

New Report

Close