Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj Dedek Mraz prinese otrokom v vaših službah?

Kaj Dedek Mraz prinese otrokom v vaših službah?

Otoci staršev, ki so zaposleni pri nas, so povabljeni na lutkovno predstavo (črna pika – vsak otok dobi le dve vstopnici – zase in za enega od staršev), kjer jim Dedek Mraz razdeli darila. Moti me le dejstvo, da je to darilo ena velika vreča bonbonov, medenjakov in čokolad, ki jim je priložena še kuverta z nekaj tisočaki. Že lani sem omenila, da se mi zdi nesmiselno kupovati toliko sladkarij (moja pika je bila takrat stara 5. mesecev) – po moje bi bilo bolje ta denar vložiti v nakup kakšne igračke. Moj predlog o izbiri daril po sistemu forumskega Dedka Mraza pa je naletel na popoln odpor, nekako v stilu, da je tako ali tako nemogoče ustreči vsem, vse skupaj bi bilo preveč zahtevno (pa otrok, upravičenih do darila, ni niti dvajset…) Sedaj veljam za nehvaležno osebo, saj firmi sploh ne bi bilo treba ničesar dati… Jaz sem pa tako jezna, ker me naša tajnica, ki ima nakup sladkarij na vesti, ni hotela niti poslušati.
No ja, sladkarije bomo podarili naprej (verjetno bodo romale tudi v kak voziček pri najboljšem sosedu), drugo leto bom pa poskusila zadevo organizirati jaz.

Pa lep dan,

S.

P.s. Tudi sama obožujem čokolado, a kar je prveč, je preveč…

Pri nas v službi in tudi pri možu obdarovanja za otroke NI. Torej dobijo NIČ.
LP A.

Mi dobimo bone za 8000 sit.

V moji službi ne dobimo nič. Pri možu pa so lansko leto dobili bundice letos pa bone in še vstopnice za lutkovno predstavo. Meni se zdi vredu varianta glede na to da je res težko vsem ustreči.
Vreča sladkarij res ni najbolj primerno darilo, vendar vedi da če se boš angažirala, da boš drugo leto ti nabavljala za dedka mraza da boš deležna veliko kritik.
Zmeraj se najde nekdo ki zna kritizirati, pohvaliti pa le malokdo. Upam, da se zavedaš da je to težko delo oziroma naloga in da imaš trdo kožo.
lp

v naši dobijo nekaj slikanic naše založbe in nekaj sladkarij – brez podelitve (kar se mi ne zdi najbolj prav, ampak naj bo, ne bom se še tja silila :), v moževi pa imajo igrico v Lutkovnem gledališču in potem podelitev nagrad, ki so večinoma igrače. Do sedaj nismo še nikoli šli na podelitev, ker smo bili ali bolni ali smo predstavo že videli (kak teden pred tem :((((, lani pa sem bila nad igračami, ki so jih otroci dobili skrajno razočarana – sta bili sicer kar 2 igrači v paketu – angleški mali vedi (čudna angleščina, ampak naj bo), in en plastičen avtomobilček na baterije, ampak kakovost je bila na podnu, raje bi kupili kako dobro knjigo ali kako uporabno zadevo, ne pa nekaj, kar otrok pri 4 letih sploh ne more uporabljati oz. je kičasto in samo zelo glasno, koristi pa nobene. Škoda, ker so porabili kar nekaj denarja.
Najboljše darilo iz službe, ki smo ga v tej 5 letih prejeli, je bil poganjalec, ki smo ga dobili, ko je bil sen šele 3 mesece star, po tistem pa so bili še – žoga, ki se oglaša (težka, neuporabna, če si jo dobil na nožne prste, si rabil urgenco), leseno stojalo za malega mojstra (kar v redu), plastična mizica in stolček v enem (smo nesli v materinski dom, čisto kul stvarca, ampak v naši mali hiški nimamo prostora še za en tak komplet – imamo lesenega), lani pa tisto, kar sem opisala. Letos upam, da se bodo malce bolj potrudili. Ker sem sama že večkrat delala te stvari, vem, kako malo je potrebno, da so otroci zadovoljni, ampak zakaj bi to naredili popolnoma brez kritičnosti do nabavljenih stvari?
Moj bi bil paketa plastelina gotovo bolj vesel kot bleščečega avtka, ki poje v korejščini in utripa z lučkami.
T.

Pri nas dobijo igrače, ki pa jih bomo letos lahko zamenjali, če bi jo slučajno že imeli ali bi bilo kaj narobe, kar se mi zdi zeeeeeeeeeelo vredu.
Sicer bo obdaritev jutri, pa že vemo (pst, palčki so nam zaupali), da bo pela ena super čagatorka in nasploh bo čagaaaaaaaaaaa.
Prejšnja leta se je malo izneverilo, tako so letos organizacijo prevzele mlajše mamice in že po povabilih sodeč bo super.

moi

Mi imamo ponavadi predstavo v Mini teatru na Ljubljanskem gradu, Dedek Mraz pride na koncu in vsakemu otroku podari svoje darilo. Do sedaj smo dobivali bone, letos pa bodo že izbrane igrače. Meni je bila prva varianta bolj všeč, a so se letos odločili drugače, ker je menda kar nekaj strašev kupili minimalno darilo za otroka, ostale bone pa so porabili za kaj drugega. V majhni izbiri daril sem izbrala letos otroški kasetofon z mikrofonom – brez veze, ampak res ni bilo nič pametnega. Bo pa doma dobil kaj boljšega – že za Miklavža sem nabavila vsa otroška darila do konca leta in vozim poln prtljažnik daril za svojega sina in nečake :)))

Mojca, tisti kasetar sploh ni tako brezveze, zdaj ko naše dete poje do nezavesti (in po svoje) ga snemamo in bom imela lep spomin. Prej je poslušal kasete v postelji in ga je objemal. Pa še če dol pade, ni krize. tako da sploh ni slaba izbira :)))

O, hvala, si me potolažila. Poje tudi naš rad, tako da mogoče bo pa tudi pri nas zanimiv. Upam.

