Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj bi naredile ve?

Kaj bi naredile ve?

Prosim, naj ne zveni neumno, ampak res nevem kaj naj naredim z malim. Krvni testi niso pokazali alergije na mleko ali jajca, jaz pa sem prepričana, da ima mleko prste vmes. Če se pregrešim s kakšnim jogurtom ali smetano postane hudo flekast, tako, da moram poseči po advantanu, sicer mu delam razne kopeli. Sploh nevem kaj naj naredim, pa četudi bi naju pediatrinja poslala na kakšne dodatne preiskave, mi ni do bivanja na vrazovem trgu, ampak takega pa ga res ne morem gledat, poleg tega me najbolj skrbi, če bi šel maja v vrtec, tam pa bi mu dali jesti vse po vrsti. Zaenkrat se še vedno samo dojiva (razen dveh žličk cvetače in krompirčka, ker sva začela uvajat). Verjetno bi ga morala peljati k zdravnici takrat, ko je hudo rdeč, ponavadi pa je to zvečer, potem namažem in do jutra se rdečina umiri.

Mogoče pa je tu kakšna mamica, ki je tudi imela otročka alrgičnega na mleko, pa testi niso pokazali nič in kako se je zadeva iztekla?

Pa si povedala zdravnici, da se mu to pojavi, ko zauzijes mlecne izdelke?

Pediatrinji sem omenila že davno nazaj, zato me je tudi poslala k alergologinji. Mali tudi še vedno veliko poliva in zadnje čase tudi v loku bruha. Zdaj pa nevem ali je po njihovo konec preiskav, ker ni nič pokazalo??

Upam, da niso koncali z preiskavami! Ce v loku bruha; to ni OK!

Tecna bodi in zahtevaj se nadaljne preiskave! Oh, zelim tvojemu pikecu, da se cimprej pozdravi! Drzim pesti!!!!!!!

Ojla!!
Tudi naš je imel taka lička-da se mi je tok smilil,pa mi je ped.rekla da je to DISABOREJA in da izzveni do 1 leta.
Dobila sva Advantan,ki je zadevo umiril,čez tri dni pa spet in tako smo se mazali do 8 mes.
Sedaj pa ni nikakršnih težav.

tako da mislim da je pri vama enaka zadeva,jaz sem jedla vse,prej nič mleka,pa je bilo vedno isto.

Upam da je to to-skoraj sem prepričana da imate enake težave kot smo jih imeli mi!!

Mi smo imeli enak problem. Najprej sem rabila veliko časa, da sem ugotovila od česa je vsa pikasta. Potem sem sistematično po en teden izločila določeno hrano z jedilnika. No, ko sem nehala jesti vse mlečne izdelke, so pikice izginile. Pa sem za probo spet začela, pa so se pikice spet pojavile. Lička so jo strašno srbela, zato je tudi slabo spala. Pri pediatru sem dobila napotnico za alergologa. Takrat je bila stara približno 6 mesecev. Izvid: vse negativno. meni pa nič jasno. Potem nekaj časa ni jedla nič mlečnega ampak sem ji potem počasi spet začela dajat za poskusit. Spet eno po eno stvar. Takrat sem ugotovila, da problemov ne povzroča več vsa mlečna hrana ampak le sir. Spet sem poklicala alergologa, pa so mi rekli, da se večkrat zgodi, da je otrok alergičen na konzervanse v siru. Zdaj je stara 13 mesecev in lahko normalno je tudi sir, pa nima nobene reakcije. Najbrž bo tudi pri vas tako, da bo s časom prerasel.

Testi za alergije niso zanesljivi, če si ugotovila, da je otrok občutljiv na mleko, potem to drži. Težava nastane, če želiš zaprositi za podaljšanje porodniške, pa nimaš papira – dokaza, da je otrok alergičen. No, ampak za to morat tako ali tako biti alergičen na tri stvari.

