Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nabiranje vodnih kapljic na vrhu hladilnika

Nabiranje vodnih kapljic na vrhu hladilnika

Imam Gorenjev vgradni hladilnik in zadnje čase se srečujem s problemom nabiranja vodnih kapljic na stropu (nad vrhnjo polico) hladilnika. Kapljic je toliko, da s kapljanjem na vrhnjo polico hladilnika povzročijo kar precej mokrote. Kaj naj naredim ? Je rešitev v tem, da hladilnik popolnoma odklopim in očistim ali še kaj drugega.

Hvala za kakršenkoli nasvet ali namig.

Pred leti se je meni zgodilo nekaj podobnega. Ugotovila sem, da se je odvodna luknja za vodo (na zadnji steni hladilnika) zamašila. Na vrhu luknjice je obstal razmočen košček papirja od salame in kapljice niso imele kam. Preveri še ti.

LP

Tudi ce ni ravno papircek, tudi neka sluz, ki se vcasih naredi v odtocni luknjici, zamasi odtok. Jaz grem s palcko od raznjica ali s tisto z vatko ovito in ocistim. Ce tesnilo okrog vrat ni vec elasticno, se pojavi enak problem.
Povedal serviser. Lp

Če se nabira na vrhu, potem to ni zaradi zamašene luknjice. Možno je, kot pravi babi, da je to zaradi tesnila okoli vrat.

Nam se je to zgodilo letos. Poklicala sem serviserja, pa je rekel, da je guma drugače še dobra in je ni menjal. Pogrel je gumo tam, kjer ni dobro tesnilo s fenom in računal 4.000 SIT – halooo za pet minut gretja . Od takrat je v redu.

Hvala vsem za te odgovore. Možno da je res vzrok v vratih, saj že nekaj časa opažam, da je drugačen zvok, ko zaprem vrata hladilnika. Vseeno bom ob priliki poklicala serviserja.

Ja, pri nas smo imeli enak problem in bila so kriva vrata – niso tesnila. Me je pa tudi spravljalo ob živce … Pa še poraba energije je večja. Skratka – potrebna so nova vrata. Pri nas zdaj dela kot urca :))

New Report

Close