80-letna nuna je ukradla denar šoli, da bi odplačala svoje kockarske dolgove!

12. februar 2022

80-letna nuna je ukradla denar šoli, da bi odplačala svoje kockarske dolgove!

12. februar 2022
Foto: Profimedia

Mary Margaret Kreuper je priznala, da je ukradla 835 tisoč dolarjev, ko je bila ravnateljica šole v Los Angelesu.

Mary Margaret, 80-letna nuna, je obsojena na zaporno kazen, potem ko je preteklo leto priznala, da je osnovni šoli ukradla več kot 800 tisoč ameriških dolarjev (okrog 725 tisoč evrov), da bi pokrila svoje dolgove, ki so nastali zaradi kockanja. 

Denar je kradla med letoma 2008 in 2018, medtem ko je delala kot ravnateljica katoliške šole v St. Jamesu v Torranceu, kraju v Los Angelesu. Kreuperjeva je šolnino in donacije prenesla na drug račun, ki ga je nato koristila kot fond za “velike stroške kockanja in iger na srečo ter vse dolgove na svojih kreditnih karticah.” 

Foto: Profimedia

Kreuperjeva je ponarejala mesečna in letna poročila, “da bi prikrila svoje prevare,” so sporočili iz tožilstva. Prav tako je “naročila osebju šole St. James, naj spremenijo in uničijo finančne zapise med revizijo šole,” je zapisano. Julija lani je Kreuperjeva priznala krivdo za eno obtožbo in pranje denarja. 

Začasna nuna je bila nato obsojena na leto zapora in povračilo 825.338 dolarjev odškodnine. “Grešila sem, prekršila sem zakon in nimam izgovorov,” njeno kesanje povzema Associated Press. 

“Moja dejanja so bila kršitev mojih zaobljub, mojih zapovedi, zakona in predvsem svetega zaupanja, ki so mi ga mnogi izkazali. Storila sem napako in globoko obžalujem bolečino in trpljenje, ki sem ju povzročila mnogim,“ je zaključila. 

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close