Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj rabim da se zavarujem po možu

Kaj rabim da se zavarujem po možu

oj

Rada bi izvedela inf iz prve roke, od katere ki je bla na tem, po pravici povedano se mi ne da klicarit in brskat po netu…
Poročila sva se in sedaj ne vem, kaj moram storiti, da ne bom več zavarovana po starših ampak po možu, sem pa študentka. A me potem da kaj v olajšavo? V čem je na boljšem? Jaz res nimam pojma o tem. Nove osebne tudi še nimam in me zanima če kaj komplicirajo? Kaj mora on reči v službi in kakšne podatke rabijo tam?
Bilo pa naj bi dobro če bi začelo zavarovanje teči s 1.1…

Prosim za čim več inf

hvala in lp

Na ZZZS dobi njegov delodajalec poseben obrazec , kamor vpiše tudi tvoje ime in stvar je urejena…

Delodajalec moža mora izpolniti obr. M-DČ, priložiti pa je potrebno še naslednje:
potrdilo o stalnem bivališču v RS
izpisek iz matične poročne knjige, ki ne sem biti starejši od 30 dni
izjavo, da si brez zaposlitve in da te vzdržuje on

Mož je oddal referentki v službi samo najin poročni list in nič drugega. Ostalo se je urejalo na relaciji služba – ZZZS. Če bosta to naredila ta teden, bo do novega leta zagotovo vse urejeno. Dodatne olajšave zavoljo tega mož ne bo imel. V olajšavo te vpiše kot vzdrževanega družinskega člana. To je to.

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Midva sva morala predložiti tudi potrdila o šolanju. Vsaj zdi se mi, nisem čisto prepričana. Za vsak slučaj daj zraven, če je odveč, ti ga itak vrnejo.

New Report

Close