Bolj kot podaljšanje me skrbi vrtec, mali gre verjetno (če dobim službo ) v vrtec še ne z 11 meseci in če nimam potrdila o dieti me verjetno nobeden ne bo šlivil po domače povedano. Tam ga bodo nafilaliz normalno hrano, potem bo pa hudič. Poleg tega bi lažje prišla potem do mleka zanj primernega na naročilnico (npr. pregomin). Sicer ga zdaj še dojim, ampak kaj pa potem?

Hvala vsem za odgovore.

Čim manj po bolnicah.To so meni svetovali ,pa jih nisem poslušala.Tako je mali dobil virus ko je bil tam ,ugotovili pa itak niso nič.Po 6 mesecu je vse izzvenelo ,kar je že bilo.
Po moje veliko otrok ni alergičnih ampak imajo prebavila probleme s hrano.Ko je večji pa izzveni.Kaže se pa seveda na koži.
Samo brez panike ,Pa sama poskusi ugotoviti – boljše za otroka ,kot pa razne bolnice.
LP

Ti v vrtcu samo povej, da sumiš, da je alergičen na določeno hrano in da še nista šla na vse preglede. Mislim, da boš morala naletet na zelo neprijazno osebje, če ti ne bodo ugodili. Navsezadnje si ti šef:).

Bacilka.

Naš je tak primer. Alergijo ima od 4. meseca (srbeče pike, oz. izpuščaji po celem telesu, razen ritki). Naredili so mu teste na mleko, jajca, arašide in moko – vse negativno!! Ker še vedno dojim, moram biti vseeno na dieti (po nasvetu alergologov na Pediat. k.), ker gre lahko za navzkrižne alergene. Kljub temu, da ni dokazane alergije, lahko vseeno pride do alergične reakcije pri otroku, če npr. zaužiješ mleko ali jajca + neko določeno živilo, ki potem vodi k alergiji. Če bi pa npr. samo mleko pila, pa je alergije ne bi bilo.. Upam, da sem si prav zapomnila…
Piki Miki, drugače pa smo veliko o tem pisali (se pogovarjali) na forumu Alergije (med.over. net), tako da si tam lahko kaj več prebereš.
Pa še to: ne maži ga preveč z Advantanom, tanjša kožo!
Lp, Sara:)

Tudi pri nas so bili krvni testi negativni. K sreči smo imeli pri treh mesecih ultrazvok ledvičk in je takrat zdravnica vprašala ali ima alergijo na mleko (glede na stanje kože). Sem ji povedala, da so bili krvni testi negativni in je rekla, da je večkrat tako in nas poslala na alergijske teste, ki pa so pokazali alergijo na mleko. Dobili smo Pregomin. Vem, da nisem napisala nič pozitivnega in da te verjetno nisem potolažila, a žal je takšno bilo pri nas stanje. Je pa alergija, glede na nove teste, baje minila. Stari smo 10 mesecev. Se je pa pri novem testiranju pokazala huda alergija na pšenično moko. Očitno še ne bo tako kmalu konec. Lep dan.

mi prosim poveš kakšni so alrgijski testi? Mi smo dali skoz kožne in krvne in ni pokazalo, ali to pomeni tiste provokacije ali je to nekaj drugega? In kje so vam to delali – v pediatrični???

Živjo

Prosi za napotnico.
Potem se prijavi k dr. Vodušek v Šiško- Ona opravi teste ambulantno.
Ni najbolj prijazna, ampak obvlada pa.
Mi smo tako naredili in se izognili pediatrični.

Lp

Že bili pri njej, testi pa negativni.

Karmen vem , da je mimo teme ampak me zanima kaj ti pri voduškovi ni všeč.
Velikokrat sem zasledila, da ko se jo tukaj omenja so ene za njo veliko pa jih pravi, da ni prijazna.
Ona je namreč naša pediatrinja in si ne predstavljam da nebi bila prijazna???

New Report

Close