Besna kot ris!!
Živjo!
Včerajšnji popoldanski sprehod mi je pokvaril neljub dogodek Se sprehajamo po parku, pa na drugi strani zagledamo mojo teto. Seveda jo pokličem in nas počaka. Ko smo prišli do nje – seveda – oh, Zala, pa božanje pa tko naprej… Bila je s prijateljico. Seveda sta obe rinili v njo. Nakar mi začne razlagat, da gor na enem mostu leži en klošar (po Trbovljah hodi en klošar, bogi stric, ki ima vse možne bolezni, ki jih prenaša umazanija – garje, uši,… – skratka, ljudje se mu ogibajo na daleč). Pa mi začne razlagat, kako sta ga skušali pobrati. Men se je pa kar stemnilo pred učkam…….
Naj povem, da tale moja teta ni glih aklih (ne morem rečt, da je pojem čistoče, no pa ne bi o tem).
Najprej sploh nisem dojela. Potem smo šli pa narazen, pa začnem tuhtat, da je prijemala Zalo!! Sicer po rokavičkah, bundici, pa vendar! Saj veste, kaki so otroci, vse nesejo v usta. Pol je še mal voziček prjemala….
Naj povem še to: ona je najbolj firbčen človek daleč naokrog, tako da ga po moje nista šli pobirat zato, da bi mu pomagali (saj je enkrat že v pogovoru nakazala, kako mnenje ima o klošarjih), ampak zato, po moje, da bi videli, če je taprav, pa da bi lahko imeli temo pogovora. Sicer bi šli na policijo, ko sta šli ravno mimo, in povedali o situaciji. Jaz sem hotela it, pa ga žal nisva našla (sva se potem peljala pogledat). Očitno se je revež že pobral in odkolovratil dalje. No, nato sem jo poklicala, da bi mi povedala, kje točno to je, pa sem jo še mal zaslišala (v upanju, da bo rekla, da se ga ni dotikala), kako sta ga pobirali. No, ona mu je malo glavo prijela, pa mu kapo podložila,…… Nato sem ji pa še rekla, da me moti, ker se je potem Zale dotikala. Odgovorila mi je, da to pa ni nič takega….
Včeraj sem bla na tem, da ji zavijem vrat.
Ne me narobe razumet: ne podcenjujem ljudi, ki nimajo doma. Rada jim dam kak tolar (temu istemu človeku sem že dala denar), ampak kadar pa je zraven moj otrok, pa jih (žal) ne prenesem v svoji bližini. Je še premajhna.
Tako je moje mnenje. Kaj bi storile ve na mojem mestu? Sicer sem butasto vprašala, saj navsezadnje nimam kaj storiti, samo vaša mnenja me zanimajo.
Upam, da je čimmanj ubogih in lačnih ljudi na mrazu. Res ne vemo, kako srečo imamo, da se zvečer uležemo v toplo posteljo in zaspimo kot polhi (seveda, če nam otroci dajo, ampak to je že druga zgodba.
Lep dan!
Ej, malaZ, kot da bi stopila na moj žulj. Tam, kjer midva z mojim frkolinom hodiva na sprehod hodi tudi en sosed na vikend. Vedno pijan, smrdljiv… Se zmerom sprašujem, če si umije roke, ko opravlja potrebo:). Ko zakleto ga vedno srečava, potem pa kuka noter v voziček, pa ga celga prešlata… Zdaj držim varnostno razdaljo pred njim, v vozičku nosim vlažilne robčke in razkužilo:))). Saj vem, da sem malo panična, pa ne morem iz svoje kože.
Enostavno se mi zdi premajhen otrok, da bi lahko pobiral vse. Sploh prve tedne ko je tako občutljiv.
Bacilka.
Tukaj ne gre za pijanca in vprašanje o tem ali si po potrebi umije roke, ampak gre za klošarja, ki ima vsesorte bolezni. In da je ta moja teta tolk, da ga gre prijemat in potem 6 mesecev starega otroka – to je pa višek.
Sicer pa bi v tvoji situaciji totalno pop… in bi mu prepovedala rinit v voziček! Vsesorte ljudi imamo okrog sebe. Jaz ful pazim, da si redno umivam roke, ko prijemam kljuke po trgovinah, v banki, v vhodu,… vedno vpijem in razlagam to ljudem okrog sebe (nekateri me imajo za bolano, pa kaj!!), pa hvalabogu, čeprav sva veliko med ljudmi in na pohodu, letos še ni nobena zbolela. Je pa res, da se izogibam tudi čakalnicam pri zdravnikih, saj se mi zdi, kot bi šla v tem viroznem času prav iskat virozo. Tako je moje mnenje in od njega ne odstopam.
