Ste vedeli???
Ravno sedaj sem gledala na TV-ju oddajo Urškin Šov, ki je bil gostitelj Jelinčič Zmago Plemeniti.
Oddaja je bila zelo zanimljiva.
Bila sem šokirana, ker je povedal, da islamski ljudje hočejo, da bi v Lj. izgradili svojo Đamijo, bolnišnico in mrtvašnico, ki nihče ne bi smel priti blizu. Halooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prosim za vaše komentarje.
Moj komentar je, da sem STROGO PROTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Čakam na komentarje.
jaz stalno govorim,da smo ljudje srbske narodnosti , mala malica v primerjavi z muslimani. Pa ne mislite,da ne bodo dosegli tega(džamija,center itd.). Tiste, ki moti,da se mi doma pogovarjamo v srbohrvaškem jeziku, me zanima kako se bodo počutili, ko bo v šoli zraven vašega otroka sedela neka Nevzeta Hadžialagić z ruto na glavi, njo bomo tudi poslali nazaj v Turčijo,ker je tam njihova domovina?. lp
Ja in če se ti ne strinjaš. Vsak narod ma pravico do enakopravnosti. In če mamo mi lahko več sto katoliških cerkva majo lahko tut muslimani svojo džamijo. Ne pa da morjo molt u Tivoliju, kar se mi zdi nesramno. Tut oni si zaslužjo svoj kraj kjer bodo mel mir.
Liananna, se strinjam s teboj, da ima vsak narod pravico do enakopravnosti in da imajo pravico do svoje džamije…
Sej jim nihče ne brani, da jo imajo tam, kjer so doma in živijo na svojem ozemlju.
Nikakor pa ne na tujem ozemlju za njih, to je Slovenija. Vsak, ki se preseli v Slovenijo je dobrodošel, če se prilagodi življenju in običajem tukaj in se tudi nauči jezika države gostiteljice.
Pa pojdi ti v tisto muslimansko državo, kjer morjo ruto in še marsikaj drugega nosit in počet, pa se tam sklicuj na enakopravnost narodov. Že kot ženska ne glede na narodnost ne bi imela nobene pravice :)))
Raje malo globje razmisli kaj govoriš, navzven se že lepo sliši, v sebi pa skriva polno pasti…
Nekateri, ki se imajo za zelo demokratične in liberalne, glede tega vprašanja, se sploh ne zavedajo dolgoročnih posledic, ki jih prinesejo džamije in razni drugi tujki kjerkoli pos vetu kamor ne spadajo.
Miška, tole pa ni bilo ravno strpno… Zakaj pa Muslimani ne bi imeli džamije v Slo.? Kje pa piše, da mora Slovenec biti krščanske vere in ne muslimanske? Samo razmišljam… Tudi v državah, kjer je večina muslimanske vere imajo krščanske cerkve.
In dolgoročne posledice, ki si jih omenila… kaj si s tem mislila?
Mislim, da imajo tudi Muslimani pravico do svojega prostora in konec koncev naj imajo center, kjer se bodo lahko zaprli pred rasno oz. versko nestrpnimi Slovenci. In navsezadnje, ko že omenjaš muslimanske države, kjer morajo biti vse ženske (tudi tujke) pokrite, tam imajo take centre oz. soseske, kjer so ti tujci na svojem in lahko živijo svoje življenje, brez rut…
Vladka
Strinjam se z Kristjano in Lianno!
Zgodba o Jelinčiču je dolga in nič kaj lepa…, nikakor se ne strinjam z njim!
Vsak človek ima pravico živeti kjerkoli! Vidim, da so nekateri Slovenci in Slovenke tako zavrti, tako samovšečni, tako zapeti…žalostno!
Žalostno, da vsak vidi samo sebe, sebe, sebe…. Ostali, pa naj gredo tja, od koder so prišli???!! Temu se reče nestrpnost do drugačnih! Pa naj bo to vizualno, narodnostno ali versko!
Želim vam lep dan, poln pozitivnih misli!
Ti moraš najprej pri sebi razčistiti pojme kot so nestrpnost do drugačnih in podobno… Moje mnenje niti najmanj ni nestrpno do drugačnih. Kot povsod tudi tukaj obstajajo določena merila in meje.
saj tudi kadilcem ni dovoljeno povsod kaditi, pa ne gre tukaj za nestrpnost nekadilcev do kadilcev. Bistvo je, da s svojim načinom življenja ne motijo ostalih…kar kajenje v zaprtih prostorih nedvomno je.
Jaz tudi, če grem kam na obisk ali bi šla živet v drugo državo ne vsiljujem svojega načina življenja drugim, ampak se prilagodim okolju…
Če se nekdo ni sposoben prilagoditi okolju…je njegov problem, če mu ni všeč tukaj, pa naj gre domov od koder je prišel, bolj logično kot je to, pa res ne more biti!
za take nestrpnosti moram priznati, da imam že kar izdelan odgovor – nimate pojma o življenju s tujci, z drugačnimi, samo sebe vidite in vas je strah, da ste poscani. Pa nimate pojma.
