Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dobrodelnost – provokacija

dobrodelnost – provokacija

Spodaj sem že odprla en post o tem, koliko boste podarili decembra. Priznam, vedela sem, da se boste vtaknili v znesek, ki ga nameravam podariti, zato sem ga tudi zanalašč napisala.

Jaz decembra zmeraj veliko dam tistim, ki nimajo. Seveda si lahko privoščim dati tako veliko. Ampak niso dolgo nazaj časi, ko nisem imela, pa sem vseeno dala. Ko sem bila globoko v minusu, pa se mi je še vedno zdelo, da imajo nekateri še manj kot jaz.

Na živce mi gredo tisti, ki odmahnejo z roko in rečejo, ja, ti imaš visoko plačo in lahko daš. OK, ampak je ogromno takih, ki se ob visokih plačah ne zavedajo drugih okrog sebe in živijo svoje uživaško življenje.

Meni so včeraj šli na kozlanje vsi tisti politiki in strokovnjaki na Trenjih, ki so tako zviška govorili o globalizaciji in predragih delavcih v Sloveniji. Da jih ni sram. Sami dobivajo ogromne vsote denarja, ker so imeli srečo in so lahko študirali. Mnogi te sreče niso imeli in jih zdaj ne smemo obtoževati, ampak jim pomagati.

Te poste odpiram zato, da bi vsi skupaj premislili. Da nam gre trenutno mogoče zelo dobro in pomoči ne potrebujemo. Ni pa rečeno, da je jutri ne bomo. In potem si bomo samo želeli, da bi nam kdo pomagal.

Pa lep december.

Spoštujem tvoje dejanje. Nasploh mi je lepo, če kdorkoli karkoli da. Pač po svojih zmožnostih.

Tudi jaz ne maram tistih, ki se vedno zgovarjajo, da ne morejo dati.

Vsak lahko, da. Tudi če ima nizko plačo… Vsaj kakega tisočaka za iskrice v očeh nekoga drugega…

LP

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

nisem brala tvojih predhodnih postov, pa tudi trenj včeraj nisem gledala. Bi te pa samo popravila glede trditve o študiju. Ne vem, če je ravno sreča, da lahko študiraš, pa tudi s plačo to žal nima nobene zveze!

Tukaj se pa strinjam z Mano, poleg tega je bilo včasih študiranje z manjšimi vpisnimi omejitvami kot danes… Tako, da praktično vsak, ki si je zaželel študirati – je lahko…

Plača in študij – žal res s čedalje manjšo povezavo… Bistvo so veze…

Obstaja neko staro pravilo, ki pravi, da imajo bogati veliko denarja, ker znajo z njim delati … seveda tukaj izpuščam tiste, ki so se že rodili v bogati družini.

Pomoje ne, ker znajo z njim delati, ampak ker ga imajo le zase in ga ne delijo z drugimi.

draga moja, samo vskok, študirala sva oba z možem, sama sva se vzdrževala skozi ves študij (in takih ne poznam malo), zdaj pa imava povprečne plače. Da, imava pa tudi veliko srečo, ker imava službo in delava, kar naju veseli, ampak študij v bistvu niti pod razno ne zagotavlja visoke plače. Tudi službe ne, če smo iskreni in če to vidim po svojih študiranih kolegih, ki honorarno delajo ko zmešani, da imajo kaj za na mizo.
Tisti, ki imajo veliko plačo in uživajo ne glede na druge, se ob teh postih ne bodo zamislili. Morda se bomo zamislili mi, ki nam ni slabo, najbolje pa tudi ne, ampak se morda res premalo zavedamo, kaj vse imamo (in kar ni denar!) Za kaj takega pozdravljam tvojo potezo.

jaz ne dajem le decembra, ker si to naenkrat ne bi mogla privoščiti. Dam pa skozi vse leto, od materiala do denarja
T.

Nisem brala prejšnje teme, ampak zdi se mi, da imam v življenju kar precej sreče – imam zdravje, streho nad glavo, službo, izobrazbo,… večino od tega si ne bi mogla priboriti čisto sama, če bi se rodila na drugem koncu sveta, bi marsičesa od tega verjetno ne bilo.

Zato je moja logika, da pomagam tistim, ki imajo manj sreče od mene. Če lahko preživim s 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mojih dohodkov, potem lahko preživim tudi s 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Torej mesečno 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dohodkov dam za tiste, ki imajo veliko manj od mene. Dam pa običajno tistim, za katere vem, da res rabijo, zelo redko se poslužim kakšnih dobrodelnih organizacij.

In december ni glede tega nič drugačen. No ja, če bi imeli božičnico… ampak je ne bo.

Martina

Pingvin tukaj se močno strinjam s tabo… Tole bi kar držalo….

