Polna luna ….
… je najbrž krivec za marsikatero stvar, ki je
ne vemo pripisati našim lastnostim. Ta pojav,
ki sveti na nebu, ali ki je ni in jo iščemo, ali
samo Crkuje, ali se samo Debeli, ta uboga luna
je kriva tisoč in ene reči, ali je, ali je pa ni. Najbrž
bo res to, da ob takih njenih muhah, menjavah,
niha tudi naše razpoloženje. Najbrž bi bilo v takih trenutkih umestno pomisliti na to, da je trenutek sreče nekaj majhnega in da obstaja sreča le v obliki zelo kratkih trenutkov. Žal mi trenutek, ko mislim na to, prehitro uide. Tud zato se moramo spomniti, da naše srce bije v soglasju s srcem zemlje, saj bomo le tako občutili, da smo del tiste celote, ki nas obdaja.
“O Bog, moje srce je pripravljeno,
peti hočem in igrati.
Prebudi se, moja duša,
prebudita se, harfa in citre,
zbuditi hočem jutranjo zarjo.
Gospod, slavil te bom med ludstvi,
igral ti bom med narodi … ” (Ps 57,8-10)
Igrajmo torej, pojmo in bodimo zadovoljni, da smo, kjer smo, da smo to, kar smo, da imamo željo biti nekaj. Predvsem sama se moram prepričati, da je petek dan, ko moram v prosti konec tedna stopiti bolj sproščeno in z več volje.
Lepo petkovo jutro, prijatelji, vam želim.
O ta lunca… k morja premika… pa ljudi.. pa nas, pa mene :)))))) Ti ti lunca!
Danes je verjetno naredila svoje tudi pri meni…. :))))))))))))))))))))))))))) To mi delej lunca… pa se bova dobro razumela, ja :)))
Mariči, dobro jutro tebi in veliko volje ti želim, da se čimprej prepričaš, da so konci tedna namenjeni počitku, sprostitvi in uživanju in seveda pozabi na vse slabe stvari, ki so se zgodile med tednom.
Cmoka teb, cmoka zajčku, cmoka Barbari, cmoka niobi, cmoka muci, cmoka … uh :)))) kako se je lepo lubčkat hehehehehehe
Jani in lunca…. jej, kaj ga gunca :))))))))))
Ja, te pocmokam in objema, Janči. Luna
je začela name delovat, dovolj pozitivno!
Čeprav me depresija še malče lomi, bom
ubogala tvoj nasvet in NE BOM poslušala
romantike! Uf, kaj me to spomni na našo
Muco!!! In kako neki je z našim mišonom –
že imajo malo detece doma?
Lep pozdavček!
Dobro jutro Mariči !
Upam, da si lepo ajala, da ni bilo duhov in strahov na stopnicah po katerih se moraš vzpenjati, da prideš v posteljco .
Luna debela bo menda danes ja izginila, in pustila nam vsem dihat santa lucija, no…
slabo voljo vrzi cez rame, to depresijo vsiljeno zabriši čez prag, nima kaj delat pri tebi….
prosim te lepo, daj danes kakšno polko al pa valček gor butn, al pa umirjeno simfonijo radosti življenja od smetane, da ja ne boš spet mi zapadla v kaka čustva, predaleč si da bi na hitro zajček te prišel tolažit…
Ti, Jani , si čudežen…….
Delaš cel dan, nato greš spat in zgodaj vstaneš, ter spet delaš….
in v novem jutru imaš toliko veselja v sebi, toliko optimizma s katerim oplaziš tudi mene …
pa verjamem, da nisi brez problemov, nenazadnje si človek kot mi…pa vseeno tako zelo, zelo si poln radosti……in veselja…..sreča te pa tako ali tako bo in verjetno te že je našla……
cmoka zajček
Marička.. hvala za objemčke in cmoke :))) prov pašejo zdejle.. sred dopoldneva :)))) No kako je z mišonom, se bo že oglasil, ko bo mislil da je prov, naša muca pa ja, o jebenti!!!!!!
Mucaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 🙂
Jani misli, da bi moral amuca končno že kupiti tisti p**** PC :))))
Zajcek,jaz tudi obcudujem Janija,pa tebe,pa Marijo tudi.
Po uri sporocilc se ze vidi,da ste polni energije,pa ce je al pa ne, luna.
Ah,jaz pa kar hitro “pregorim”. Cist.
Danes je tista luna,ko lahko 1 kg shujsam,a ne? To je dobro,ce pa na razpolozenje vpliva,naj nas ne dela sentimentalne ! Presneta luna!
…..boginja neba,ki razsvetljuje temo noci,ko soncno bog Sol
pripelje svoje konje cez obzorje.Srebrasti somrak je njeno oblacilo in dolge sence gozdov so njeno svetisce.Njen obraz odseva v ledenisko cistem jezeru,ki mu pravimo Dianino ogledalo.
Strasno lepe bajke….,meni so vsec.
Vnjih clovek najlaze in najhitreje pobegne …..ke.
Marija pa men nic ne odgovori ?
Uh zajček…… zdej sem pa ostal brez besed…. :)))) No, če vsaj delček te moje “radosti” pomaga tudi tebi in drugim tukaj gor, sem lahko srečen :)) Torej, srečo sme že našel, če pa bo ostala pri meni…. hmmmmm bomo delali na tem.
Jani je vesel, da ima zajčka, pa Maričko, pa Barbi, pa… pa… pa… pa… :)))))) JTLC!!!!
Oh, nioba, bitje moje bajno, sem že dva dni tako
čudnega razpoloženja. Iščem se in iščem, a se žal
ne najdem. Tvoje besede, tvoje pisatelj mi napolni
dušo, ki je lačna takih rečih, a kaj se mi zgodi: žal
mi postane še bolj tesno in težje mi je pri srcu, še
bolj se poglobim v razmišljanje in potem nisem za
nobeno rabo več. Če bi ti v tistem trenutku odgovorila,
bi bilo moje pisanje otožno, žalostno, misli bi bile
črne…. prav tega pa niti tebi niti ostalim prijateljem
ne privošim. Posrkam vase lepote danih besed, pesmi,
ki so nam jo zapustili naši umetniki, ki nam jih dajejo
še živeči, ki znajo vse svoje občutenje, videnje, slišanje,
doživljanje tako lepo opisati. Posrkam vase in se hranim,
odgovoriti pa vedno nisem sposobna. Nioba, rada te
prebiram, zelo zelo rada. In v tvojih postih vedno najdem
nekaj zase …….. hvalat ti. Moje razpoloženje je sicer
zapadlo v neko čudno depresijo, najbrž ima ta depresija
tudi drugčano ime ….. Pred časom sem se zaradi takega neprimernega počutja za teden dni umaknila s foruma, pa so mi dejali prijatelji (res so prijatelji, verjemi!!!), da moram biti na forumu, pa četudi v takem razpoloženju, da moram o tem tudi pisati…. saj bo, vem da bo, tudi zato, ker se vi trudite, da bo……. Nioba, kdaj mi boš povedal, odkod si, ker imava res nekaj skupnega, resnično!
Lepo se imej in še enkrat – hvala ti!
