Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek več kot 5 sedežev v avtu=višje obvezno avtomobilsko zavarovanje

več kot 5 sedežev v avtu=višje obvezno avtomobilsko zavarovanje

V Motoreviji sem prebrala, da je za avtomobile, ki so registrirani za več kot 5 potnikov (Multipla, touran, zafira…) odslej višje obvezno avtomobilsko zavarovanje (10.000 SIT za 14 premijski razred pri 61-80 kW), čeprav je pri obveznem avtomobilskem zavarovanju nepomembno, koliko potnikov je v avtu. Tako bodo tisti, ki imajo več kot 3 otroke in seveda nujno potrebujejo tak avto, spet na slabšem.

Čeprav je po svoje logično, saj se v njih hkrati lahko vozi več ljudi, ki so s tem hkrati tudi zavarovani za primer nesreče, ki jo povzroči 3. oseba…
Se pa strinjam, da so spet pomolzli tiste, na katere je ravno sedanja vladajoča struktura tako ponosna in bi jih rada videla čim več.

Spet drži pravilo: več otrok – večji stroški.

To velja od 01.11.2004

S tem so ukinili dražji AO za kombinirana vozila. Tako ostajajo samo še vozila do 5 sedežev in vozila nad 5 sedežev.

Vsi tisti, ki imajo kot družinski avto kombinirano vozilo (kangoo ipd.) so na boljšem, saj jih zavarovanje pride precej cenejše. Na žalost so tu “udarjeni” lastniki enoprostorcev z več kot 5 sedeži. :((

Ne obupajte, morda bodo uvedli kakšne popuste na avtomobilska zavarovanja za družine s tremi otroki in več, tako kot je pri nakupu avtomobila….. Tu smo pa “udarjeni” mi, ki nismo obdarjeni z več otroki … :)))

Nič ne moremo – nikoli ne bo za vse prav!

Nataša

Bravo Nataša,sedi pet.Res je,na žalost je sedaj tako.Ampak povedati vam moram,da si to država izmisli in ni kej.Mi dajemo popuste,vse se da zment.

New Report

Close