Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek notarske storitve-nujno

notarske storitve-nujno

Ojla.

zanima me ali je kdo med vami prisotnimi imel v zadnjem času kakšne opravke pri notarju. Zanima me koliko zaračunajo overitev podpisa na prodajni pogodbi. Je znesek vezan na vrednost predmeta v pogodbi ali je že fiksno določen.

hvala

Odvisno je od vrednosti in od števila podpisnikov. Mi smo za 4 podpise za vrednost 28 mio sit plačali okrog 40.000 sit.

Pri nas je overitev samo enega podpisa.

Mislim, da je cena okoli 5000 sit.

Hvala Jala!

tako me moti, ker dobivam tako različne informacije. Eni pravijo, da je znesek odvisen od vrednosti pogodbe eni pravijo da je en podpis cca 2.500 sit ,ena informacija pravi 10.000 sit. Notar po tel. ne daje informacij.
In kaj je zdaj res?. No saj plačati bo itak treba. Zanima pa me vseeno koliko?

Ko je šlo za kakšne overitve podpisov na dokumentih (pri menjavi avta ipd.) v zadnje pol leta, mislim, da sem imela 5000 vedno dovolj.

Obstaja cenik notarskih storitev, le da sem jaz na internetu našla precej starega, mislim da iz l. 1996, iz katerega se da razbrati način določitve cene overitve, čeprav je vse skupaj precej zapleteno:
>

Pri nas je bila pred enim mesecem taka situacija: darilna pogodba, 3 podpisi, vrednost 2 mil – 15.000 SIT (zagotovo je pri darilni pogodbi nepremičnine pomembna vrednost le te).

razlika je med “overovitvijo podpisa” in “notarskim zapisom”.
“overovitev podpisa” je fiksna cena na podpis, “notarski zapis” pa od zneska.

Pri nas je bil majhen znesek in se je bolj splačalo narediti notarski zapis, ker je bila cena še enkrat nižja od same overovitve podpisov (bilo jih je šest ali sedem).

ČEBELA HVALA MI JE ŽE BOLJ JASNO, ŠE VEDNO PA NE VEM KOLIKO KONRETNO STANE OVEROVITEV ENEGA PODPISA NA POGODBI.

Meni se vseeno zdi, da je cena overovitve podpisa odvisna od vrednosti. No, če pa ni, potem pomeni, da boš dala za en podpis okrog 13.000 sit (pri nas so računali 3 podpise).

New Report

Close