8 živil, ki bodo pomirila vaš želodec

20. maj 2022

8 živil, ki bodo pomirila vaš želodec

20. maj 2022
Foto: Pexels

Če imate težave z občutljivim želodcem, vam bodo te domače sestavine zagotovo pomagale.

Pri krčih in plinih pomaga metin čaj, saj meta sprošča. Če imate težave z želodčno kislino, potem je pravi odgovor kamilični čaj, saj pomirja. Če niste ljubitelj čaja, ali ga nimate pri roki, pa vam predstavljamo nekaj drugih živil, ki bodo poskrbela, da ne boste imeli dodatnih težav z želodcem.

Jogurt

Običajen nesladkan jogurt je odličen za težave s krči in plini, prav tako pa pomaga pri driski, zaradi probiotikov, ki jih vsebuje. Jogurt v naše telo vnaša zdrave želodčne bakterije, ki zmanjšujejo bolečine v tem predelu.

Jabolčni kis

Jabolčni kis lahko reši vaše težave, če vam primanjkuje želodčne kisline. Ker je precej močan, je dovolj, da že samo žlico ali dve zmešate s toplo vodo, dodate malce medu in spijete. Jabolčni kis je tudi odličen vir vitaminov B in C.

Foto: Pexels

Riž

Je živilo, ki je izjemno lahko prebavljivo in poveča absorpcijo tekočin. Riž lahko v primeru driske vrne blato v normalno stanje, pomaga pa tudi pri neprijetnem občutku v želodcu zahvaljujoč škrobu, ki se oprime želodčne sluznice in jo zaščiti.

Ingver

Ingver predvsem pomaga pri težavah z bruhanjem in slabostjo. Rezine ingverja zmešajte z vrelo vodo in pustite, da se namakajo nekaj minut ali pa si pripravite kupljen ingverjev čaj.

Aloe vera

Je rastlina, ki se sicer uporablja za lajšanje opeklin, a je tudi dobra za težave z želodčno kislino. Alojin sok bo iz telesa odplaknil vse strupe, ki dražijo vaš želodec. A pazite, da ga ne spijete preveč, saj ima tudi odvajalni učinek.

Foto: Pexels

Banane

Banane so odličen sadež za nemiren želodec in normalno odvajanje. Vsebujejo veliko kalija, ki je zelo koristen, če zaradi kakšne bolezni morda nekaj časa niste jedli.

Koromač

Koromač ima veliko koncentracijo antioksidantov in deluje odlično, če imate težave z vetrovi. Odstranjuje pa tudi toksine iz vašega telesa. Preprosto pojejte pol čajne žličke koromačevih semen ali pa si naredite prigrizek s svežim koromačem, ko vas muči napihnjenost.

Foto: Pexels

Toast

Toast je pri težavah z želodcem skoraj samoumeven, a si vseeno zasluži omembe. Če ga namažete z malce marmelade ali medu, bo vašemu želodcu zagotovo dobro delo, telesu pa boste zagotovili nekaj ogljikovih hidratov in sladkorja za energijo.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close