Veš kaj, Bacilka, jaz bi mu na tvojem mestu kar lepo rekla, da ne želiš, da se dotika tvojega otročka. Saj ti navsezadnje nič ni! In ga boš za vedno rešena. Saj verjamem , da se ti smili, pa vendar! S tem, ko nadleguje tebe, mu prav nič ne pomagaš, samo tebe v slabo voljo spravlja.
Pa lep pozdravček!
MalaZ, sicer te popolnoma razumem, vendar pa imam v mislih tudi tole… si sigurna, da je teta, ko je zagledala tvojo deklico in jo pobožala, pomislila tisti isti trenutek, da je prej prijemala klošarja? In tu je še najmanj važno, ali zaradi firbčnosti, ali zato, ker je res hotela pomagati…
Pa brez zamere.
Pozdravček!
Vladka
Ja qq, po moje pa tudi tebi ne bi škodil kak obisk pri zdravniku, tistemu, ki zdravi NESRAMNOST. Res ste ene tle prijazne! Zdaj vem, zakaj redko zahajam sem.
Pa brez zamere tiste, ki ste prav fejst punce, če nimate pametnega nasveta ste rajši tiho. Tako kot jaz, pa bi blo dobro, da bi še kdo upošteval tole pravilo.
Pa lep pozdrav!
Daj, ne kompliciraj tolk. A ko primeš bankovec pa ne pomisliš, da ga je mogoče nek klošar držal malo prej v rokah, za povrh pa je še maloprej držal “oneta”, ker je ravno malo potrebo opravil!
Kaj si potem, ko dobiš v trgovini bankovec tudi takoj tečeš do prve pipe oprati roke, preden primeš za bundico!!! svojo deklico?
In še mnooooogo je takih situacij.
Nekateri pa res nimate nobenih problemov, da si s takim belite glave..
Tudi jaz mislim, da pretiravaš, ampak taka je pač tvoja odločitev. Saj boš sama naredila in imela sterilnega otroka.
Naj te samo opomnim, da si v začetnem postu spraševala za mnenja, zato ne obsojaj tistih, ki imajo nasprotno mnenje od tvojega.
Napisala si, da tiste, ki nimajo pametnega nasveta naj bodo raje tiho. Iz tega sklepam, da je zate pameten nasvet oz. mnenje samo tako kakršnega imaš ti!?
Če nisi pripravljena sprejemati različnih mnenj, drugič ne sprašuj, pa bo.
čau
Ojla!
Vidim, da si res besna, kot ris!
No, saj te čisto razumem, ob takih prilikah gredo tudi meni kocine pokonci.
Tudi sama sem se parkrat umikala z vozičkom, ko je v našo silila ena, ki redno preobrne vse kontejnerje (po “službeni dolžnosti”), seveda brez rokavic.
Pa kakšen obisk v porodnišnici – prej v avtu, pa na bencinski, pa v dvigalu, pa so me čudno gledali, ker sem hotela, da si umijejo roke, preden bezajo v novorojenčka.
Dejstvo je, da pri prvem otroku najbolj kompliciramo, ker pri naslednjem ne moremo “dosegati iste sterilnosti.” In, verjela, ali ne, naš prvi je bil največ bolan…
Pretiravati po moje ne gre, v končni fazi mora otrok “pojesti” tudi nekaj umazanije. In, to bo kmalu na vrsti – začnejo se plaziti, pa nato riti po peskovnikih, pa…
Res so še majhni, niso pa novorojenčki. Uberi eno srednjo pot.
Ja, teti povej, da pač ne želiš, da se take stvari ponovijo. Ali je od navdušenja morda pozabila? Pa malce se umiri! Ker, namreč, ko začnemo enkrat preveč razmišlajti v stilu “kaj bi, ko bi, če bi,…” se nam lahko zrola!
Lp, Mateja
mogoče si besna, ker jo nisi ustavila.
Naslednjič jo kar daj.
Vsak naj si umije roke, preden vzame dojenčka v roke ali se ga želi dotikati.
Tisti, ki mislite drugače, pa si poiščite kake informacije o tem, kaj se vse lahko prenaša z rokami, pa si jih boste začeli dezinficirati, ne samo umivati.
Ko otroci odrastejo so pravila ohlapnejša. Še vedno pa velja, da si, ko prideš domov, najprej umiješ roke.
V glavnem… nisem brala odgovorov ampak samo prvi post.
Glede na to, da je včeraj moja mami šla iz pokopališča peš in je videl tega človeka ležat napol v potoku. Poklicala je center za obveščanje. Medtem so prišli še drugi ljudje in so počakali pri njemu.
Človek ni klošar ampak ima dom. Ampak je tak že od kar jaz pomnim. Vsake toliko časa ga odpeljejo v dom za ostarele in ga ”očistijo”.
Mislim, da tvoji punčki ne bo hudega.