Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek božične voščilnice

božične voščilnice

Ali ima katera kakšno idejo kako doma narediti božične voščilnice.

Vsak nasvet bi bil dobrodošel

>http://www.naredisam.com/menu.php?glmen=da&page=2>

Patricija, poskusi takole:

>

V našem vrtcu letos delajo takole:
za osnovo risalni list
na njem malo manjši pravokotnik iz rdeče, zelene ali srebrne valovite lepenke
nanj nalimane (z lepilom iz pištole) posušene pomaranče, listki božjega drevca ali ciprese, brinove jagodke, klinčki, pentlje iz rafije, “piškotki” iz slanega testa (moka, voda, sol v enakih količinah)
vse skupaj okrašeno še z različnimi barvami glitter glue-ja (lepila z bleščicami)

Čestitke tako lepe, da bodo v predalu ostale vse “naštancane”, ki smo jih kupili od invalidov… za drugo leto oz. takrat, ko bodo otroci šli v šolo.

LETOS BOM IMELA TAKELE:
-iz servietov izrežeš motive (lahko tudi lepo strgaš) in na karton, ki je potem voščilnica lepilom (iz moke in vode) ter čopičem pritrdiš serviet…

2003
-vzameš kontrastne kuverte in jedra (vošilnice) – sama sem na primer lani izbrala bordo kuverte in indigo voščilne kartice – potem pa narediš krompirjeve štamipljke (pri meni sem ”tiskala” z belo barvo) v motivih smrekce, zvezdice, kometa repatca…

2002
-narežeš navaden bel papir na majhne koščke in narišeš mini akvarele z vodenimi barvicami (komet repatev, zvezdice, smrekca…) , uspele :))) papirčke prilepiš na voščilnice

2001
-iz kartona izrežeš kroge (jih prej narišeš s kavnimi skodelicami) jih na vrhu preluknjaš z luknjačem in čez potegneš zanko … Na eni strani narišeš motiv za novoletni okrasek, na drugo stran napišeš vošilo… v bistvu zgleda kot dvodimenzionalna bunkica za na smrekco obesit

2000
-kupiš šablone z božičnimi motivi in preko njih sprejaš z srebrnimi in zlartimi spreji

ZA BOLJ NAZAJ SE PA NE SPOMNIM VEČ….

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Pri nas pa je poudarek prav na BOŽIČNE in letos jih bomo (jutri!!) z otrokoma delali takole:
– z lepilom (navaden otroški) narediš polkrog, kar na debelo
– nanj nalepiš koščke slame (posušena trava), da nastanejo jasli
– narišeš še dva polkroga, da dobiš obris dojenčka in mu z rumeno ali zlato narišeš še sij okoli glave

in dobiš novorojenega Jezusa v jaslih!

Lani pa smo tudi mi s krompirjem štempljali zvezdice na temno moder papir in ga nato razrezali in nalepili na voščilnice.

raglja

New Report

Close