9 lepotnih trikov, ki bodo spremenili vaše življenje

22. januar 2024

9 lepotnih trikov, ki bodo spremenili vaše življenje

22. januar 2024
Foto: Instagram @rosiehw

9 lepotnih trikov, ki bodo spremenili vaše življenje

22. januar 2024

Poleg tega, da vam olajšajo življenje, boste privarčevali še na času in denarju.

Čeprav se je veliko mitov o lepoti izkazalo za neresnične, so se tisti, ki so najbolj preprosti in ne zahtevajo dragih tretmajev, izkazali za najbolj učinkovite. Poleg tega, da vam olajšajo življenje, pripomorejo tudi k temu, da privarčujete na času in denarju.

Uporaba medu za obrazno masko

Med ima antibakterijske lastnosti in je zelo učinkovit za kožo, nagnjeno k aknam. Med preprosto nanesite na obraz, pustite delovati 10 minut, nato pa ga izperite z vodo. Pri nekaterih ljudeh se lahko pojavi kratkotrajno poslabšanje kože, ki je posledica izločanja toksinov, redna uporaba pa bo vidno izboljšala videz.

Uporaba sode bikarbone za beljenje zob

Zmešajte žlico sode bikarbone s tremi kapljicami hidrogena in to mešanico uporabite kot pasto, s katero lahko dosežete učinek biserno belih zob.

Foto: Instagram @ginemargrethe

Namesto pene za britje uporabite balzam za lase

Pozabite na goro porabljenega denarja za brivske pene, ki jih lahko zamenja balzam za lase. Poleg tega, da vlaži kožo, jo tudi mehča, zato je odstranjevanje dlačic lažje.

Jegličevo olje za hitro zdravljenje aken, izpuščajev in rdečice na koži

Olje vsebuje sestavine, ki imajo protivnetne učinke, ki pomagajo pri hitrem celjenju aken, rdečic in izpuščajev na koži. Za najboljše rezultate olje pred spanjem nanesete na problematična mesta in pustite delovati čez noč.

Limonina lupina za odstranjevanje madežev laka za nohte

Če z acetonom ne morete popolnoma odstraniti madežev temnih lakov za nohte, potem lahko težavo odpravite z rahlim drgnjenjem z limonino lupino. Nohte lahko potopite tudi v limonin sok, ki prav tako učinkovito odstranjuje ostanke laka.

Foto: Instagram @imfashionbebe

Pomaranča za hrapavo kožo na kolenih in komolcih

Kislina in vitamin C, ki sta v pomarančah, sta koristna pri odpravljanju hrapave in odebeljene kože. Če nimate časa za izdelavo dragih, doma izdelanih losjonov, pomarančo razdelite na pol in jo uporabite na težavnih delih kože, kot so kolena in komolci.

Britje nog pustite za konec prhanja

Če je vaša koža občutljiva in nagnjena k razdraženosti, pustite britje za konec prhanja, saj bodo takrat pore bolj odprte, vaša koža pa mehkejša.

Foto: Pexels

Kozmetične izdelke hranite v hladilniku

Seveda to ne velja za vse kozmetične izdelke. Lak za nohte, eyeliner, barvice, svinčnike za obrvi in šminke pa je priporočljivo hraniti na hladnem. S svinčnikom boste tako lažje narisali jasne linije, šminke ter laki za nohte pa bodo trajali dlje.

Olje poprove mete za bolj polne ustnice

Da bodo vaše ustnice videti bolj polne, v bleščilo dodajte kapljico olja poprove mete.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close