oddaja o med over netu na radiu ognjišče – to pot o osamljenosti
POmagate prosim z idejami in vprašanji?
Oddaja Svetloba in sence se bo odvijala 28. decembra v torek zvečer ob 22- 23 ih, na radiju Ognjišče. 104.5 Mhz. Voditelj bo po vsej verjetnosti Jure Sešek 🙂
In tudi tokrat želimo slišati vaše predloge in si želimo, da pri ustvarjanju Med.Over.Net ovih oddajah pomagate tudi sami. Kot veste je to oddaja enkrat mesečno, ki združuje vzajemnost dveh medijev. Radija in Interneta.
Sodelujete lahko že sedaj, vse do oddaje in nato med samo oddajo, viseli bomo na forumu in na klepetu, ter skupaj soustvarjali oddajo.
Kaj pa je skupna nit te oddaje?
Osamljenost in stiske
Praznični dnevi so pred nami in mnogo ljudi je zelo osamljenih. Zato bi v tej oddaji govorili o osamljenosti in kaj lahko storimo, da to osamljenost premagamo? Ali Internet in radijo lahko kako pomagata pri premagovanju te življenjske tegobe?
Gost bo Andreja Verovšek, ki ima svoj forum pri nas. Zaposlena je v materinskem domu in je dipl.soc.delavka.
Jaz lahko napišem samo svoje mnenje, če to kaj šteje.
Veliko pa se zamotim tudi s prebiranjem foruma. Vidim in spoznavam različne ljudi z različnimi zgodbami, težavami, veselimi dogodki. Zaradi interneta se lahko povežem z ljudmi, ko imam čas. Ni mi treba iskati varstva za otroka in klicati svojih znancev in prijateljev, če imajo čas – do ljudi pridem veliko hitreje, npr. ko otroček zaspi.
Ko pa osamljenost preraste svoje okvirje, takrat so vsi mediji tega sveta nemočni.
Vladka, verjetno že spiš ob 10 zvečer, če pa boš ta dan budna in nas poslušala, te bomo posebej lepo pozdravili, lahko pa v tisti uri, če boš budna, tudi kaj napišeš, bomo imeli odprt “chat” in se s teboj pogovarjali tudi v živo, tako boš mogoče nekoliko bližje domačim, pa še sporočiš jim lahko, da te bodo poslušali, pa čeprav samo preko posrednikov in radija.
Primož
Hvala, Primož, za povabilo. To je res pri nas od polnoči do enih zjutraj, a ker sem bolj ponočnjakinja in bodo takrat tudi že počitnice za naše šolarje, vas bom morda celo poslušala… babji firbec :o)
Sicer pa grem pred polnočjo zelo redko spat.
Pozdravček!
Vladka
Odlično Vladka,
potem pa mi zagotovo uide kakšna beseda tudi tebi. Navsezadnje si zelo reden gost in zelo pozitiven gost naših forumov. Ob tebi se kar malo zamislimo, kako je ko smo v Sloveniji- doma, kadarkoli lahko skočim do kogarkoli in ga pozdravim. tebi, pa je tole verjetno popolnoma za drugačno rabo kot nam.
Primož
Ja, res je, kot sem že nekajkrat omenila, mi forum pomeni veliko več kot nabiranje in dajanje izkušenj…
Sicer sem tudi z domačimi povezana preko interneta, a ravno te dni sem z mislimi veliko pri njih, saj so se zbrali na praznovanju nekaj dni nazaj in se bodo v soboto spet, ko moj oče praznuje 60 let. Od 7-ih vnukov, bodo manjkali kar štirje…
Vem, da me pred še večjim domotožjem rešuje moja lastna velika družina, a kljub temu velikokrat manjka družba dveh sester, brata, nečakinj, nečaka…
Hvala za pozornost še enkrat in pozdravček v domovino!
Vladka