He, he, sem se spomnila, kako sva šla zadnjič v BTC gledat Miklavža in je Miklavž vprašal, če bo kateri otrok kaj zapel. Naš mulček se je takoj zgužval na oder in v mikrofon zapel Vrabček čaka mamico…. Vidiš, sem čisto pozabila na to, ko sem se zmrdovala nad kasetofonom. Hvala, Tinkara.

Pri nas je pa super. Dobimo darilni bon, kupimo igračo – ali pač kar koli, prinesemo nazaj v podjetje in to potem razdeli Dedek mraz v gledališču!!!

V moji službi ni obdarovanja, v moževi pa vsako leto izredno luštno pripravijo vse skupaj. Otrok dobi vabilo – enkrat na papirju, drugič na CDju, na sporedu je igrica in obdaritev, pa pripravijo kakšen sok in nekaj za grickat. Darila so bila vsa leta igrače, primerne za otrokovo starost, ali kaj za ustvarjanje. Igrače so bile luštne in kvalitetne. Lani se mi je pa še posebej dopadlo, ker smo starši sporočili, kakšen CD bi otroku prav prišel (pravljice, pesmice). Potem so dobili tiste CDje, nekaj sladkarij in balonov.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Tudi pri nas je OK. Dobimo bone in darilne vrečke z imeni, kupimo otroku, kar pač mislimo, da potrebuje, nato pa polne darilne vrečke romajo k dobrim vilam. Po lutkovni predstavi jih Dedek Mraz razdeli. Vsi veseli, vsi zadovoljni.

Pri nas je pa pogostitev za starše in otroke, potem lutkovna igrica in nato prihod dedka Mraza, ki vsakega otroka obdari. Za vsakega otroka so v službi namenili 10.000 SIt in za to vrednost kupimo starši sami darila v Mullerju, kjer jih tudi lepo okrasijo in zavijejo ter posredujejo dedku Mrazu.

Super!

21.400 SIT v gotovini, pa vsak naredi, kar hoče.

Vidim, da bi se pri nas res dalo tisto vrečo (to je velika rdeča vreča z narisanim Božičkom) napolniti še s čim drugim – z barvicami, plastelinom, kompleti za ustvarjanje…. Mislim, da je Piki Miki v enem postu tako lepo napisala, kako je bil njen sinček vesel, ko mu je Miklavž prinsel šilček in lepilo…

Hvala za ideje!

Pri nas so lani dobili bon za 10000 v otroški trgovini, šolski nahrbtnik, pisala in še mnogo uporabnega, za vsakega. Mislim, da je to zelo lepo darilo.

Draga Sky* in ostale, ki niste zadovoljne z darili:

Vstopnice, sladkarije, nekaj tisočakov, igrače,…

Ali veste, koliko staršev bi se razjokalo od sreče, da bi bili njihovi otroci deležni takšnih daril v njihovi službi ? In koliko je podjetij, kjer obdarovanja sploh nimajo ?

Moj predlog je takšen: naredite nekaj lepega za druge v tem predbožičnem času. Igrače podarite komu, ki jih bo vesel ali jih potrebuje, sladkarije razdelite med sosede, bratrančke, sestričnice, za enega od tistih tisočakov pa kupite vstopnico še za drugega starša ali sorodnika.

Pa lepe praznike vam želim vsem skupaj.

Minka

Pri meni (državna služba) starši sami kupimo darila in karte za Lutkovno gledališče, pri možu (podjetje) pa organizirajo lutkovno igrico in obdaritev (darila po starostnih skupinah) s prihodom dedka Mraza.

Lp
Mateja

V moji prejšnji službi smo kupili otrokom darilo za cca. 5.000 (smo imeli razdeljeno po starosti), 30.000 smo pa dobili v kešu.
Zdaj pa dobimo bone za vsakega otroka.

LP

IrenaK

Se strinjam s tabo. Sama zelo podpiram zamisel podjetij, da namesto za poslovna darila in čestitke porabijo denar za nakup kakšne opreme za Zd ali bolnišnice.
T.

Res je, kar pravi Minka, res smo lahko veseli, nekaj je.

Hvala Minka, da si nas spomnila, da smo med srečneži.

lep dan oz. popoldan s svojimi mulčki 😉 moi

Pozdravljena, Minka!

Zavedam se, da v veliko podjetjih otrok sploh ne obdarujejo… Naše nesojene sladkarije bomo podarili naprej in mogoče bodo komu res prižgale iskrice v očeh. Težava je le ta, da pri nas malčki obvezno dobijo sladkarije, čeprav bi bile na primer voščenke in pobarvanka boljša izbira…
Karte pa se žal ne da kupiti, čeprav sem že spraševala – naše podjetje je zakupilo določeno število sedežev, ostale pa druga podjetja…

Tudi tebi želim lepe praznike!

Pri nas dobijo otroci domov Božičkovo pošto in bon za 16.000 SIT za nakup v otroški trgovini.

minka ,bravo

Jaz še nisem v službi, pri možu pa imajo organizirano tako, da sam izbereš igrače v vrednosti 10 000sit in pustiš kar v trgovini in potem oni zavijejo in Dedek Mraz razdeli. Prej je še ena lutkovna predstava in mi že komaj čakamo;))

lp,
Maja

New Report

Close