Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ovseni kosmici

Ovseni kosmici

Moja deklica jih zelo rada papca; jih pa skuham na mleku. Rada bi vedela, ce se lahko pripravijo se kako drugace!
Hvala!

Mi smo jih skuhali kar na vodi, potem pa zmešali ali s sadjem, ali jogurtom…, lahko pa se uporabljajo za zgostitev zelenjavnih juh in podobnih kuhanih stvari…

Hvala!

Živjo!
Mi jih skuhamo na vodi, mleku, kompotu…lahko jih vmešaš v jogurt…moj sine jih rad papca kar take “surove”. Mu dam v eno skledico kosmiče in rozine, on pa to melje kot čips 😉
lp
Pati

Zanimivo! Jaz sem pa mislila, da se samo na mleku lahko pripravijo….sem malo za luno….

Ja, ovseni kosmiči so tudi v vseh sport muslijih in podobnih stvareh, ki jih ponavadi jemo “surove” zmešane z mlekom, jogurtom, sadjem,…. tako lahko ponudiš tvoji deklici tudi take, surove, če jih le hoče. Prav tako ji ponudi kakšne muslije, ki jih prav tako lahko skuhaš ali daš surove, odvisno od starosti. Fino pa je, da pogledaš, da ni v škatli oz. vrečki, ko kupiš muslije oziroma kosmiče kakšnih orehov ali lešnikov (ker so zelo alergeni)

Jaz jih trenutno pripravim tako, da najprej nekaj časa v vodi kuham sladko sadje (slive ali datlje), nato sadje poberem ven, v vodo dam kosmiče in jih skuham. Vrejo 7 minut – upoštevam nasvet sestre Vendeline.Ponavadi tisti kompot pojem jaz, njej pa pripravim sveže sadje 😉 Kosmiče ponudim skupaj z zmmiksanim sadjem. Ko je bila mlajša, sem pa vse skupaj zmiksala.
Danes je dopolnila 8 mesecev.

BTW. Tudi naša 8 letnica je zdaj odkrila kosmiče, je jih pripravljene na kozjem mleku, včasih dodam še malo pšeničnega zdroba. Prej jih je jedla surove, namočene v jogurt.

Joj, tega pa ji upam se dati, se bojim, da bi se zadavila…stara je 15 mesecev.

http://www.koelln.de

Lp

…kaj pa je to? ni nic!

JAz sem jih naredila tudi podobno kot rižoto. Popražila malo čebulice na olivnem olju, naribala malo korenčka, dodala kosmiče, zalila z vodo in malce solila. Zelo sočno.

Jaz še nikoli nisem kuhala ovsenih kosmičev. Jemo jih velikokrat za zajtrk, dodam rozine, naribano jabolko, narezano banano in tekoči jogurt. Da se zmehčajo jih običajno prelijem z vročo vodo in po nekaj minutah odcedim. Če jih prelijem z mrzlo vodo, traja nekaj dlje časa, da se zmehčajo. Običajno dodam tudi pšenične in ržene kosmiče.

Ovsene kosmiče lahko zmelješ v multipraktiku in iz mletih spečeš palačinke ali šmorn. V polpetih jih lahko daš namesto kruha.

Kako nič?

Koelln flocken so ovseni kosmiči, kjer so zrna po dolžini še razcepljena na polovico, tako da ni potrebno dolgo kuhanje ali namakanje. Na njihovih straneh pa najdeš na kupe receptov: od juh do peciva iz kosmičev.

LP, 8)))

ne….strani mi ne odpre! 🙁

Mogoče pa je to dober znak. Ker te potem sigurno ne bi več dobili stran od štedilnika. Mi bi pa sami na forumu ostali…

LP, 8))

:)))

Zdaj pa za štedilnik :o)

Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hvala…zdaj pa še grem na tečaj nemščine…hihi…

New Report

Close