Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek čupi

čupi

Ker se z neizmerno hitrostjo bliža 1.rojstni dan mojega malčka, vas prosim za kakšno idejo kako in kaj pripravit pogostitev za babice in dedke. V mislih imam sicer narezek, vendar bi rada zraven ponudila še kakšen domač namaz ali tople kruhke obložene z ????. Ima katera kakšno idejo oz. kaj ste pripravile same?
In še: kakšno “torto” naj naredim malčku, da ne vsebuje beljaka in drugih zelo alergenih snovi.

Vsak nasvet bo dobrodošel, hvala.

Lahko namesto obloženih kruhkov narediš sledeče: sesekljaš šunko in sir ter vse skupaj zmešaš s kislo smetano, dodaš malo origana in namažeš na toast – daš peči v pečico in ko je sir stopljen, serviraš na mizo.

Idejo za torto pa sem dobila na forumu prehrana.

Lep rojstni dan vam žim!

Tunin namaz – piksna tun, maslo, začimbe (Kotany za zrezek)… Vse skupaj zmešaš, postrežeš kot pašteto. Lahko namažeš na toast.

Ali skuto, na drobno naribano črno redkev + čebula. Sol, poper, ostalo po okusu.

Bacilka.

Še par povezav z namazi:).

Bacilka.

Mi smo ji zelo dobro torto prejšnji teden naročili v slaščičarni Mihalek (Lj.). Ker uvajam gosto hrano zelo počasi, smo kupili torto brez sladkorja, moke in jajc. Bila je zelo dobra-narejena pa iz datljev, skute, banan-nič pečeno, presna.

Ker pri nas ne jemo mesa, ti lahko povem, kaj sva midva pripravila babicam in dedkom.

Česnov namaz:maslo, sol, bazilika + strt česen

Gorgonzolin namaz:maslo,gorgonzola, orehi

Tunin namaz:sesekljana čebula, tunina konzerva, majoneza.

Naredila sva kar majhne sendvičke, da je bilo vse skupaj bolj preprosto, kupila kar nekaj različnih vrst sirov, gobice, kumarice, olive…

Dober tek in lepo praznujte!

New Report

Close