Tudi zapravljajo ga za povsem druge stvari… Revni za kruh in oblačila (kar je sicer normalno, vendar pretiravajo na zunanjem videzu, ker bi radi poudarili da niso revni)… Bogati za naložbvo v prihodnost: Znanje, tuje jezike, klube (kjer spoznavajo nove imennitne ljudi – veze za dobre službe…) itd…

Ma, ženske, zlate ste. Razumete, kaj hočem. Saj vem, da ne bom spreobrnila tistih, ki sedijo na milijonih in jih ljubosumno čuvajo zase. Gre za nas, navadne ljudi, ki imamo sigurno kak tolar odveč za nekoga, ki nima take sreče v življenju kot mi.

Meni je bilo včeraj res hudo, ko so v Trenjih kazali tisto družino, ki živi na razpadajoči kmetiji, zdaj je pa še mama ostala brez službe. In takih družin je ogromno.

Najlažje pa je nekomu, ki pove, da daruje drugim reči, da se hvali s tem. Ampak če bi se hotela hvaliti, bi napisala svoje ime.

Bom prav skopirala link z Ringaraje, kjer so ženske totalno ponorele, ko sem jim napisala enak post.

Lep pozdrav!

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=23973&idk=101

Zgrizle so me. Če bi lahko, bi me kamenjale.

Se bom še jaz oglasila, čeprav se nisem imela namena. Mislim, da te ženske niso zgrizle zaradi zneska, ki ga daješ v dobrodelne namene, niti zaradi tega, da si pripravljena pomagati. Zgrizle so te predvsem zaradi tega, ker to postavljaš na veliki zvon.

Že spodaj ti je nekdo napisal, daš in si tiho. Če lahko in kolikor in kar lahko. Ni vse denar.

Sem radovedna, če bi odpirala novo temo, če bi bil tvoj znesek 1.000 sit ali varovanje otroka, čigar mati si vrtec težko privošči.

Bacilka.

Saj te bomo, kamenjale namrec, ce bos se dolgo prepire iskala.. Niti ta, niti oni forum nimata s tem NOBENE veze. Pa lep dan. 🙂

http://www.lubica.net/gaby/blog

ne, ne Vijavaja. Je verjetno marsikaj odvisno tudi od sposobnosti, se ti ne zdi. Recimo, da bi vse bogastvo tega sveta razdelili na enake dele in bi vsak dobil isto. Kaj misliš, da bi bilo po nekaj letih? Eni bogati – drugi revni.

Fuj pa taka dobrodelnost ! Od kdaj pa dobro delo rabi publiko?

Pa saj znesek morda niti ni tako zelo visok, kot izgleda. Ena je napisala da daje 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na mesec. Hipotetično: pri plači 200000 je to isto, samo drugače porazdeljeno.

V knjigi vseh knjig piše: Naj ne ve levica kaj dela desnica.

Vse te teme s samohvalo so neprimerne in odveč.

Pa kaj pol če javno pove… Mogoče pač hoče spodbuditi še koga…

Ker žal nekatere samo občutek krivde potisne tako daleč da sploh kaj prispevajo… No, pri enih pa še to ne pomaga….

Ja, Slonček, prav zato sem povedala. Ker se mi je še vedno zgodilo, da sem, ko smo se o prispevkih pogovarjali s prijatelji – katerim seveda zneska ne povem – začeli premišljevati o tem, da je to dobra ideja in da bodo tudi oni kaj prispevali.

Ker ja danes na žalost tako, da smo ljudje neobčutljivi za druge.

Takega odziva, kot je bil na forumu, nisem pričakovala. Je pa verjetno res, da je lažje reči – lej jo, kako se hvali, kot pa pomisliti – oh, kaj pa če bi še mi letos komu kaj podarili.

Pa ti res nimaš kaj pametnega za počet?!? Daj no, če so te že polna usta na vseh forumih o tvoji neizmerni dobroti, dvigni rit, pa pojdi tem, ki so pomoči potrebni, rasnično pomagat. Na primer: vzami svoj (verjetno ne ravno slab) avto, naloži gospodinjo ene take družine, pelji v nakupovalni center, pa naj si nabere robe za en voziček, ti pa potem na blagajni to plačaj. Boš vsaj na forumih ta čas dala malo miru!!!

Men gre na kozlanje, ko berem tele tvoje samohvale!

Jaz pa še enkrat rečem, da daš in si tiho in daš toliko kolikor lahko.
Se pa strinjam, da nekateri sploh pomislijo ne na to, da bi dali kaj v dobrodelne namene. In na žalost so dostikrat taki ravno premožnejši. In to je tudi eden razlogov, da imajo. In več imajo, več jim je podarjeno.
Reveži, Slonček pa si ne morejo privoščiti ne vem kakšne investicije v zunanji izgled.

VIJAVAJA, razumem kaj si hotela in lepo od tebe, da pomagaš. Samo naslednjič rajši poskusi s pobudo in ne s provokacijo.

Lepo pozdrav vsem skupaj in ne pozabimo; priložnosti za dobra dela imamo celo leto in ne samo decembra.

New Report

Close