suha koža
Hojla,
verjetno tole na paše najbolj na ta forum, ampak se mi zdi, da se tu najbolj dogaja zato vas prosim za pomoč.
Imam zelo zelo suho kožo, tako da sem že čisto obupana, kajti ne najdem nobene kreme, ki bi bila dovolj vlažilna, sedaj v zimskem času pa bi morala biti še malo mastna (verjetno???). Najbolj mi še odgovarja, če se namažem z otroškim hladilnim mazilom, ampak saj veste, po 30-tem letu bi koža potrebovala še kaj drugega.
Ali ima katera podobno izkušnjo? Katero kremo uporabljate in kateri puder – verjetno tekoči?
Za odgovore vam bom hvaležna.
Lep dan vam želim, mojčica
Mojčica,
tudi jaz imam zelo suho kožo. Preizkusila sem že vse živo, ampak vsaki kremi je nekaj manjkalo. Pristala sem pri kremi Vitaskin št. 12 z oljem macadamie, ki mi edina ustreza. Puder pa uporabljam v stiku (3 v enem) in mi pomaga tudi pri prikrivanju popokanih kapilar na licih. Pri uporabi drugih pudrov pa sem bila taka kot bi imela ekcem po licih. Lep dan, Yana
Mojčica,
res je grozno s tako kožo. Jaz se za laserski poseg odločam že dolgo, pa kar ne grem. Sem pa opazila, da je sedaj malo bolje (kapilare namreč niso vedno enako vidne) – imela sem gripo in posledično še pljučnico (ponavadi vedno vse prebolim stoje), takrat sem nehala piti kavo in mi še sedaj ni kaj dosti do nje. Imam pa tudi povišan pritisk, mogoče to tudi vznemirja moje kapilare. Drugače pa kozmetiko lahko uporabljam samo kvalitetno – tista senčila made in Hong Kong mi povzročijo lišaje.Lep dana Yana
Pojdi k preverjeno dobri kozmetičarki. Sem prepričana, da ti bo s svojo strokovnostjo znala pomagati in svetovati! Vzrokov za problematično kožo je lahko več in ni vse samo krema.
LP
Tudi jaz imam suho in zelo občutljivo kožo, poskusila sem mnogo krem in jih na koncu porabila za noge ali roke. Pogosto sem imela rdečo in razdraženo kožo. Sedaj že nekaj časa uporabljam Kremo marbert anticopouse cream – nočno kremo, ker je bolj mastna, poleti pa samo dnevno kremo.
Res je malo dražja ampak jaz imam eno kremo pol leta, tako da v bistvo teh 7 tisoč ni tako velik strošek. Puder pa uporabljam samo tekoč in sicer od Jade, tudi super.
Sama sem suho kožo na obrazu rešila z Eucerin pH5 intenzivno kremo za obraz z vitaminom E. Namažem si jo zjutraj, pred uporabo pudra in drugih ličil. Zelo hitro se vpije.
Suho kožo po telesu s kopeljo poparka mladega hrastovega lubja in mlekom Nivea (modrim z Jojobo in vitaminom E) po kopeli. Za roke mi najbolj pomaga Eucerin pH5 krema za roke, kadar pa je bilo res hudo pa L’Occitaine Shea Butter kremo za roke ali kar z isto vazelino za ustnice!
Eucerin sem kupila v lekarni (kolekcija za občutljivo kožo je z rdečimi pokrovčki), L’Occtaine pa v njihovi trgovini v Cityparku.
Ne odlašaj, suho kožo napadi takoj!
Z.