karte-črni peter
Najbrž se vam bo zdelo smešno,vendar moram vas vprašati kako se igrajo karte črni peter?Našemu malčku sem jih kupila zato,ker sem se jih jaz kot otrok zelo rada igrala in ker je od tega preteklo že precej časa sem pozabila kako se igra.Rada bi da mi poveste pravila igre,nekaj se sicer spomnim vendar bi rada popolna navodila,da bo igra res taprava!!!
Hvala!!!
Ok- karte zmešaš in jih razdeliš med vse igralce (od 2- kakšnih 5 igralcev). Igralci pregledajo karte in pare odložijo na stran. Potem pa vsak levi igralec svojemu desnemu soigralcu vleče eno karto (levo-desno malo preštudiraj, jaz se ne spoznam dobro). Če povleče karto, ki je njegovi karti par, le tega odloži in tako se igra nadaljuje v krogu. Tisti, ki mu v rokah ostane ena karta, je črni Peter.
Fino je, če tisti, ki povleče črnega Petra malo pomeša, ga skrije in ga nastavi soigralcu.
Pri moji pikici sem opazila, da ima zelo pokerski obraz, ker nikoli nisem mogla ugotoviti, ali vlečem tapravo karto. Šele, ko sem obrnila karto in videla črnega Petra, se je začela krohotati (stara 3 leta).
Prijetno igro želim!