Ma v luni ni n’č hujšanja.. glej.. danes hujšaš cel dan k nor… jutri se enkrat orenk naješ in pol si se zredel za tisto kilo plus še ene dve :)))
Nioba… že tvoj nick da slutiti nekaj skrivnostnega.. take so tudi bajke.. ki so ti str5ašno 😉 všeč :))))
Lep in sončen vikend vsem skupaj 🙂
Jani je danes… na fronti.. leti z vseh strani.. uh.. madona.. kdaj bo konec lune :)))))))))))))))
Veste, dragi prijatelji, kaj pa mene močno skrbi. Naš Brusko je sicer že omenil, da je “preokupejšn vid vork”, ampak, naša šefica Nikita pa ……….?????????? Nič se ne javi n to me zelo skrbi. Skrbi me, da se pri nas dolgočasi, da ji ne znamo ponuditi dovolj energije, dovolj entuzijazma, dovolj pravih tem za glodanje, razpravljanje, “prepriranje”, “nadmudrivanje”, tem, o katerih bi si veljajo izmenjati mnenja, ker žulijo sicer nas vse, samo pogovarjati se o njih ne lotimo ali ne znamo, kdo bi vedel.
Žalosti me, da ni ni Nikite, da ni Bruskota, da ni Ježka …… saj vem, danes je petek, v ponedeljek bo spet po starem … bo, če je ponedeljek tisti, ko se spet nikomur ne ljubi javljati, da …….. saj ni, da bi si kdo mislil, da koga v kaj silimo, ne to, ostaja pa grenak priokus slabega počutja, da forum ne zadovoljuje več naših potreb ????????? Jaz si svoje zadovoljim, če se ne javim tukaj, da se javim tja. Včasih moram, ne gre drugače. Moram dati iz sebe nekaj, kar me grize …… skrbi me, ali je naša Nikita zdava, ali je zdrava njena Maška???? In kaj je z ježkom????? Je razočaran nad nami??
Zdaj odhajam domov, ne morem več, nimam volje, nimam želje, nimam prav ničesar, kar bi z zadovoljstvom opravila in naredila. Nič nimam! In vse iam, le izkoristiti ne znam, ker se mi ne da, ker sem zoprna, ker sem tečna, ker nisem nič, ker sem toliko preveč vsega!
Mejte se, morda se zvečer, pozno, javim še kaj!
Glej Mariči, kako naj te potolažim . Tkole je kar jaz vem…
Brusko naš, nas ima zelo rad, definitivno VSE ! Vendar gre on zdaj namakat svojo lepo ritko na morje, uh ga ne bo do 9.09. Prepričana sem, da misli na nas ! Sighurno !
Niki naša šefica, ja nas tudi ima rada. Res pa je, da hoče velike izzive, vendar bo tudi ona prišla . Prihaja k sebi od hudega mraza z dopusta 🙂
cmoka Nikica!
Ježek, tega bom osebno z vesejem v rokice vzela, samo potrrpi bo že prilezel počasi :))
Muca naša oj hudirja komaj čaka na conect…..vsem lima cmoke!
Jaz srčno upam, da ti je lažje, saj pridejo vsi, sigurno…
aja, porko dijo, čebelici teče voda v grlo, pa bo tudi kmalu tuki:)))))))
hehe, čebeli cmoka!
Barbika, uh, njo bom pa tudi vzela v tačke :))
Tkole je to !
Glej Mariči, kako naj te potolažim . Tkole je kar jaz vem…
Brusko naš, nas ima zelo rad, definitivno VSE ! Vendar gre on zdaj namakat svojo lepo ritko na morje, uh ga ne bo do 9.09. Prepričana sem, da misli na nas ! Sighurno !
Niki naša šefica, ja nas tudi ima rada. Res pa je, da hoče velike izzive, vendar bo tudi ona prišla . Prihaja k sebi od hudega mraza z dopusta 🙂
cmoka Nikica!
Ježek, tega bom osebno z vesejem v rokice vzela, samo potrrpi bo že prilezel počasi :))
Muca naša oj hudirja komaj čaka na conect…..vsem lima cmoke!
Jaz srčno upam, da ti je lažje, saj pridejo vsi, sigurno…
aja, porko dijo, čebelici teče voda v grlo, pa bo tudi kmalu tuki:)))))))
hehe, čebeli cmoka!
Barbika, uh, njo bom pa tudi vzela v tačke :))
Tkole je to !