Merjenje vročine
Zadnjič sem pisala, da ima sinček zamašen nosek in kašlja. Sem mu hotela zmeriti, če ima kaj vročine, pa mi nikakor ne uspe. Kje jim vi merite in s kakšnim termometrom? Jaz imam enega digitalnega, ampak če bi ga upoštevala, bi bili vsi podhlajeni;). Imam tudi enega na živo srebro, ampak kako prepričati štirimesečnika, naj bo 10 minut čisto pri miru?! Drug teden bi morali imeti cepljenje, ampak če bo tako, ga že ne bom pustila. Koliko časa pa traja taka viroza pri dojenčku in kdaj svetujete iti k zdravniku?
LP Iza
Mi imamo sicer ušesni termometer, ampak se tudi z navadnim da kar lepo izmeriti. Otroka si daj v naročje, mu naštimaj termometer in ga crkljaj – stisni ga k sebi – mu poj pesmice,…
Tudi naš skoraj 9-mesečnik je včeraj malce zakuhal – sicer ne pretirano, “samo” na 38°C. Sem mu poskusila izmeriti z ušesnim termometrom, pa ima preozek sluhovod :(( Tako da je bilo treba uporabiti digitalnega.
Merim mu pod pazduho in ga takrat stiskam k sebi in crkljam… Pa mu nič ne ugaja :(((
K zdravniku bomo šli jutri, če bo imel še vedno povišano temperaturo – danes se mu vrti tam okrog 37°, pa še to bolj zaradi kašlja, ne zaradi temperature… Bratec je namreč v soboto prišel od dr. z diagnozo vnetje sapnice…