8 znakov, da ste v razmerju, ki bo trajalo

30. november 2022

8 znakov, da ste v razmerju, ki bo trajalo

30. november 2022
Foto: Instagram

Vsi upamo ali sanjamo, da bomo nekega dne našli našo sorodno dušo in imeli zdrav odnos, ki bo trajal vse življenje.

Zmenki in odnosi so se v zadnjih nekaj desetletjih močno spremenili. Če nam ne verjamete, vam predstavljamo nekaj statistike zadnjih let:

  • Moški in ženske so starejši kot kadar koli prej, ko se prvič poročijo. Leta 2021 je bila povprečna starost prvič poročenih moških 30,6 leta; pri ženskah je znašala 28,6, kar je več kot dveletno povečanje pri obeh od leta 2010.
  • Po podatkih raziskovalnega centra Pew se je število zunajzakonskih partnerjev med letoma 2007 in 2016 povečalo za 29 odstotkov.
  • Tema spora št. 1 v odnosih in zakonih je denar.

Z vsemi spremembami v odnosih pa še vedno obstajajo načini, kako ugotoviti, ali ima vajina zveza vse, kar je potrebno za obstojnost. Trendi v zmenkih in odnosih se lahko spremenijo, vendar dejanja in vedenja, ki kažejo na zdravo razmerje, skozi čas ostanejo relativno dosledna.

Tukaj so znaki, ki kažejo, da bo vaša ljubezen trajala:

1. Njihovi prijatelji so vaši prijatelji

Njihovi prijatelji vas vključujejo in sprejmejo v svojo skupino. Vaš partner je nad tem navdušen in želi, da se v bližini njegovih prijateljev počutite udobno.

To, da vas predstavijo njihovim prijateljem, je velik korak v odnosih in običajno pomeni, da odnos jemljejo resno.

2. Drug drugega spravljata v smeh

Verjemite nam, to ni tako enostavno, kot se sliši. Nekateri ljudje imajo suh humor, ki drugim ni smešen, nekateri pa so navadni bedaki, ki se drugim morda ne zdijo smešni.

@itslivandtom Step 1 to make her laugh ❤️ #fyp #makeherlaugh #step1 #foryou #trending #viral #trend #cutecouples #couplegoals ♬ Send Me on My Way – Vibe Street

Ko lahko oba nasmejita drug drugega, je to znak, da se razumeta na drugi ravni.

3. Argumenti so konstruktivni

To pomeni, da se lahko prepirate o stvareh, hkrati pa je to tudi produktivna razprava. Kadar se ne strinjata, ne prihaja do zmerjanja ali kakršnekoli manipulacije.

Ko pride do prepirov, se iz njih nekaj naučimo in uporabimo, da preprečimo, da bi se zgodilo kaj drugega, odvisno od tega, o čem je bil prepir.

4. Skupaj se lahko zabavata, ne da bi počela čisto nič

Ni vam treba vedno iti ven, da bi se zabavali. Nekaj zelo posebnega imata, ko lahko sedita doma in ne počneta ničesar pomembnega in še vedno uživata v družbi drug drugega.

To je drugačna raven intimnosti, ki jo lahko doživita, ko vam ni treba iti iz udobja svojega doma, samo zato, da lahko nekaj počneta. Tako vidita drug drugega v popolnoma drugačni luči.

5. Zaradi njih si želite biti boljši človek

Oba pritegneta najboljše drug iz drugega. Vsak dan si prizadevate biti boljši človek zaradi njih in stvari, ki so vas jih naučili o življenju.

@davide.demango Best compliment 🙌🏽 #realtalk #lifetips #followyourheart #inspiring #Love #lifelesson #TrueLove #LifeAdvice #grateful #bestversionofme #lovestory #relationshipgoals #lovefans #emotion #moviescene #moviescenes ♬ original sound – Davide DeMango

Ne poskušajo izvabiti najslabšega iz vas ali razkriti vaše napake in pomanjkljivosti svetu.

6. Hvaležni ste drug za drugega in to si dajeta vedeti

Drug drugemu daste vedeti, kako cenite, da imata drug drugega v svojem življenju.

Ne samo, da drug drugemu povesta, kako hvaležni ste za zvezo, ampak to pokažeta tudi z majhnimi in naključnimi dejanji prijaznosti.

7. Sta intimna drug z drugim

Radi se poljubljate in dotikate drug drugega, pa naj bo to objem, božanje ali kaj bolj fizičnega.

Skoraj tako, kot da ste še vedno v fazi medenih tednov vajinega razmerja, čeprav sta skupaj že leta.

8. Razpravljata o prihodnosti

Opazili boste, ali vaš partner nenehno govori o vas in vaši zvezi samo v sedanjem času in ne vključuje prihodnosti.

Foto: Instagram

Če vas vaš partner ne vključi v prihodnje načrte (kot so prihodnje dejavnosti ali izleti), verjetno ne pričakuje, da bo dolgo z vami.

Po drugi strani pa, ko se vaš partner z vami pogovarja o prihodnosti in želi, da ste del tega ter ceni vaše mnenje o prihodnosti, imate nekoga, ki ga ne izpustite.

Torej, kako veš, ali je to ljubezen, ki bo trajala? Kako je videti vseživljenjska ljubezen?

Kako veste, kdaj vložiti svoj čas in energijo v razmerje ali jo preprosto opustiti? Koliko časa imate, preden se razidete ali preselite k partnerju?

Na žalost nekega edinstvenega odgovora na to ni. A če pa vaš partner kaže zgoraj navedene znake, je nekdo, ki mu je resnično mar za vas, in vajino razmerje ima možnost, da bo trajalo vse življenje.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close