Jagode in ….
UUUUU Zajček..lej tkole en recePt Tkole..
Prereži melono na polovico,vsaki izdolbi čim več “mesa” In na nareži na kocke.Dodaj še drugo mokro sadje narezano na koščke,posladkej ali pa ne (po želi) In prelij s kakšnim alkoholom(spet okus po želji…Glede na sadje al je to kampari,al kak sadni likerv,vodka_sadna…gin… je tudi zelo super…No to sadno mešano potresi še z vanilij sladkorčkem in vse skupaj daj ohladit vhladilnik….
No potem si izberi kater koli okus sladoleda,ki ti je všeč…in gremo…
Posodica ti je polovica melone,nanj naloži ohlajeno sadje prelito z alkoholom,čez pa napokaj sladoleda,kolkor želiš….In potem žlička in njami…
Ta sladoledna sadna sladica je izredno osvežilna,zel primerna na vroče dni.Lahko tudi posterežeš obiskom in sicer je zabavno,če to sladko-mrzlo sladico eno seveda ponudiš paru,zraven daš pa dve žličke.in tako skupaj hamsata..Tko Preverjeno in zelo zelo dobro.!
Aja nekateri dajo povrh še smetano..ampak jaz e.je pa tud kulll.Njamsiiiiiii Probajte
Ta je pa iz samega sadja! Tkole..prihaja čas breskev…MMMMMMM ohlajena olupljene,narezane na kocke,posladkane in zalite z ginom..uhhhh potem naj stojijo nekaj časa v hladilniku.Da oblizneš vseh deset prstkov.Izredno dobre..Probajte!Ampak ne preveč gina,ker bo potem grenko..Ravno prav,en mal..tko! Božanski okus,nemoreš verjet,če ne probaš,kolk pašejo skupi…breskve in gin….
Hihi Čaki..ejj pa še to z jagodk
En dober jagodni shake
250g jagodk,pol litra mleka 1 zavitek vanilija 50 g sladkorja sok treh limonc…
pa gremo
Jagode pretlačiš (nekaj najlepšiš pusti za okras) in zmešaš v mešalniku z mlekom,vanilijem sladkorjem in sokcm limone.Preprosto nalij v kozarce in oskrasi s tistimi jagodami,ki si jih prej povaljal v cukerčku….
Zajček za tvoje zajčke male pa en supe recept..tud jagodke..preverjeno otroc čist nori..lej tkole…
350g moke
200g masla
70g sladkorja
4 rumenjaki
penasta masa (beljaki ,sladkor (150g),jagode 3/4 l jagod
Pripravi krhko testo,ki naj bo lepo gladko,ga razvaljaš,jaz ga dam kar direkt na namaščen pleh in ga z rokami”potenstam inrazporedim po celem plehu…)Postaviš v pečico in zlatorumeno zapečeš.enasto maso pripraviš,sej veš kako,trd beljak-sneg,zraven sladkor in previdno vmešaš še jadoe,narezanena koščke.Ko je kolač zlatorumeno zapečen,nanj razporediš to nastalo penasto zmez in spečeš do konca.Ta penasta masamora biti lepo zlatorumena.Potreseš s sladkorčkem..in njamiiii..res takoj so mi ga pomlatili vsi..tako stari kot mladi…heheheh