Sem iz krajev, kjer živimo skupaj z Romi, kjer smo jim dali možnost, da po eni strani razvijajo svojo kulturo, po drugi pa imajo možnosti zaposlitve, zdravstvenih storitev, šolanja … (in to mnogo bolj kot drugje po Sloveniji), svoje mlade dni sem preživela skoraj čez cesto od romskega naselja. Saj imajo svoje finte in niso ravno vsi za pohvaliti, ampak večina je. In ve jim verjetno ne bi niti upale v oči pogledat. V šolo sem hodila z Romi, nekaterim med njimi pomagala pri učenju, oni pa so mi – edini – pomagali domov s težko torbo, ko sem bila skoraj 3 mesece v gipsu. Tri hiše naprej je živela moja sošolka, Slovenka po vseh regelcih, niti na pamet ji ni prišlo, da bi mi pomagala. Oni pa sami od sebe (so še hoteli fanta prebutat, ki mi je vrgel kamen in mi zlomil ključnico :))))
Sram vas je lahko. Take zaplankanosti pa še ne. In potem, ko se boste odpravili na počitnice v Turčijo, Tunizijo ali pa še kam, pomislite, kako bi bilo, če bi vas kdo tretiral tako, kot se obnašate zdaj ve. Pravzaprav mi vas je žal. Kakovost življenja v tej ljubi mali državi bi bila višja, če bi ljudje vedeli, kako nas drugačnost in drugi bogatijo.
Mimogrede, ste morda vedele, da v samostan Pleterje (kjer je katolištvo doma) dolgo ni smel nihč, razen menihov, potem pa še dolga leta samo moški (za ženske še zdaj nisem prepričana, če lahko gredo noter). Česa vas je strah? Da bodo gojili svojo kuturo, izdelovali bombe … smešno, veste, kam privede popolno neznanje in nerazgledanost – potem pa vas futrajo tisti, ki svoj vpliv gradijo le na strahu tujcev … kolikor vem, Peče še vedno ni prišel na čaj z Renejem (gejem, ki ga je izzval) in potem vi take ljudi jemljete za neke vzore?
T.
“…. in konec koncev naj imajo center, kjer se bodo lahko zaprli pred rasno oz. versko nestrpnimi Slovenci.”
In kjer bodo nemoteno lahko razvijali terorizem. Čeprav so na začetku lahko vsi miroljubni in ti muslimani, ki so sedaj v Sloveniji niti približno niso prežeti z agresijo, bodo takrat, ko bo postavljena džamija, prišli drugi – tisti ortodoksni. Zavohali bodo mirno oazo v Sloveniji, kjer jih ne bo nihče motil pri razvijanju svojih zlih misli. Malo pomislite – džamija ni molilnica, JE POLITIČNI OBJEKT in do sedaj se je še povsod po svetu izkazalo: kjer je Islam, je tudi terorizem.
sploh ne gre za neprilagajanje – gre za to, da si želijo kotiček zase. Kar spoštujem in bi ga omogočila vsakomur, ki ne uničuje mojega kotička.
Pa saj večina teh ljudi živi navadno življenje Slovencev, a tega sploh ne štekate? zakaj bi potem ne smeli svoje vere in svojega prepričanja znotraj svojega kotička v miru uživati?
Rimljani so tudi nekoč preganjali kristjane. Kako bi bilo, če bi zmagala njihova zaplankanost?
T.
bang, daj te lepo prosim, no, terorizem je tudi v drugih državah, pa nima zveze z islamom. In naša ljuba oazica – kje si že videl-a, da je mirna? Kjer je ljubezen doma? Kjer sine zakolje mamo in jo seseka na kose in jo spravi v hladilnik, kjer oče ubije dve hčerki, kjer mama zaštiha hčerko, kjer mama ustreli hčerko, kjer bivši ustreli ženo, kjer, kjer…. a se vam slučajno zdi, da se to dogaja v filmu, ali kaj? Zbudite se! Ena uboga džamija še ne bo prinesla novih teroristov, ne gre za objekt, ki bi bil kot ambasada, zaščitena pred našimi zakoni, kjer bi živeli po svojih pravilih, predvsem gre za objekt, ki bi združeval kar velik delež ljudi z drugačnim verskim prepričanjem, kot ga ima večina Slovencev. In že trepetamo. Terorizem je prav zaradi takšnih ljudi, kot ste vi – ki ne vidijo dlje kot od svojega praga in so kot konji s plašnicami. Morda bi bilo dobro, da si kdaj odprete koran bi bili presenečeni, kaj v resnici islam prinaša in v kaj verjame. Pa prebiranje svetega pisma bi bilo tudi zaželeno.
T.
Bang, ne bom komentirala, a žalostno, da Islam avtomatično povezuješ s terorizmom…
Jes, kaj dosti res ne vem o tem, sem pa slišala, da take soseske za tujce imajo v Savdski Arabiji, kjer morajo biti ženske res zakrite, tudi tujke. Dopuščam možnost, da je bila dezinformacija, kakorkoli tja tudi sama ne bi šla živet, a če si Muslimani v Slo. želijo tako sosesko…
Vladka