Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek KAJ BOMO KUHALE DANES NAŠIM LUMPOM?

KAJ BOMO KUHALE DANES NAŠIM LUMPOM?

Pozdravljeni!

Na forumu “prehrana” so ženskice pridno pisale ideje za kosila.Ker se marsikatera dnevno sprašuje,kaj skuhati svojemu otroku,predlagam,da poskusimo tudi me dnevno javljati prehrano naših otrok.
Moja pupa je sicer stara 13.mes. in je skoraj že vse,dostikrat pa ji moram skuhati kosilo posebej(ko imava midva npr. bograč,sv.pečenko…,pazim,da ima vsak dan vključeno zelenjavo,pa še najino “kosilo” je po 18 uri,ko pride ati iz službe).
Predlagam,da vpišemo še starost naših otrok(koristno za tiste najmlajše lumpe,ki jim mamice komaj uvajajo).
Mislim,da bi si z idejami ogromno pomagale med sabo.Če ste “ZA”,jaz začenjam:

13.mes.:
-MALICA:suhe slive(namočene čez noč),jogurt
-kOSILO:zelenjavno mesna(perutnička)juhica,žemljica
P.S.:kakšna ideja za malico je tudi dobrodošla

(še za vse tiste,ki me poznajo:
maria d.c.=maria del carmen)

Mi imamo danes ribo-oslica in krompir v kosih; moja pupa zelo rada je ribe! aja, stara pa je 15 mesecev.
Za malico, pa sem skuhala kompot iz jabolk in suhih fig, v katerega bom nato se narezala banano.

——–10 mesecev!———-

Zajtrk; čokolino
Malica; suhe slive
Kosilo; zelenjavna juhica (korenje, cvetača, brokoli, krompir) + rumenjak
Pop. malica; verjetno banana ali jabolko
Večerja; kruh v alpsko mleko

13 mesecev

zajtrk: frutolino
malica: banana in korenčkov sok
kosilo: njoki z omako iz stročjega fižola, telečji zrezek
pop. malica: jogurt
večerja: kak drugi ‘lino’

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

danes 17 mesecev

zajtrk: frutolino
malica: hruška, piškot
pred spanjem: goveja juhica z rezanci
za kosilo bo, ko se zbudi: pire krompir, špinača in sojini polpeti
večerja: najbrž čokolešnik

lp,
maja

Joj, saj me ne briga, vendar toplo vam priporočim, da malčkov ne futrate s raznimi “linoti”, ker to je en sam sladkor in hidrati, ki po domače povedano delajo špeh. Kar se tiče hranilne vrednosti pa… nič od niča. In potem še reklama: zdrava otroška hrana Mislm…..
Jaz mu raje pripravim navaden ali sadni jogurt s sadjem, dodam korn fleks, včasih kak piškot. Ali pa bel močnik prav tako s sadjem. Veliko kombiniram z mlekom in kruhom.
Za kosilo mu dam navadno kar jemo mi. Če ne pa mu skuham pire iz krompirja in korenčka, piščanca z zelenjavo, zelenjavno juho.
(12mesecev)

Maria d.c.!
Kako si? Se drugi teden kaj vidimo? Enkrat okrog srede? No, saj še bom do takrat zagnala vik in krik in zbobnala babnice na kup! Hi, hi…

Pa še današnji jedilnik našega devet mesecev starega otročka:

zajtrk: kruh z zdenka sirčkom in čaj
malica: naribano jabolko z banano
kosilo: riž, korenček, koruza, brokoli, zajec
malica: navadni jogurt
večerja: 200 ml mleka
ponoči in zgodaj zjutraj pa še dojenje.

Lp

samrela – se strinjam…

sam naš je še premejčkn za kej drugega… ko bommo pa kaj drugega uvedli bodo šli pa -linoti pa pa…

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Moj 10 mes in pol je danes pojedel:

– ob 8 oo za zajtrk mleko Aptamil 250ml

-ob 9 oo malica 100 ml zmiksano sadje iz banane , jabolko ,malo kakija , 1 mandarina ,malo avokada , malo limonce

-ob 11 30 kosilo skuhano iz 1 bučke ,petršilj, malo korenčka, malo kolerabce ,malo karfiolce in dodan zdenka sirček in skupaj s paličnim zmešano

-ob 15 oo malica 250 ml zmiksano sadje – enako kot ob 9 oo z dodatkom 7 žit ali rižolina

– ob 18 mleko 250ml (včasih mleko izpustim ali ga pa noče in namesto tega dam malo zmiksanega sadja)

– ob 20 razni “linoti” 250 ml na žlico ( razen čokolina ,ki ga ne mara )
Seveda je obrokov manj če vstane dete kasneje …
Ponoči samo voda 1- 2x.

Včeraj pa smo jedli:
-zajtrk mleko 250ml
-malica zmiksano sadje
-kosilo zmiksana zelenjava z dodatkom kurje juhce 1 kockica (ledna) in 1 kockica mesa – kura ,ki jo imam v hladilniku zmrznjeno
-malica mandarince , kruh s kislo smetano in banana – vse dano po malih koščkih v usta ker sam še ne zna in si zbaše cel kos v usta..)
-pozna malica ..zmiksano sadje …samo toliko ,da je lahko počakal na večerjo in das va se lahko skopala v miru )
-večerja “linoti” 250 ml z žlico (to je vsak dan ,vendar vedno drugo)

Za zanimivost lahko tudi povem ,koliko je moj otrok jedel v 7 mesecu:
– 8 oo zjutraj 250ml mleka
– 10 oo 250 ml sadja ali 2 frutka
-12 oo 250 ml /300 ml zelenjave z mesom (gosto)
-14 oo sadje 250 ml ali 2 frutka
-17 oo “lino ” 250 ml
– 20 oo “lino” 250 ml

pa še bi jedel ..sploh mu ni bilo nikoli dosti.Je pa res ,da je do 6 mes pil le Pregomin ,ki je sama voda iin je bil tudi presuh za svojo višino.Pa je potem takoj vse nadoknadil.Sedaj se je umiril in je dosti manj in bolj z občutkom ,takrat je kar hlastal za hrano.
lp

New Report

Close