Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dveletnik in grizenje nohtkov

Dveletnik in grizenje nohtkov

Moja dveletna punčka je pred nekaj meseci začela gristi nohtke. Začeslo se je takrat, ko so ji izraščale petice (zobki) in si je drgnila dlesni. Potem pa je ugotovila, da je zabavno gristi nohtke.

Zdaj jo že nekaj mesecev neuspešno poskušamo tega odvaditi.

Poskusili smo s posebnim premazom, ki se ga bodi v lekarni in je KATASTROFALNEGA okusa. Grenko kot hudič. Smo mislili, da se ji bo zagabilo prstke nositi v usta, če ji nohtke namažemo s tem premazom. Ni pomagalo. Na začetkiu se je zmrdovala, čez pol ure pa je tisto grenko zadevo že polizala dol.

Potem smo poskusili z rokavicami. Cele dneve je imela rokavice na rokah. Pa jih je vlekla dol s še večjo vztrajnostjo kot smo jim mi oblačili. Ko smo ji rokavičke zavezali tako, da jih ni mogla sleči, pa jih je začela gristi in jih je čez čas pregrizla. In potem veselo nadaljevala z grizenjem nohtkov.

Nekajkrat sem ji nohtke namazala z kričeče rdečim lakom, da jih je občudovala, kako so lepi. Prepričevanje, da se tako lepih nohtkov ne grize, so zalegla do trenutka, ko je pozabila gledati, kako so lepi in je rokico nesla v usta podzavestno.

Nimamo več idej, kako jo odvaditi te grde razvade. Kakšne drastične metode z vezanjem rokic so zame nesprejemljive. Imate kakšno idejo ali poznate kakšno metodo, ki se je izkazala za uspešno?

New Report

Close